Smažený květák

Jitka a Vlastik Kuchař:

Zeleninová jídla 29 názorů

59

Suroviny

1 květák
sůl
mouka
vajíčka
strouhanka
příp. trochu piva do trojobalu
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na střední růžičky, opláchneme pod vodou a dáme jej povařit do slané vody - asi 10 až 15 minut. Potom necháme květák okapat a vychládnout.

  2. Obalujeme v klasickém trojobalu. Do vajíčka můžeme rozšlehat i trochu piva. Obalování můžeme provést klidně i dvakrát. Smaříme na pánvi s olejem do zlatova.

Poznámka

Podávme s bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený květák

  • BronislavaP BronislavaP

    Co dodat-je to klasika, která nikdy nezklame. Jen to pivečko jsem stihla vypít dříve, než jsem začala obalovat :-p

    Odpovědět

  • marunda marunda

    obalovat syrový květák, to by mě teda nenapadlo. Musím zkusit:yes:

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    LENULKA611: Proč 2 krát já chci jíst květák a ne strouhanku u sýra chápu aby nevytekl ale u květáku:no;-(

    Odpovědět

  • LENULKA611 LENULKA611

    Skvělá dobrota :yes: také jsem zvyklá obalovat dvakrát a nejen květák - je to bašta <3

    Odpovědět

  • pajder pajder(neregistrovaný)

    skvělej recep :-)

    Odpovědět

  • pajder pajder(neregistrovaný)

    skvělej recep :-)

    Odpovědět

  • Lubomír Lubomír(neregistrovaný)

    strouhanka::Píšete o "MISKÁCH,DĚROVANÉ MÍSE"a zkusili jste si dat do "igelitového"sáčku (SÁČKY NA PEČIVOz Lídlu)trochu mouky a do druhého strouhanku.Stačí jen vložit a protřepat.:-psevcikovidl@seznam.cz

    Odpovědět

  • Jarka D. Jarka D.(neregistrovaný)

    Ahoj milé kuchařinky! Ano, nejchutnější je květák na řízek nevařit. Rozebraný a opláchnutý květák dám do hluboké děrované mísy osolím a protřepu, aby byla sůl všude, ale moc nesolit. Nechám v děrované míse ve dřezu, aby ještě okapal. Zdlouhavé obalování v trojobalu, jsem si usnadnila tím, že si připravím dvě hluboké misky na těstíčko a na strouhanku, udělám polotekuté těstíčko z vajec hladké mouky a trochu mléka. Do těstíčka vhodím několik kousků květáku ponořím, aby se těstíčko dostalo všude. Děrovanou naběračkou vyberu, nechám trochu odkapat a vhodím do strouhanky a proválím, obalené trochu přimáčknu a uložím na tác s ubrouskem, aby přebytečná houska opadala a dám smažit jako masový řízek. Takto to dělám, nesnáším zapatlané prsty, snad se tato rada bude někomu hodit. Ahoj, ať se daří!

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Milda: dle mého názoru je syrový lepší, a ještě lepší je smažený v troubě, recept od Ivulinky;-):yes:

    Odpovědět

  • Milda Milda(neregistrovaná)

    Po dlouhe, hodně dlouhe době jsem si dnes chtěl udělat na oběd sm.kvetak a musel jsem se podívat na nez, jestli předvarit nebo ne;-) ale jak většina píse tak ho nechám syrovej;-)´

    Odpovědět

  • janos janos(neregistrovaný)

    lamky :))) muhehe

    Odpovědět

  • dášule dášule(neregistrovaný)

    jojo syrový květák obalit je nejlepší:-K:-*:-))

    Odpovědět

  • ŠAKAL ŠAKAL(neregistrovaný)

    Varilka:Ono stačí použít plastové misky 15x10x5cm co se v nich prodávají v LIDLU žampiony, naražené těsně k sobě a žádný bordel se nekoná.Po použití vypláchnout a schovat napříště....

    Odpovědět

  • otto otto(neregistrovaný)

    strouhanka:....JO...:-p

    Odpovědět

  • strouhanka strouhanka(neregistrovaná)

    Obalovat ho syrový je nejlepší mňamka :-*

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: květák recepty z květáku květák recepty obalovaný květák jak uvařit květák nejlepší recepty z květáku recepty květák jak se vaří květák květák recept recept květák obalovaný květák recept obaleny kvetak recept na květák jak obalit květák recepty na květák jak udělat květák top recepty květák květák na řízek obalování květáku jak smažit květák

Zapomněl/a jsem heslo