Smažený květák

Jitka a Vlastik Kuchař:

Zeleninová jídla 25 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

1 květák
sůl
mouka
vajíčka
strouhanka
příp. trochu piva do trojobalu
olej na smažení
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na střední růžičky, opláchneme pod vodou a dáme jej povařit do slané vody - asi 10 až 15 minut. Potom necháme květák okapat a vychládnout.

  2. Obalujeme v klasickém trojobalu. Do vajíčka můžeme rozšlehat i trochu piva. Obalování můžeme provést klidně i dvakrát. Smaříme na pánvi s olejem do zlatova.

Poznámka

Podávme s bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Smažený květák

  • pajder pajder(neregistrovaný)

    skvělej recep :-)

    Odpovědět

  • pajder pajder(neregistrovaný)

    skvělej recep :-)

    Odpovědět

  • Lubomír Lubomír(neregistrovaný)

    strouhanka::Píšete o "MISKÁCH,DĚROVANÉ MÍSE"a zkusili jste si dat do "igelitového"sáčku (SÁČKY NA PEČIVOz Lídlu)trochu mouky a do druhého strouhanku.Stačí jen vložit a protřepat.:-psevcikovidl@seznam.cz

    Odpovědět

  • Jarka D. Jarka D.(neregistrovaný)

    Ahoj milé kuchařinky! Ano, nejchutnější je květák na řízek nevařit. Rozebraný a opláchnutý květák dám do hluboké děrované mísy osolím a protřepu, aby byla sůl všude, ale moc nesolit. Nechám v děrované míse ve dřezu, aby ještě okapal. Zdlouhavé obalování v trojobalu, jsem si usnadnila tím, že si připravím dvě hluboké misky na těstíčko a na strouhanku, udělám polotekuté těstíčko z vajec hladké mouky a trochu mléka. Do těstíčka vhodím několik kousků květáku ponořím, aby se těstíčko dostalo všude. Děrovanou naběračkou vyberu, nechám trochu odkapat a vhodím do strouhanky a proválím, obalené trochu přimáčknu a uložím na tác s ubrouskem, aby přebytečná houska opadala a dám smažit jako masový řízek. Takto to dělám, nesnáším zapatlané prsty, snad se tato rada bude někomu hodit. Ahoj, ať se daří!

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Milda: dle mého názoru je syrový lepší, a ještě lepší je smažený v troubě, recept od Ivulinky;-):yes:

    Odpovědět

  • Milda Milda(neregistrovaná)

    Po dlouhe, hodně dlouhe době jsem si dnes chtěl udělat na oběd sm.kvetak a musel jsem se podívat na nez, jestli předvarit nebo ne;-) ale jak většina píse tak ho nechám syrovej;-)´

    Odpovědět

  • janos janos(neregistrovaný)

    lamky :))) muhehe

    Odpovědět

  • dášule dášule(neregistrovaný)

    jojo syrový květák obalit je nejlepší:-K:-*:-))

    Odpovědět

  • ŠAKAL ŠAKAL(neregistrovaný)

    Varilka:Ono stačí použít plastové misky 15x10x5cm co se v nich prodávají v LIDLU žampiony, naražené těsně k sobě a žádný bordel se nekoná.Po použití vypláchnout a schovat napříště....

    Odpovědět

  • otto otto(neregistrovaný)

    strouhanka:....JO...:-p

    Odpovědět

  • strouhanka strouhanka(neregistrovaná)

    Obalovat ho syrový je nejlepší mňamka :-*

    Odpovědět

  • Varilka Varilka(neregistrovaná)

    Uzasny, ze jsem si to s Tim obalovanim precetla az ted, bordel na lince ale kvetak hOtovej:-):-)

    Odpovědět

  • Barča Barča(neregistrovaná)

    Já ho nevařím, ale dělám 10 minut na páře a pak teprve obaluju, tak mi to příjde nejlepší.Chuť je skvělá a žádnej kousek není nikdy tvrdej.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Co se týče trojobalu-viděla jsem v tv pořadu,už nevím jestli s p.Bohdalovou,nebo p.Podlahou obalovat v silonovém sáčku:-KOd té doby květák,kuřecí játra,žampiony,kousky kapra a další jiné takto připravuji(vajíčko v misce) a také už tak nezuřím:-Onení binec na lince:yes:

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Zkusila jsem obalit syrový květák podle doporučení a je to opravdu mnohem lepší, jak na obalování, tak ta chuť. Takže díky!;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo