Zavařený uzený jazyk

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

5 kilový balík uzených jazyků z Makra
5 kg vepřových kůží

Postup přípravy receptu

  1. Kůže nakrájíme asi na 5x5 cm, dáme na dno sklenic zhruba do výšky 5 cm, přidáme na asi 5 cm špalíčky nakrájené jazyky, přidáme trochu vody, aby byly kůže do půlky ponořené.

  2. Zavřeme a sterilujeme v troubě asi hodinu na 120°C. Okořeněné a osolené je to už v tom balíku tak akorát.

Poznámka od kuchařky

Fantastická rychlovka s chlebem po přihřátí pro vybíravou návštěvu.

Komentáře k receptu Zavařený uzený jazyk

  • vlada2 vlada2(autor receptu)

    Jedná se o jazyky vepřové a jsou už asi mírně udělané, typnul bych, že jsou upravovány v těch parních udírnách. Takže ta hodina úplně stačí. A oloupané jsou taky.

    Odpovědět

  • džango džango(neregistrovaný)

    zavařovat maso hodinu - není to málo?

    Odpovědět

  • maris maris

    vlada2 - každý nemá možnost nákupu v Makru, jazyky jsou hovězí nebo vepřové , syrové nebo uvařené, už sloupnuté ? Prosím Tě, upřesni to. Díky :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: uzený jazyk uzený vepřový jazyk uzený vepřový jazyk recepty vepřový uzený jazyk recept jak uvarit uzeny veprovy jazyk jak udit hovězí jazyk uzený hovězí jazyk uzený jazyk recept recepty uzený jazyk uzení jazyku uzený vepřový jazyk recept vepřový uzený jazyk pokrmy z uzeneho masa vařený vepřový jazyk uzený vepřový jazyk-recepty jak udit vepřový jazyk zavařování uzeného masa uzeny lalok recept hovězí jazyk recept recept na uzený jazyk