Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák smažený v troubě

Dozlatova osmažený květák v trojobalu, to je klasika, kterou milují i děti. Obalovat a smažit na pánvi se nám ale moc nechce. Tuto dobrotu jde ale připravit celkem pohodlně, bez nutnosti mít pánev plnou oleje. Upečme ho v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (139×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

13. 7. 2010 20:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Květák připravuji zásadně takto už kvůli tomu, že plech dám do trouby a téměř se o smažení nestarám, Stihnu při tom i jinou práci. Předvaření při pečení v troubě není nutné.

Kuchařské rady mojí babičky jsou pro mě i v tomto případě k nezaplacení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

6. 7. 2013 16:08

ivulinka: dnes jsem opět dělala v troubě, je skvělý:yes::yes:;-)

ivulinka ivulinka

31. 5. 2013 16:25

katyvypl::-K Tobě a celé řadě ostatních, kteří jste tento recept vyzkoušeli, moc děkuji:-K

katyvypl

31. 5. 2013 13:20

Konečně jsem vyzkoušela tento recept a musím říct, že je dokonalý! ;-) Snadné, rychlé a chuťově k nerozeznání od klasicky vařeného a následně smaženého květáku. Děkuji za velké ulehčení práce, jinak už květák dělat nebudu. :yes:

rebeka rebeka

4. 5. 2013 10:05

Vaclav Fronek: Vašíčku:-K ale to jsi měl napsat Ivulince.. i bod je její:-):-) já to jen podle ní dělala;-) hezký den přeji:-K

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

4. 5. 2013 09:53

rebeka:Naďo. Jsem moc rád, že jsi napsala že květák před smažením neovařuješ. U nás sice smažíme běžně , ale nikdy jsme květák nepředvařovali /krom když se dělá na mozeček/ a je supr, NEROZBŘEDLÝ a i když se nesní najednou dá se jísti i později.Ale v troubě se mi to moc líbí a jistě to zkusím. máš +bodík 58

rebeka rebeka

2. 5. 2013 20:01

ivulinka::-8 je krásný, že:-?:-K;-):-) děkuji:-K

ivulinka ivulinka

2. 5. 2013 20:00

rebeka:jsem potěšena, že i na Valachách takto smažený květák nezklamal:-K:-K:-K
Ten květináček v pozadí je mi důvěrně znám:-D:-!:yes:

rebeka rebeka

2. 5. 2013 18:47

ivulinka: takto v troubě připravovala květák moje maminka, tak jsem to zkusila taky, až jindy dělám ve fritéze nebo v pánvi.. bylo to skvělé;-):yes: přidávám bodík a foto, jestli neva:-K a děkuju, pochutnali se všichni:-)

ivulinka ivulinka

2. 5. 2013 16:02

Petra Ku.:Peťko:-), moc děkuji, že jsi vyzkoušela a jak píšeš, tím, že se květák nepředvařuje se ušetří spousta času a práce. Jsem ráda, že recept nezklamal;-)
Fotka se mazat nebude:-!
:-K:-K:-K

Petra Ku. Petra Ku.

2. 5. 2013 14:28

Ivi, dnes došlo na smažený květák v troubě. Ten děláme léta jen takhle, ale až od tebe jsem se naučila nepředvařovat, fakt to není potřeba a ušetří se hromada času. Děkuju znovu za tip a posílám foto, když tak můžeš smazat ;-)

Biton

21. 2. 2013 20:15

Super receptík...moc jsme si pochutnali! Určitě jsem nedělala naposledy! :-p:-):yes:

ivulinka ivulinka

21. 10. 2012 11:32

Eliza:jsem mile potěšena, že recept nezklamal ani tebe.
Díky za obrázky:-K

Eliza Eliza

20. 10. 2012 13:59

Tak jsem konečně také vyzkoušela - a můžu poslat fotky, pochvalu a bod.:-):-K

ella1 ella1

12. 10. 2012 08:38

stačil pouze pečící papír zlehka postříkaný olejem a květák se opekl bezvadně,nekapal z něho tuk...super,už nikdy jinak :yes:

bberi bberi

3. 8. 2012 14:47

Dělám květák také tak a je super, doporučuju.Jen není teřba dávat olej na plech,stačí pečící papír a pokapat olejem růžičky jen na povrchu.

1 4 5 6 7 8 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: květák v troubě květák smažený květák květák recepty květák pečený v troubě obalovaný květák v troubě obalovaný květák pečený v troubě pečený květák v troubě recepty květák v troubě smažený květák bez oleje květák v těstíčku pečený v troubě smažený květák bez smažení květák z trouby obalovaný květák bez smažení recepty z květáku květák do trouby recepty kvetak kvetak bez smaženi obalovaný květák z trouby smaženy kvetak recept

Suroviny: květák, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Květák smažený v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krNK