Smažený květák
Smažený květák je klasický recept české kuchyně, který chutná asi každému. Pokud neplánujete vařit i květákovou polévku, zkuste obalit květák syrový. Smažení květáku pak trvá jen o malinko déle, zato chuť je mnohem lepší.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 221 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,74 g |
Tuky | 19,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 651 mg |
Sodík | 273 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 4,69 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 7. 2022 14:18
Super jídlo moc mi chutná
14. 1. 2021 19:42
Skvělý nápad s těmi pytlíky!

konečně mám něco smaženýho bez toho, že bych měla zaneřáděnou kuchyň. Navíc to bylo obalené raz dva. Moc děkuju za tip.




12. 6. 2017 15:15
Co dodat-je to klasika, která nikdy nezklame. Jen to pivečko jsem stihla vypít dříve, než jsem začala obalovat

28. 9. 2016 13:42
obalovat syrový květák, to by mě teda nenapadlo. Musím zkusit

24. 9. 2016 08:21
LENULKA611: Proč 2 krát já chci jíst květák a ne strouhanku u sýra chápu aby nevytekl ale u květáku:no

22. 9. 2016 22:57
Skvělá dobrota
také jsem zvyklá obalovat dvakrát a nejen květák - je to bašta


30. 7. 2014 13:07
skvělej recep

30. 7. 2014 13:07
skvělej recep

14. 11. 2013 12:14
strouhanka::Píšete o "MISKÁCH,DĚROVANÉ MÍSE"a zkusili jste si dat do "igelitového"sáčku (SÁČKY NA PEČIVOz Lídlu)trochu mouky a do druhého strouhanku.Stačí jen vložit a protřepat.
sevcikovidl@seznam.cz

1. 10. 2013 13:48
Ahoj milé kuchařinky! Ano, nejchutnější je květák na řízek nevařit. Rozebraný a opláchnutý květák dám do hluboké děrované mísy osolím a protřepu, aby byla sůl všude, ale moc nesolit. Nechám v děrované míse ve dřezu, aby ještě okapal. Zdlouhavé obalování v trojobalu, jsem si usnadnila tím, že si připravím dvě hluboké misky na těstíčko a na strouhanku, udělám polotekuté těstíčko z vajec hladké mouky a trochu mléka. Do těstíčka vhodím několik kousků květáku ponořím, aby se těstíčko dostalo všude. Děrovanou naběračkou vyberu, nechám trochu odkapat a vhodím do strouhanky a proválím, obalené trochu přimáčknu a uložím na tác s ubrouskem, aby přebytečná houska opadala a dám smažit jako masový řízek. Takto to dělám, nesnáším zapatlané prsty, snad se tato rada bude někomu hodit. Ahoj, ať se daří!
21. 6. 2013 11:25
Milda: dle mého názoru je syrový lepší, a ještě lepší je smažený v troubě, recept od Ivulinky


21. 6. 2013 11:19
Po dlouhe, hodně dlouhe době jsem si dnes chtěl udělat na oběd sm.kvetak a musel jsem se podívat na nez, jestli předvarit nebo ne
ale jak většina píse tak ho nechám syrovej
´


18. 3. 2013 20:42
lamky :))) muhehe
22. 8. 2012 06:05
jojo syrový květák obalit je nejlepší




7. 6. 2012 11:11
Varilka:Ono stačí použít plastové misky 15x10x5cm co se v nich prodávají v LIDLU žampiony, naražené těsně k sobě a žádný bordel se nekoná.Po použití vypláchnout a schovat napříště....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Banánové rolky
Přidáno před 8 hodinami

Chilli fazole s kukuřicí, cizrnou a klobásou
Přidáno před 20 hodinami

Vepřové labské kostky na červeném víně
Přidáno 3. 10. 2023 18:19

Bezmasé kapustové karbanátky pečené v troubě
Přidáno 3. 10. 2023 09:21

Kuřecí maso s těstovinami v sýrové omáčce
Přidáno 2. 10. 2023 20:16

Těstoviny s kuřecím masem v delikatesní omáčce
Přidáno 2. 10. 2023 17:32
Právě bylo uvařeno:

Vepřové labské kostky na červeném víně
uvařil/a Ajvet15
před 5 hodinami

Bezmasé kapustové karbanátky pečené v troubě
uvařil/a Ajvet15
před 5 hodinami

Kefírová buchta - rychlovka
uvařil/a Steffi01
před 6 hodinami

Kuřecí lívance s chutí majonézy
uvařil/a KatkaCechova
před 8 hodinami

Domácí langoše
uvařil/a Danakoukolova
před 8 hodinami

Ganache
uvařil/a svatohelen
před 8 hodinami

Kuřecí řízky v křupavém těstíčku
uvařil/a morax
před 9 hodinami



Kapustový hrnec
uvařil/a Petaja
před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: květák recepty květák recepty z květáku obalovaný květák jak uvařit květák nejlepší recepty z květáku recepty květák jak se vaří květák květák recept jak obalit květák obaleny kvetak obalovaný květák recept recept květák recepty na květák recept na květák jak udělat květák top recepty květák květák na řízek jak smažit květák obalování květáku
Suroviny: květák, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej
Smažený květák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y80
31 názorů