Svíčková na smetaně II

maris Kuchařka: maris

Hovězí maso 70 názorů

Suroviny

750 g zadního hovězího
50 g slaniny
2-3 mrkve
silný plátek celeru
1 petržel
1 cibule
smetana
cca 2 lžíce hladké mouky
bobkový list
nové koření
celý pepř
špetka tymiánu
sůl
máslo (nebo půl na půl máslo a olej)
citron
cukr
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou, osolíme a zprudka opečeme v rozehřátém omastku. Vyndáme ho a restujeme všechnu nakrájenou zeleninu a koření. Do zeleninového základu vložíme maso, podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme v troubě do měkka. Během pečení podléváme. Mouku rozmícháme v trošce vody.

  2. Když je maso hotové, vyndáme ho, do vypečené šťávy zamícháme mouku a necháme provařit. Dochutíme citronem a cukrem, případně i solí.

  3. Na závěr zjemníme smetanou. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme. Zeleniny dávám hodně a vždy jen čerstvou, je mnohem voňavější než zmrazená.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 575 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svíčková na smetaně II

  • Anna Šteinerová Anna Šteinerová(neregistrovaný)

    Svíčkovou dělám také tak a je výborná. Já ještě zeleninu a koření nakládám do kyselého nálevu tak na 2 dny.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Radek: Radku, jsou to cca 4 -5 porcí - hovězí se dost speče, záleží na tom, na kolik jste zvyklí:-). Doba se přesně nedá určit - přibližně 1,5 hod. záleží na kvalitě masa, někdy je, jak se říká " ze starého vola " a trvá to déle.
    Děkuji vám:-)

    Odpovědět

  • Radek Radek(neregistrovaný)

    Dobrý den, můžu se zeptat na kolik je to porcí a jak dlouho a na kolik maso pečete? Děkuji moc!
    Jinak Hamburskou jsem od Vás také dělal a musím uznat, že byla opravdu moc dobrá spíše výborná, děkuji:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Nikolinek - moc děkuju za fotku a doufám, že chutnalo;-):-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ivana41: Máme v rodine túto diagnózu - preto kupujem bezlaktózové mlieko, bezlaktózovú smotanu, bezlaktźové syry...značne väčší výber je v Rakúsku, aj cenovo sú na tom lepšie. Okrem toho, na Slovensku a v okolitých štátoch (v Čechách zatiaľ asi nedostať, dcéra tam dlšiu doba pobývala vlani a kupovala som jej na Slovensku, možno sa odvtedy zmenili časy)) lekárne predávajú ENZÝM LAKTAZAN. Po jeho podaní je možno pár hodín konzumovať normálne mlieko, smotanu - normálne bez problémov, je to popísané na obale.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Ivana41:máme též 2alergiky na laktózu,a jak ti dává odkaz Amira,tak ty potraviny jsou opravdu kvalitní a laik by nepoznal,že to není šlehačka z krav.mléka;-)používáme to,když vnučky přijedou na návštěvu a je vše.ok.;-)Doma mám v záloze sušené mléko sojové Zajíc.
    Spíše je pro alergiky nutnost vše číst,protože mne kolikrát překvapilo,kde všude může být mléko i když by ho tam člověk vůbec nečekal;-)Tak se neboj a jdi do toho,bude Vám chutnat všem.:yes:

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Ivana41: A co rovnou bezlaktozové mléko?
    http://www.meggle.cz/mlecne-vyrobky/bezlaktozove_p...

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Ivana41:Nezvyk to asi bude, ale diky silne chuti hoveziho a velkemu mnozstvi chutove vyrazne zeleniny to podle meho nebude tak velky rozdil, jako napr. u smetanovych omacek typu koprova atd.
    Tady jsou zajimave rostlinne smetany
    http://www.countrylife.cz/rostlinne-smetany
    A jeste pozor na maslo..

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41

    Prosím vás, máme nevěstu, která má alergii na laktózu a tím pádem nemůže nic z mléka a smetanu už vůbec ne, na šla sem nahrážku pro mléko - sojové mléko, jogurty apod. ale nemáte někdo zkušenosti jak by chutnala ze sojovým mlékem a nebo čím nahradit smetanu, moc děkuji všem:-K:-):-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    luk: dopsala jsem množství zeleniny do receptu, je to přibližně, klidně můžeš dát i víc. Slanina uvedená byla:-)

    Odpovědět

  • luk luk(neregistrovaný)

    ahoj nepises, kolik cibule a zelenin a taky asi spek na spikovani ze

    Odpovědět

  • pohlreich pohlreich(neregistrovaný)

    IVAN:nic méně ta svíčková vypada od paní MARIS výborně.:-)

    Odpovědět

  • pohlreich pohlreich(neregistrovaný)

    IVAN:je to děs.neumí ani vařit,ani psát.fakt hrozný.:-S

    Odpovědět

  • IVAN IVAN(neregistrovaný)

    pohlreich:to jsou borci co?:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • IVAN IVAN(neregistrovaný)

    Hon:VÝBORNÉ:-!:-!:-!

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: svíčková na smetaně recept svíčková na smetaně svickova pravá svíčková na smetaně svickova recept králík na smetaně pohlreich svičkova na smetaně video z vepřoveho masa recept svíčková na smetaně prava svickova zajíc na smetaně pohlreich recept na svickovou na smetane pravá svíčková recept recept svíčková recept na pravou svíčkovou recept na svíčkovou domaci svickova sekaná svíčková recepty svíčková svíčková z halali jak naložit svíčkovou

Zapomněl/a jsem heslo