Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Jana Remkova Kuchařka:

40 ks Moučníky , Drobné pečivo 408 názorů

5202
Recept si zatím oblíbilo 202 kuchařů

Suroviny

1/4 l šlehačky
250 g másla nebo Hery
1 vejce
špetka soli
400 g hladké mouky
Na sladkou náplň můžeme použít:
tvaroh
ořechy
cokoliv (třeba mletý salám)
Na obojí rohlíčky:
vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 202 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, Hery, šlehačky, špetky soli a vajíčka si vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílků.

  2. Z každého dílku vyválíme kolo a to nakrájíme na 8 dílků.

  3. Na širší část dáme náplň a zarolujeme.

  4. Dáme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme dorůžova.

Poznámka

Zdroj - Právo

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 038 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Rohlíčky ze šlehačkového těsta

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Lenka Hirslová: Tak to mne těší, že ho můžete zrealizovat :-)

    Odpovědět

  • Lenka Hirslová Lenka Hirslová(neregistrovaný)

    Děkuji, děkuji, děkuji , tento recept mi před mnoha lety někam zabloudil a nikde jsem ho nemohla sehnat .

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Boba: To nie je výmysel ani Čiriny, kyslá smotana sa u nás dáva do cesta oddávna. Ostatne, ona sama udáva, že vychádza z maďarskej, českej a slovenskej kuchyne. Takže neprisudzovala by som vychytávky žiadnemu kuchárovi či zberateľovi receptov, vždy pred ním to vymysleli bežní ľudia.;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Boba: :-8 Taky možné, já to dělám tak, jak mám v receptu:-8

    Odpovědět

  • Boba Boba(neregistrovaná)

    A to vejce je tam nadbytečné.

    Odpovědět

  • Boba Boba(neregistrovaná)

    Dělám je léta. V poslední době jsem místo šlehačky začala dávat kysanou smetanu a jsou křehčí a chutnější. Není to můj výmysl, ale výborné kuchařky Čiriny, která vařila a pekla Havlovi:-)

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Zuzka: :-8

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Jana Remkova: Janí,děkuju Vám.Chtěla jsem jen vědět přibližnou délku času jak dlouho se to má péct :-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Zuzka: Zuzko, já tuhle informaci nikdy nepíšu, protože fakt každý to má jinak. Takže můžu říct cca 20 min při teplotě 200 stupňů a hlídat :-)

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Jak zhruba dlouho se pečou ty rohlíčky? :-) Mám v plánu je tento týden dělat :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    ladus31: Děkuji :-8

    Odpovědět

  • ladus31 ladus31

    :-)dnes jsem je udělala znova:-*úžasné a jen se po nich zaprášilo:yes:moc děkuji za úžesný recept:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Dája: Tak to mám fakt radost!!! Tyhle rohlíčky jsou fakt skvělé :-) Děkuji :-)

    Odpovědět

  • Dája Dája(neregistrovaná)

    Jani, děkuji za recept! Jsou to nejlepší rohlíčky, jakou naše rodina jedla. :yes: Souhlasím ale s komentáři - poprvé jsem dělala těsto bez cukru a bylo to méně sladké. Pak jsem si ovšem vzpomněla na svoji starší sousedku, která je před léty dělávala a po upečení je obalovala v moučkovém cukru, v němž byl přimíchán vanilkový. Zkusila jsem a bomba ! <3

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo