

Obalovaný květák
Suroviny
- 1 květák
- mouka
- strouhanka
- 2 vajíčka
- 1/4 l mléka
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy receptu
Květák rozdělíme na růžičky a dáme do osolené vody uvařit, ale jen do poloměkka. Pak slijeme vodu.
Růžičky obalíme v trojobalu a mírně smažíme v oleji.
Podáváme s bramborem .
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Obalovaný květák
-
Ano toto je velicé dobrý recept a není ani tolik náročný na čas přípravy jako ostatní jídla :
-
KUCEROVAHELA@seznam.cz
Když ho nebudete vařit,a obalíte za syrova,lépe se obaluje,je chutnější,jen se o něco déle a pomaleji smaží.Obaluji v těstíčku,vajíčko a vejce dohromady, a pak strouhanka.Když zbyde tak jsou ještě palačinky.
-
Tento recept dělám velmi často :) a vždycky se mé děti olizujou až za ušima. Velice chutné!
-
vidis...ja nevedela co mam uvarit a zrovna ten kvetak jsem dlouho nedelala...tak ho dnes budu delat k veceri...dik...
-
Nevadí, aspoň si někdo, jako já vzpomene, že už ho dlouho nedělal
+
-
Omlouvám se , ale teprve teď jsem si všimla, že už tu tento květák je pod názvem smažený květák