Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Jana Remkova Kuchařka:

40 ks Moučníky , Drobné pečivo 427 názorů

Recept si zatím oblíbilo 226 kuchařů
5226

Suroviny

1/4 l šlehačky
250 g másla nebo Hery
1 vejce
špetka soli
400 g hladké mouky
Na sladkou náplň můžeme použít:
tvaroh
ořechy
cokoliv (třeba mletý salám)
Na obojí rohlíčky:
vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 226 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, Hery, šlehačky, špetky soli a vajíčka si vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílků.

  2. Z každého dílku vyválíme kolo a to nakrájíme na 8 dílků.

  3. Na širší část dáme náplň a zarolujeme.

  4. Dáme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme dorůžova.

Poznámka

Zdroj - Právo

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 096 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíčky ze šlehačkového těsta

  • Dajda Dajda

    1974andrea: To je ono, jen dávám o 100 g mouky víc. Recept jsem už vložila, vyzkoušejte, řezy jsou moc dobré.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Dajda: Nemyslíš to, které mám uvedené u receptu jako třetí variantu? https://inkitchenopen.blogspot.cz/2015/11/martinsk...

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Jana Remkova: Ale bude to zatím bez fota. Třeba se najde někdo, kdo vyzkouší a vyfotí.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Dajda: Takk se budu těšit;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Jana Remkova: Dělávám tohle těsto s kysanou smetanou a používám ho na koláč, kde se těsto musí rozválet na velkou placku, a mám taky jen samé dobré zkušenosti. Fakt je, že dávám 500 g mouky a žádné vajíčko. Budu muset ten recept zveřejnit, jde o opravdu moc dobrý a rychle zpracovatelný koláč.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Ludvika: To je zvláštní:-(. Mi se s málokterým těstem pracovalo tak dobře..

    Odpovědět

  • Ludvika Ludvika(neregistrovaná)

    strašně se mi s tím těstem pracovalo, patrně jej budu muset dát příště do ledničky a nebo na chvíli do mrazáku. Al:-(e asi to už dělat nebudu ... měla jsem trpělivost pouze se 3 díly, dva jsem dala na mrazák... uvidíme zda se mi bude chtít k tomu vracet

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Dája: Samozřejmě, i to je možné :-8

    Odpovědět

  • Dája Dája(neregistrovaná)

    Ahojky, mám zcela totožný recept již přes dvacet let od kamarádky, ale liší se v konečném ochucení - po vyndání z trouby ještě teplé rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru, v němž jsme rozmíchali jeden vanilkový... ;-) :yes:

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    Prosím vás na kolik stupnů to pečete a asi jak dlouho děkuji:-)

    Odpovědět

  • dadulka111 dadulka111

    Monika: Samozřejmě, že je těsto bez chuti. Ale chuť dodá náplň, ať sladká nebo slaná!

    Odpovědět

  • tetrisss tetrisss

    to cesto je v podstate bez chuti , ale s naplnou su uzasne, chrumkave a chutne a este napr. s lekvarom vydrzia naozaj dlho, teda az ich nezjete:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Monika: Samozřejmě ;-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Jana Remkova: Napsala jsem svuj nazor. Nazor na svoji chut. Od toho je komentar. Nebo ne?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Monika: Každý máme jiné chutě, tyhle rohlíčky už zkusilo spoustu lidí a většinou chutnají :-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo