Ras Malai
Suroviny
Porce: 10 - 12
Nutriční hodnoty
Energie | 12 161 kJ / 2 907 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,53 g |
Tuky | 71,95 g |
Vláknina | 1,85 g |
Cholesterol | 245 mg |
Sodík | 866 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 503,33 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 4. 2010 11:58
Midla: Nejlepe to vyzkouset Priste pridam k ostatnim kulickam jednu tvarohovou
23. 4. 2010 11:45
Jak je někde kardamom, tak mám cuky to zkusit. Ten já miluju. Nešly by ty "guličky" udělat rovnou z tvarohu?
23. 4. 2010 10:24
Moc zajímavý recept a také srozumitelně napsaný. Za tip 4
23. 4. 2010 09:02
Martina_H ahááááá!!
23. 4. 2010 08:34
Jani, proc ne U nas doma je na momentalne na Brnensku a jednou za cas taky v Pakistanu, kde mame rodinu z manzelovy strany
22. 4. 2010 22:40
Martino, prozradíš nám, kde je "u vás doma?"
22. 4. 2010 22:29
děkuji za přivítání čte se to "rasmalaj", v restauracích se podává jako dezert po hlavním jídle, u nás doma kdykoliv je chuť :) Je to slaďoučké docela dost... jako většina pakistánských dezertů nebo cukroví. Rasgulky jsou jemňoučké a samy o sobě nejsou až tak sladké, to je spíš mléko, ve kterém se na závěr vaří. Jak dlouho trvá redukce mléka - odhaduji 10-15 minut varu
22. 4. 2010 22:19
Světlano, dívala jsem se a je to druhý recept od Martinky. Jestli jsem nějak opoměla, taky tě vítám mezi námi a opravdu je fajn, že nám tady přibydou i jiná, exotická jídla
22. 4. 2010 21:39
...jé, Martinko a nikdo tě tady nepřivítal?????...já tě tady vítám a budu moc a moc ráda, když budeš přidávat tyto originální a nezvyklé recepty...a bylo by určitě moc fajn, kdybys o nich něco napsala...a vlastně i o sobě..
22. 4. 2010 21:37
...ty brďo, to vypadá zajímavě...prosím tě Martino, jak dlouho asi trvá, než se zredukuje o třetinu to mléko????...a podává se to v "domovině" jako co?...jako dezert, jako sladké jídlo, nebo je to nějaký kultovní pokrm?...moc bych přivítala nějaké bližší informace......absolutně netuším jak to může chutnat, kromě toho že to je sladké...ale určitě dávákm za fotky a za originální recept bodík...
22. 4. 2010 20:59
to bude asi take strasne sladke ako gulab jamun,ze?
22. 4. 2010 20:46
To je velice zajímavý recept, zajímalo by mě jestli se to čte tak jak je to napsáno \"Ras Malai\" jakou to má výslovnost... možná budu mít někdy odvahu vyzkoušet
22. 4. 2010 20:15
anebo taky indická...
22. 4. 2010 20:14
pakistánská kuchyně :) odtud ty názvy
22. 4. 2010 20:12
No, spousta ingrediencí, které vůbec neznám např. "rasgullas", taky "Ras Malai" je pro mne španělská vesnice a taky si neumím představit, jak bych to křehoučce vypadající "rasgullas" měla vymačkávat. Každopádně věřím, že pro mnohé to bude hodně zajímavý recept a určitě ho tady nemáme. Taky za dobře popsaný postup dávám plus
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 8 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 11 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 13 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 5 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 6 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 6 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 6 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 7 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 8 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Rebarborové koláče a buchty připravujeme z jarní vydatné úrody. Podle oblíbených receptů se nám určitě povedou
Další recepty
Tématické fráze: gulab jamun recept gulab jamun malai ras malai gulab jamun, recept malai recept recepty gulab jamun recept malai indické malai gulab jamun-recept ras malai recept rasmalaj ras.com loc:cz řasy recepty recepty z ras řasy recept recepty pakistan indická kuchyně malái rasmalai recept ras malai recept
Suroviny: mléko plnotučné, šťáva citronová, cukr, voda, voda, mléko plnotučné, cukr, mandle sekané, ořechy pistácie, kardamom mletý
Ras Malai
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gp36
15 názorů