Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem

Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a každá kuchařka má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Příprava je sice náročnější, ale o to více si zaslouží kuchařka pochválit.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

23. 3. 2008 12:26

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie13 451 kJ / 3 215 kcal
Bílkoviny121,23 g
Tuky146,89 g
Vláknina29,95 g
Cholesterol 632 mg
Sodík 17,73 g
Sůl44,08 g
Sacharidy338,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://jitulciny-recepty.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

suzanna

11. 6. 2009 11:24

vybusna: babicka od meho pritele rika, ze kdyz se maso nechce ani po delsi dobe uvarit, tak se ma pridat trochu jedle sody. Sama jsem to nezkousela, ale pry to pomaha:-)

vybusna vybusna

9. 6. 2009 17:59

o tychto nerezovych lyzickach som uz pocula a skusala som vtedy vsetko...asi to bolo 2x po sebe fakt maso z vola....

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 6. 2009 17:47

vybusna, už jsem to tady někde psala, myslím do Tipů a triků.. nic na tom nemůžeš pokazit. Když už se ti bude zdát, že to maso nezměkne, zkus do toho hodit nerez lžičky a vař chvíli s něma. Mám to vyzkoušené a funguje to. Mne by šlehlo, kdybych měla maso vařit 5 hodin:-( Ale prosím tě, kdyby to náhodou zrovna tobě nefungovalo, nezlob se, říkám, na tom pak už nic nepokazíš.;-)

spagetka spagetka

9. 6. 2009 17:24

vybusna - máš pravdu, já si totiž až teď pořádně přečetla ten návod na nálev:-8 - v tomhle případě je tam té soli fakt moc. Určitě tam taky nedávám tohle množství ;-)

vybusna vybusna

9. 6. 2009 17:19

tu sa musim marwa trochu zastat....ja robievam svieckovu iba podla tohto receptu a odporucila som ho aj mojej dcere...ona robila svieckovu presne podla receptu a tiez mi telefonovala cela nestastna, ze je to priserne slane...ju ako neskusenu gazdinu ani nenapadne ochutnavat nalev....ma ho rozpisany a tym to pre nu hasne....ja davam do svieckovej este aj bujon, takze ja som sol nedavala do nalevu vobec...
ja by som povedala, ze v tom recepte by asi nemalo ist o polievkove lyzice, ale cajove......

spagetka spagetka

9. 6. 2009 16:48

marw (neregistrovaný/á) - nezlobte se, ale to není v žádném případě chyba receptu, ale kuchařovy ruky, která tam tu sůl sypala.Přece musíme ochutnávat a určitě dosolovat až při úplném dotvoření jakéhokoli pokrmu ;-);-)

marw

9. 6. 2009 16:43

Ach joooo.........recept jsem zkusil, dodržel do puntíku, svíčková vypadala excelentně...ovšem byla tak šíleně přesolená, že skončila v záchodě :-((. Jediné co jsem nedodržel, že jsem maso neměl v nálevu - tzn. byl tady zakopaný pes ? Nálev jsem prostě udělal a usnul:-*, takže druhý den jsem nálev použil aniž by v něm bylo maso...které má třeba sůl pojmout. Děkuji za vysvětlení

Martin

24. 1. 2009 22:17

To je výmluva. Pro začátečníka jsou důležitá slova: Přivedeme k varu, vaříme na mírném ohni, ztlumíme oheň. A podle těchto slov dokáže navařit i ten co vaří na elektrickém nebo plynovém sporáku, anebo na sporáku pro tuhá paliva či keramické desce. Autorka receptu se jenom omezila na elektrospotřebič, který má ona doma a myslí si, že ho má každý. To je přesně to, o čem psal na těchto stránkách před chvíli jeden pisatel.

sandra

24. 1. 2009 21:14

Martin:pre kucharov zaciatocnikov mozu byt aj taketo rady uzitocne...nikto uceny z neba nespadol...ked sa niekto zacina ucit varit nevie na akom stupni a podobne...Takze je mile ze to pise tak podrobne.:-)

Martin

24. 1. 2009 16:48

Jitule (Jitka), prosím vás z jakého důvodu uvádíte na jakém stupni elektrického sporáku mám vařit? To jsem ještě v životě neslyšel. Proboha přepiště své recepty, protože jsou trapné a vypovídají o vašem uvažování. Takový postup by nenapsal ani žák ze 4. třídy ZŠ. Nejste náhodou blondýnka?

zizala zizala (moderátorka)

10. 9. 2008 14:50

Vybusna: kyselý nálev by vadit neměl, spíš naopak, díky kyselině maso křehne, proto se různě nakládá do vína, jogurtu,...Není to masem:-? Zkus změnit řezníka;-)

vybusna vybusna

10. 9. 2008 10:08

znovu prosim o radu.....svieckovu som robievala roky rokuce sposobom, ze maso udusim v zelenine a vlastnej stave a az po uuvareni som rozmixovala zeleninu a omacku dochucovala . omacka podla tohto receptu (nalev som si upravila na mensie mnozstvo) nema jednu chybu, ako to podla receptu nadavkujem, tak uz nemusim pridavat a uberat absolutne nic a je dokonala. Ale to maso!!!! ja skutocne robim svieckovu zasadne iba z kvalitneho masa, robila som ju uz podla tohto receptu asi 6x, ale vzdy vzdy som mala problem s masom, co som dovtedy podla stareho receptu nemala...v tom som kyslila az nakoniec.
papinak nemam, takze vzdy varim len v hrnci, ale musim to robit aj 5 hodin a maso nikdy nie je makke...na konci tych 5 hodin, uz nemam sil pokracovat, tak maso vyberiem a pokusam sa ho nakrajat...trha sa, nie je dokonale ako podla stareho receptu, je nechutne na pohlad, zuvave...no hrozne...stale si myslim, ze je to tym, ze od sameho zaciatku ho varim aj s octom.....takze mam dilemu..bud to budem robit podla stareho receptu, kde je maso krasne, ale omacka nikdy nebola taka skvostna, alebo maso potrhane, zuvave a s bajecnou omackou....alebo mi niekto poradi:-?:-?:-? vylucit ocot s nalevu a dat ho az po uvareni:-?

vybusna vybusna

15. 8. 2008 13:12

vdaka merylas....aj ja davam menej vody...2l je na to mnozstvo strasne vela...takze octom to nebude....no dobre....vyskusam dnes znovu rovnako

Merylas Merylas (moderátorka)

15. 8. 2008 11:30

vybusna, dělám trochu jiným postupem, ale ocet dávám do základu taky. Lépe se to pak dochucuje, ale s masem nemám problémy, že by bylo i po takové době tuhé. Záleží na kvalitě, některé je dřív, některé maso se dusí déle. Dělám jak v papiňáku, tak ale i v troubě, nemusí se to tak hlídat. Ale jak pročítám recept, tak jen se mi zdá, že na půlkilo masa dávám méně vody. Já to spíš dusím, než vařím a vodu dolévám, když je třeba. Ale musí se to holt více hlídat, právě to ráda dusím v troubě.

vybusna vybusna

15. 8. 2008 09:08

mam velky problem
podla tohto receptu som urobila svieckovu uz asi 4x...z omackou ziaden problem, ale s masom je to horsie, ja nemam tlakovy hrniec a robim ju klasicky pod pokrievkou.....mne sa to maso nejde uvarit....minule som to robila skoro 5 hodin, maso bolo ako rez...neslo ani dobre nakrajat,...ja to prikladam tomu octu v naleve....hovadzie robievam naozaj casto a z kvalitneho masa a nikdy som ho nerobila viac ako dve hodiny a bolo makke....co by sa stalo keby som nalev urobila bez octu a ocot doliala neskor....alebo take nieco..

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nálev na svíčkovou svickova recept recept svíčková naložená svíčková recepty svíčková naložená svíčková na smetaně recept svíčková svíčková z divočáka svíčková na smetaně naložená babiččiny recepty svíčková z králíka nálev na maso na svíčkovou svíčková z divočáka recepty recept na svíčkovou omáčku svíčková z divočáka recept svíčková recepty recepty z divočáka svíčková svíčková v papiňáku svíčková na smetaně z divočáka recept na svíčkovou recepty-svíčková

Suroviny: plecko vepřové, špek, cibule, mrkev, celer, petržel, smetana, smetana ke šlehání, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, jalovec, tymián, jíška, sůl, cukr, ocet, citronka

TopRecepty.cz

Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ml3