Holoubata s nádivkou
Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 343 kJ / 1 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,44 g |
Tuky | 109,91 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 847 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 6,89 g |
Sacharidy | 86,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ještě jste neochutnali? Tak neváhejte, holubí masíčko je super!!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 11. 2020 20:40
Petr Vesely:
Nádivka není žádná věda...
...ale tento rcp je fakt odfláknutý
To nač se ptáte nejlépe vystihuje recept (komentář) tady: https://www.labuznik.cz/recept/nakyp-s-jatry-alebo...
Nádivka není žádná věda...
...ale tento rcp je fakt odfláknutý
To nač se ptáte nejlépe vystihuje recept (komentář) tady: https://www.labuznik.cz/recept/nakyp-s-jatry-alebo...
10. 11. 2020 10:27
casino: prosím vás vy dáváte do nádivky kuřecí játra? Docela mě to zaujalo ???? děkuji za info
28. 2. 2015 09:39
casino:díky moc za radydnes bude z jednoho polévka a mám ještě v mrazáku,tak je zkusím upéci
Dobré přiznání po letech
Dobré přiznání po letech
28. 2. 2015 01:31
Simona Kucerova:
No, pokud jste nedostali přímo omedailované veterány, kteří se z poslední soutěže vrátili po svých, pak není nic ztraceno
Tou slaninkou prošpikujte prsíčka a dejte je DUSIT na máslíčko.
Zatím připravte nádivečku, samozřejmě z jatýrek (stačí z kuřátek)
Až ptáčky přejde posmrtná ztuhlost a začnou v pekáčku rozverně roztahovat nožičky, tak slijte šťávičku (bude-li jaká), obklopte je tou nádivečkou a dopečte, ke konci i bez pokličky
*****
My si holoubat užili až až...
Dětičky, akorát se jim začínala zapalovat lýtka, si zase užila s jejich škubáním (dodnes na to, se slzami v očích, vzpomínají). Já jim akorát zakroutil krčky a pak už jen opálil, vykuchal a upekl
Nedávno jsme s tou mou holubičkou (amatherskou ornitoložkou) vzpomínali, co a jak bylo před lety...: "A víš, že já ty tvý holuby po kerých ses moh utlouct ani neměla ráda?"
No, nezakroutili byste tomu krčkem?
(a podobně se vyjádřila i o nadívaných hlemýždích)
No, pokud jste nedostali přímo omedailované veterány, kteří se z poslední soutěže vrátili po svých, pak není nic ztraceno
Tou slaninkou prošpikujte prsíčka a dejte je DUSIT na máslíčko.
Zatím připravte nádivečku, samozřejmě z jatýrek (stačí z kuřátek)
Až ptáčky přejde posmrtná ztuhlost a začnou v pekáčku rozverně roztahovat nožičky, tak slijte šťávičku (bude-li jaká), obklopte je tou nádivečkou a dopečte, ke konci i bez pokličky
*****
My si holoubat užili až až...
Dětičky, akorát se jim začínala zapalovat lýtka, si zase užila s jejich škubáním (dodnes na to, se slzami v očích, vzpomínají). Já jim akorát zakroutil krčky a pak už jen opálil, vykuchal a upekl
Nedávno jsme s tou mou holubičkou (amatherskou ornitoložkou) vzpomínali, co a jak bylo před lety...: "A víš, že já ty tvý holuby po kerých ses moh utlouct ani neměla ráda?"
No, nezakroutili byste tomu krčkem?
(a podobně se vyjádřila i o nadívaných hlemýždích)
27. 2. 2015 13:03
Pěkný receptík na holoubatanikdy jsem holubí maso nejedladnes jsme dostali 5ks holubů od chovatele,ale nejsou to holoubata a tak prý z nich máme udělat polévku,péci raději néškoda,jinak bych je udělala podle tebe
9. 10. 2013 13:06
www.toprecepty.czTaky je budu dělat dostala jsem jich 6 kousků a už se těším,fakt mňamka.
3. 4. 2010 22:43
právě jim dorůstají brčka,tak vpůlce týdne se budou škubatale příští neděli budou holoubátka s nádivkoujako za mladawww.jarute.wbs.cz
28. 3. 2010 09:18
Pritel ma taky moc rad holoubata,delame je plnena korenenou ryzi.Daji se sehnat mrazena v Makru,ikdyz cerstve masicko je crstve
21. 3. 2010 22:19
Měla jsem čest ochutnat toto vynikající masíčko - děda byl holubář - proto ti mohu s čistým svědomím přidat bodík - stále vzpomínám na to krásné tmavé masíčko na prsou -
21. 3. 2010 10:34
Taky jsem holoubka nikdy nejedla a asi ani nevím kde bych ho sehnala, ale každopádně to vypadá hodně jedle
20. 3. 2010 19:51
Holoubátko jsem před rokem dostala, upekla a potvrzuji slova ostatních, že je to opravdu dobrůtka, tady alespoň za bodíka.
20. 3. 2010 19:43
Já holuba taky nikdy nejedla a nijak mi to nevadí. Vypadá to pěkně a kdo by nevěděl, mohl by si myslet, že je to malé kuře
20. 3. 2010 17:24
Holuba jsem nikdy nejedla
20. 3. 2010 16:00
Také mě to připomíná dětství,to byla dobrota.
20. 3. 2010 15:23
Díky, právě jsem se vrátil o 35 let zpět, a bejvávalo to jak ve Vesničce střediskové - maminka donesla v novinách zabalena holoubátka a babička je upekla - to byla dobrota. Jistě je i dnes.;-
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 2 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 13 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 1 hodinou
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 1 hodinou
Banánové lívance
snejkee uvařil před 1 hodinou
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 2 hodinami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 3 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 5 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 10 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 10 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 11 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: W. A. Mozart začínal den horkou čokoládou a miloval smažené játrové knedlíčky podle tohoto receptu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Další recepty
Tématické fráze: pečená holoubata pečená holoubata s nádivkou pečené holoubě recept na pečená holoubata holoube recept recept na pečene holoubata holub s nádivkou nádivka do holouběte nádivka do holuba pecene holoubata priprava holoubat pečený holub s nádivkou pečená holoubata recept holoubátka nadívka do holubů pečená holoubata recepty holoubátka s nádivkou recept na pečené holoubě holubi s nadivkou pečený holoubata s nádivkou
Suroviny: holoubata, nádivka, rohlík, slanina uzená, vejce, petrželka, sůl, podravka, květ muškátový
Holoubata s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2qB
17 názorů