Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený květák

Smažený květák je klasický recept české kuchyně, který chutná asi každému. Pokud neplánujete vařit i květákovou polévku, zkuste obalit květák syrový. Smažení květáku pak trvá jen o malinko déle, zato chuť je mnohem lepší.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

27. 3. 2008 13:18

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme s bramborem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vosje vosje

14. 1. 2021 19:42

Skvělý nápad s těmi pytlíky!:yes::yes::yes: konečně mám něco smaženýho bez toho, že bych měla zaneřáděnou kuchyň. Navíc to bylo obalené raz dva. Moc děkuju za tip. :-K

BronislavaP BronislavaP

12. 6. 2017 15:15

Co dodat-je to klasika, která nikdy nezklame. Jen to pivečko jsem stihla vypít dříve, než jsem začala obalovat :-p

marunda marunda

28. 9. 2016 13:42

obalovat syrový květák, to by mě teda nenapadlo. Musím zkusit:yes:

petr

24. 9. 2016 08:21

LENULKA611: Proč 2 krát já chci jíst květák a ne strouhanku u sýra chápu aby nevytekl ale u květáku:no;-(

LENULKA611 LENULKA611

22. 9. 2016 22:57

Skvělá dobrota :yes: také jsem zvyklá obalovat dvakrát a nejen květák - je to bašta <3

pajder

30. 7. 2014 13:07

skvělej recep :-)

pajder

30. 7. 2014 13:07

skvělej recep :-)

Lubomír

14. 11. 2013 12:14

strouhanka::Píšete o "MISKÁCH,DĚROVANÉ MÍSE"a zkusili jste si dat do "igelitového"sáčku (SÁČKY NA PEČIVOz Lídlu)trochu mouky a do druhého strouhanku.Stačí jen vložit a protřepat.:-psevcikovidl@seznam.cz

Jarka D.

1. 10. 2013 13:48

Ahoj milé kuchařinky! Ano, nejchutnější je květák na řízek nevařit. Rozebraný a opláchnutý květák dám do hluboké děrované mísy osolím a protřepu, aby byla sůl všude, ale moc nesolit. Nechám v děrované míse ve dřezu, aby ještě okapal. Zdlouhavé obalování v trojobalu, jsem si usnadnila tím, že si připravím dvě hluboké misky na těstíčko a na strouhanku, udělám polotekuté těstíčko z vajec hladké mouky a trochu mléka. Do těstíčka vhodím několik kousků květáku ponořím, aby se těstíčko dostalo všude. Děrovanou naběračkou vyberu, nechám trochu odkapat a vhodím do strouhanky a proválím, obalené trochu přimáčknu a uložím na tác s ubrouskem, aby přebytečná houska opadala a dám smažit jako masový řízek. Takto to dělám, nesnáším zapatlané prsty, snad se tato rada bude někomu hodit. Ahoj, ať se daří!

rebeka rebeka

21. 6. 2013 11:25

Milda: dle mého názoru je syrový lepší, a ještě lepší je smažený v troubě, recept od Ivulinky;-):yes:

Milda

21. 6. 2013 11:19

Po dlouhe, hodně dlouhe době jsem si dnes chtěl udělat na oběd sm.kvetak a musel jsem se podívat na nez, jestli předvarit nebo ne;-) ale jak většina píse tak ho nechám syrovej;-)´

janos

18. 3. 2013 20:42

lamky :))) muhehe

dášule

22. 8. 2012 06:05

jojo syrový květák obalit je nejlepší:-K:-*:-))

ŠAKAL

7. 6. 2012 11:11

Varilka:Ono stačí použít plastové misky 15x10x5cm co se v nich prodávají v LIDLU žampiony, naražené těsně k sobě a žádný bordel se nekoná.Po použití vypláchnout a schovat napříště....

otto

6. 6. 2012 09:37

strouhanka:....JO...:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: květák recepty květák recepty z květáku obalovaný květák jak uvařit květák nejlepší recepty z květáku recepty květák jak se vaří květák květák recept jak obalit květák obaleny kvetak obalovaný květák recept recept květák recepty na květák recept na květák jak udělat květák top recepty květák květák na řízek jak smažit květák obalování květáku

Suroviny: květák, sůl, mouka, vejce, strouhanka, pivo světlé, olej

TopRecepty.cz

Smažený květák

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y80