

Smažený květák
Suroviny
- 1 květák
- sůl
- mouka
- vajíčka
- strouhanka
- příp. trochu piva do trojobalu
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Květák rozebereme na střední růžičky, opláchneme pod vodou a dáme jej povařit do slané vody - asi 10 až 15 minut. Potom necháme květák okapat a vychládnout.
Obalujeme v klasickém trojobalu. Do vajíčka můžeme rozšlehat i trochu piva. Obalování můžeme provést klidně i dvakrát. Smaříme na pánvi s olejem do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Podávme s bramborem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažený květák
-
Skvělý nápad s těmi pytlíky!
konečně mám něco smaženýho bez toho, že bych měla zaneřáděnou kuchyň. Navíc to bylo obalené raz dva. Moc děkuju za tip.
-
Co dodat-je to klasika, která nikdy nezklame. Jen to pivečko jsem stihla vypít dříve, než jsem začala obalovat
-
obalovat syrový květák, to by mě teda nenapadlo. Musím zkusit
-
LENULKA611: Proč 2 krát já chci jíst květák a ne strouhanku u sýra chápu aby nevytekl ale u květáku:no
-
Skvělá dobrota
také jsem zvyklá obalovat dvakrát a nejen květák - je to bašta
-
skvělej recep
-
skvělej recep
-
strouhanka::Píšete o "MISKÁCH,DĚROVANÉ MÍSE"a zkusili jste si dat do "igelitového"sáčku (SÁČKY NA PEČIVOz Lídlu)trochu mouky a do druhého strouhanku.Stačí jen vložit a protřepat.
sevcikovidl@seznam.cz
-
Ahoj milé kuchařinky! Ano, nejchutnější je květák na řízek nevařit. Rozebraný a opláchnutý květák dám do hluboké děrované mísy osolím a protřepu, aby byla sůl všude, ale moc nesolit. Nechám v děrované míse ve dřezu, aby ještě okapal. Zdlouhavé obalování v trojobalu, jsem si usnadnila tím, že si připravím dvě hluboké misky na těstíčko a na strouhanku, udělám polotekuté těstíčko z vajec hladké mouky a trochu mléka. Do těstíčka vhodím několik kousků květáku ponořím, aby se těstíčko dostalo všude. Děrovanou naběračkou vyberu, nechám trochu odkapat a vhodím do strouhanky a proválím, obalené trochu přimáčknu a uložím na tác s ubrouskem, aby přebytečná houska opadala a dám smažit jako masový řízek. Takto to dělám, nesnáším zapatlané prsty, snad se tato rada bude někomu hodit. Ahoj, ať se daří!
-
Milda: dle mého názoru je syrový lepší, a ještě lepší je smažený v troubě, recept od Ivulinky
-
Po dlouhe, hodně dlouhe době jsem si dnes chtěl udělat na oběd sm.kvetak a musel jsem se podívat na nez, jestli předvarit nebo ne
ale jak většina píse tak ho nechám syrovej
´
-
lamky :))) muhehe
-
jojo syrový květák obalit je nejlepší
-
Varilka:Ono stačí použít plastové misky 15x10x5cm co se v nich prodávají v LIDLU žampiony, naražené těsně k sobě a žádný bordel se nekoná.Po použití vypláchnout a schovat napříště....
-
strouhanka:....JO...