

Beránek ( menší forma )
Suroviny
- 2 vejce
- 2 lžíce vody
- 80 g cukru
- 80 g polohrubé mouky
- 20 g škrobu ( Solamyl )
Postup přípravy receptu
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vlažnou vodou, pridáme múku, škrobovú múku a sneh z bielkov.
Cesto nalejeme do formy na baránka a upečieme.
Hotového baránka pocukrujeme alebo polejeme bielkovou polevou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Beránek ( menší forma )
-
On ten baránok zase nie je až taký malý, má cca 24 cm
-
To je akorát dávka pro nás dva doma
Díky
+5
-
Prima, že je i mini
dnes je takové množství velikostí různých forem a plechů na všechno, že si s tím někdy člověk neví rady.Teri
díky
-
Kadlíku, tak zabiť živé by som nemohla ani ja...keď som chovala kedysi zajace, tak som vyviedla ockovi zajaca na koniec záhrady, zbehla do domu a ešte zavrela dvere, až tak mohol zajaca zabiť. Naporcovaný mi absolútne nevadí
-
Kadlíku dávej si bacha
upéci z těsta, jak radí tejaja to beru,
-
když já bych chtěl na velikonoce klasického pečeného beránka.... nebo kůzlátko... Loni jsem mohl mít, ale chovatel řekl - zabiješ si to sám..
... Zpracovat, to jo, ale zabít, ne...
-
já mám pro změnu na 4 vejce...
+1
-
Teri, jj, já mám velkou, na 6 vajec, ale určitě tohle je dobře, žes sem dala
-
Laďka, to mám už dlhoročnú formu, nemeckú, kovovú. Pečiem baránky 2, aby bolo každý deň na veľkonočné raňajky
, majú vždy aj hlavu na stole
Porovnaj veľkosť s tanierom na 2. obr.
-
Teri, jo to znám, ale to je asi úplně taková malinkatá oboustranná forma viď - viděla jsem ji na trzích (keramickou). Mám větší, ale zas tu máš poměr surovin na tu malou....