Smažený květák
Smažený květák je klasický recept české kuchyně, který chutná asi každému. Pokud neplánujete vařit i květákovou polévku, zkuste obalit květák syrový. Smažení květáku pak trvá jen o malinko déle, zato chuť je mnohem lepší.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
Tuky | 18,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 1,75 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 7. 2022 13:18
Super jídlo moc mi chutná
14. 1. 2021 18:42
Skvělý nápad s těmi pytlíky!

konečně mám něco smaženýho bez toho, že bych měla zaneřáděnou kuchyň. Navíc to bylo obalené raz dva. Moc děkuju za tip. 




12. 6. 2017 14:15
Co dodat-je to klasika, která nikdy nezklame. Jen to pivečko jsem stihla vypít dříve, než jsem začala obalovat 

28. 9. 2016 12:42
obalovat syrový květák, to by mě teda nenapadlo. Musím zkusit

24. 9. 2016 07:21
LENULKA611: Proč 2 krát já chci jíst květák a ne strouhanku u sýra chápu aby nevytekl ale u květáku:no

22. 9. 2016 21:57
Skvělá dobrota
také jsem zvyklá obalovat dvakrát a nejen květák - je to bašta 


30. 7. 2014 12:07
skvělej recep 

30. 7. 2014 12:07
skvělej recep 

14. 11. 2013 11:14
strouhanka::Píšete o "MISKÁCH,DĚROVANÉ MÍSE"a zkusili jste si dat do "igelitového"sáčku (SÁČKY NA PEČIVOz Lídlu)trochu mouky a do druhého strouhanku.Stačí jen vložit a protřepat.
sevcikovidl@seznam.cz

1. 10. 2013 12:48
Ahoj milé kuchařinky! Ano, nejchutnější je květák na řízek nevařit. Rozebraný a opláchnutý květák dám do hluboké děrované mísy osolím a protřepu, aby byla sůl všude, ale moc nesolit. Nechám v děrované míse ve dřezu, aby ještě okapal. Zdlouhavé obalování v trojobalu, jsem si usnadnila tím, že si připravím dvě hluboké misky na těstíčko a na strouhanku, udělám polotekuté těstíčko z vajec hladké mouky a trochu mléka. Do těstíčka vhodím několik kousků květáku ponořím, aby se těstíčko dostalo všude. Děrovanou naběračkou vyberu, nechám trochu odkapat a vhodím do strouhanky a proválím, obalené trochu přimáčknu a uložím na tác s ubrouskem, aby přebytečná houska opadala a dám smažit jako masový řízek. Takto to dělám, nesnáším zapatlané prsty, snad se tato rada bude někomu hodit. Ahoj, ať se daří!
21. 6. 2013 10:25
Milda: dle mého názoru je syrový lepší, a ještě lepší je smažený v troubě, recept od Ivulinky



21. 6. 2013 10:19
Po dlouhe, hodně dlouhe době jsem si dnes chtěl udělat na oběd sm.kvetak a musel jsem se podívat na nez, jestli předvarit nebo ne
ale jak většina píse tak ho nechám syrovej
´


18. 3. 2013 19:42
lamky :))) muhehe
22. 8. 2012 05:05
jojo syrový květák obalit je nejlepší





7. 6. 2012 10:11
Varilka:Ono stačí použít plastové misky 15x10x5cm co se v nich prodávají v LIDLU žampiony, naražené těsně k sobě a žádný bordel se nekoná.Po použití vypláchnout a schovat napříště....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Ovesné lívance s dušenými jablky
Přidáno před 6 hodinami

Sýrovo-mrkvová pomazánka s pažitkou
Přidáno před 9 hodinami

Plněné rybí filety se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami

Šunkové rolky plněné vaječnou směsí
Přidáno před 13 hodinami

Velikonoční nádivka (dělená strava ZV)
Přidáno před 22 hodinami

Krémová polévka z pečené mrkve
Přidáno 6. 2. 2023 19:39
Právě bylo uvařeno:

Kváskový žitno pšeničný chléb s pohankou
uvařil/a Javor
před 7 minutami

Brambory pečené s cibulí a žampiony
uvařil/a kvetacek
před 1 hodinou

Brokolicový salát s tuňákem a ořechy
uvařil/a EvaKucerova
před 1 hodinou

Pórková polévka s česnekem
uvařil/a AndreaAbb
před 2 hodinami

Makový závin se švestkami
uvařil/a Danickova
před 2 hodinami

Jogurtový koláč s kokosovou drobenkou
uvařil/a Vymitac
před 3 hodinami

Pochoutková žemlovka
uvařil/a helen.fon@seznam.cz
před 3 hodinami

Domácí balkánský sýr
uvařil/a Cisarova.terka
před 3 hodinami

Hrách po Španělsku
uvařil/a Beruna
před 3 hodinami

Nejlepší nadýchané muffiny
uvařil/a Lucie222
před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: květák recepty květák recepty z květáku obalovaný květák jak uvařit květák nejlepší recepty z květáku recepty květák jak se vaří květák květák recept jak obalit květák obaleny kvetak obalovaný květák recept recept květák recepty na květák recept na květák jak udělat květák top recepty květák květák na řízek jak smažit květák obalování květáku
Suroviny: květák, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej
Smažený květák
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y80
31 názorů