Jazyk vařený - vepřový
Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu. Naučte se jeden z možných způsobů využití podle zdejšího receptu.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 45 kJ / 11 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vnučka raději míšené brambory. My raději takto.
Lze podávat s okurkou, červenou řepou, salátem listovým, okurkovým, rajčatovým. Jak kdo .
Polévka má svoji dobrou typickou chuť a lze dát nudličky nebo drobení či osmaženou žemli. Když dáme dost zeleniny (jako my), je dobrá jen tak, jako vývar se zeleninou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2023 17:21
J1rka: ano sloupne se ta kůže neb je tuhá a myslím,že by ani nechutnalazrovna tak aj u hovězího uzeného jazyku se musí sloupnout,ale vždy hned po uvaření když je jazyk horký jinak to jde špatně
29. 12. 2023 12:56
Dobrý den, můžu se zeptat, proč se jazyk loupe? Je to tuhé nebo to není dobré? Díky
14. 10. 2020 07:34
azeret: Protože 15 minut je málo.
2. 2. 2019 19:54
Tak jsem uvařil. Perfektní sobotní oběd. Jednoduchý recept s famózním výsledkem. Jazýček miluji, bohužel se málo dostane. Šťouchané brambory s cibulkou dělávám, ale nikdy mě nenapadlo přidat škvarky. Skvělý nápad. Polívka z vývaru byla taky vynikající.
8. 8. 2016 09:29
Casino:
Moc děkuji! Jazyk se mi ale bohužel moc nepovedl - byl tuhý. Přítel ho miluje, tak jsem mu chtěla udělat radost, ale prý má být měkčí, jeho máma ho však dělá právě v papiňáku. Já ho dala do studené vody a po přivedení k varu vařila 75 minut. Příště ho tedy zkusím dát do vroucí Já se nevzdám!
Moc děkuji! Jazyk se mi ale bohužel moc nepovedl - byl tuhý. Přítel ho miluje, tak jsem mu chtěla udělat radost, ale prý má být měkčí, jeho máma ho však dělá právě v papiňáku. Já ho dala do studené vody a po přivedení k varu vařila 75 minut. Příště ho tedy zkusím dát do vroucí Já se nevzdám!
5. 8. 2016 20:17
azeret:
Asi hodinu (hovězí přes 2,5 hodiny)
Dejte jazyčiska do vroucí vody - nevaříte polífffku, že. ...a lépe se loupou od kořene ke špičce
Asi hodinu (hovězí přes 2,5 hodiny)
Dejte jazyčiska do vroucí vody - nevaříte polífffku, že. ...a lépe se loupou od kořene ke špičce
5. 8. 2016 09:55
Mohu se zeptat, jak dlouho se takový jazyk přibližně vaří v obyč hrnci? Je mi jasné, že záleží na velikosti, ale aspoň zhruba Předem moc díky, dnes se chystám na svou jazykovou premiéru
25. 10. 2013 18:58
dnes poprvé uzený jazyk převařený křen a hořčice + chleba no lahůdka
29. 7. 2011 16:57
mńam!!
18. 5. 2010 22:05
V hořčičné omáčce,nebo v trojobalu je také výbornýale vždy,když toto jídlo z jazýčků připravuji,musí jich být víc-užírám jen tak uvařené a bez ničeho
1. 5. 2010 16:49
1. 5. 2010 14:11
Jazyky máme také rádi.Po uvaření nakrájím podélně na plátky, potřu česnekem a zlehka opeču na přepuštěném másle.
1. 5. 2010 13:16
Vašku super+5.
1. 5. 2010 12:13
Hmmm ... Vašíííku, závidím, jazyk je velká lahůůdka +4
1. 5. 2010 12:05
Vašku, vařený jazyk mám nejraději s křenem, pepřem a plnotučnou hořčicí. Samozřejmě podávaný se šťouchanými brambory a voňavou cibulkou má taky své kouzlo. +3
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 1 hodinou
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kedlubnové smaženky
Fofa. uvařila před 2 hodinami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
plysovykozisek uvařila před 2 hodinami
Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Yvajs uvařil před 3 hodinami
Dvoubarevná bábovka
Grecmanova uvařila před 6 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 9 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 14 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 14 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 19 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 20 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky
Vnitřnosti a oblíbené pokrmy z nich. Jak nejlépe zpracovat játra, ledvinky či srdce?
Další recepty
Tématické fráze: vařený jazyk vařený jazyk recept uzený vepřový jazyk recepty z veproveho jazyka polévka z vepřového jazyka jak uvařit uzený vepřový jazyk úprava vepřového jazyka jak upravit uzeny hovezi jazyk příprava vepřového jazyka vaření vepřového jazyka jak uvařit jazyk veprovyjazyk jak dlouho vařit jazyk uzený vepřový jazyk recepty uzený vepřový jazyk recept jazyk recept jak oloupat jazyk jazyk recepty vařené jazyky vařený jazyk recept s omáčkou
Suroviny: pepř celý, koření nové koření, ořech muškátový, česnek, sůl, cibulka, mrkev, sůl, celer, petržel, libeček, pórek, brokolice, květák, brambory, sádlo, škvarky, cibule, sůl
Jazyk vařený - vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WO7
18 názorů