Šlehačkový beránek
Minimálně jednou za rok pečeme klasického velikonočního beránka. Někdo sází na piškotového či třeného, my přinášíme recept na beránka ze šlehačky. Těsto je vláčné, voňavé a krásně světlé. Po upečení stačí jen pocukrovat.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 10 048 kJ / 2 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,72 g |
Tuky | 33,24 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 456,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doba pečení je uvedena pro dvoudílnou hrubší keramickou formu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 3. 2024 19:22
10. 4. 2023 16:02
9. 4. 2023 21:09
9. 4. 2023 17:58
9. 4. 2023 13:53
8. 4. 2023 17:40
8. 4. 2023 17:02
7. 4. 2023 07:57
6. 4. 2023 12:27
18. 4. 2022 15:58
17. 4. 2022 10:16
17. 4. 2022 09:51
16. 4. 2022 20:14
5. 4. 2021 09:33
4. 4. 2021 13:18
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 9 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 11 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 11 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 12 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 13 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co je třeba vědět při pečení beránka? Toto je deset odpovědí na nejčastější otázky
Upekli jsme beránka podle receptu Josefa Maršálka: Postup byl snadný, beránek úžasně vláčný a skvěle se vyklopil z formy
Nejlepší beránek je ten šlehačkový: Je neuvěřitelně jemný a nadýchaný, vydrží dlouho vláčný a chutná naprosto božsky
Další recepty
Tématické fráze: šlehačkový velikonoční beránek recept na beránka v keramické formě velikonoční beránek ze šlehačky velikonoční beránek šlehačkový recept na velikonočního beránka ze šlehačky velikonoční beránek se šlehačkou recept na šlehačkového beránka velikonoční beránek keramická forma recept velikonoční beránek šlehačkový recepty jednoduchy recept na beranka recept na beránka ze šlehačky šlehaný velikonoční beránek recept velikonoční beránek šlehačkový recept jak dlouho péct beránka v keramické formě beránek v keramické formě recept jednoduchý velikonoční beránek jednoduchý beránek velikonoční slehackovy beranek recepty rychlý beránek pečení beránka v keramické formě recept
Suroviny: mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, vejce, smetana ke šlehání, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá
Šlehačkový beránek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8RK
72 názorů