Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Jana Remkova Kuchařka:

40 ks Moučníky , Drobné pečivo 418 názorů

5217
Recept si zatím oblíbilo 217 kuchařů

Suroviny

1/4 l šlehačky
250 g másla nebo Hery
1 vejce
špetka soli
400 g hladké mouky
Na sladkou náplň můžeme použít:
tvaroh
ořechy
cokoliv (třeba mletý salám)
Na obojí rohlíčky:
vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 217 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, Hery, šlehačky, špetky soli a vajíčka si vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílků.

  2. Z každého dílku vyválíme kolo a to nakrájíme na 8 dílků.

  3. Na širší část dáme náplň a zarolujeme.

  4. Dáme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme dorůžova.

Poznámka

Zdroj - Právo

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 378 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíčky ze šlehačkového těsta

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    Prosím vás na kolik stupnů to pečete a asi jak dlouho děkuji:-)

    Odpovědět

  • dadulka111 dadulka111

    Monika: Samozřejmě, že je těsto bez chuti. Ale chuť dodá náplň, ať sladká nebo slaná!

    Odpovědět

  • tetrisss tetrisss

    to cesto je v podstate bez chuti , ale s naplnou su uzasne, chrumkave a chutne a este napr. s lekvarom vydrzia naozaj dlho, teda az ich nezjete:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Monika: Samozřejmě ;-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Jana Remkova: Napsala jsem svuj nazor. Nazor na svoji chut. Od toho je komentar. Nebo ne?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Monika: Každý máme jiné chutě, tyhle rohlíčky už zkusilo spoustu lidí a většinou chutnají :-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Pro me je testo je bez chuti. Zarazuji mezi prumer. :-(

    Odpovědět

  • kustka kustka

    Vypadají nádherně:-K-určitě vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Didi - ano je to smetana ke šlehání

    Odpovědět

  • Didi Didi(neregistrovaný)

    Můžu se prosím zeptat co znamená pojem šlehačka? :-D je to smetana ke šlehání, která se vyšlehá? :D Omlouvám se za takový dotaz, ale fakt nevím :( :D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Lenka Hirslová: Tak to mne těší, že ho můžete zrealizovat :-)

    Odpovědět

  • Lenka Hirslová Lenka Hirslová(neregistrovaný)

    Děkuji, děkuji, děkuji , tento recept mi před mnoha lety někam zabloudil a nikde jsem ho nemohla sehnat .

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Boba: To nie je výmysel ani Čiriny, kyslá smotana sa u nás dáva do cesta oddávna. Ostatne, ona sama udáva, že vychádza z maďarskej, českej a slovenskej kuchyne. Takže neprisudzovala by som vychytávky žiadnemu kuchárovi či zberateľovi receptov, vždy pred ním to vymysleli bežní ľudia.;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Boba: :-8 Taky možné, já to dělám tak, jak mám v receptu:-8

    Odpovědět

  • Boba Boba(neregistrovaná)

    A to vejce je tam nadbytečné.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo