Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková na smetaně II

Svíčková omáčka má poněkud zavádějící název, ale to jí nebrání, aby patřila mezi jedno z nejoblíbenějších jídel českých rodin. Možná patříte mezi kuchařky, které mají z přípravy respekt nebo dokonce strach, ale s naším receptem ji zvládnete na jedničku.

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

21. 9. 2008 17:05

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 410 kJ / 1 293 kcal
Bílkoviny173,53 g
Tuky52,57 g
Vláknina8,43 g
Cholesterol 388 mg
Sodík 1,26 g
Sůl3,00 g
Sacharidy28,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Šteinerová

8. 1. 2017 19:54

Svíčkovou dělám také tak a je výborná. Já ještě zeleninu a koření nakládám do kyselého nálevu tak na 2 dny.

maris maris

14. 4. 2015 10:11

Radek: Radku, jsou to cca 4 -5 porcí - hovězí se dost speče, záleží na tom, na kolik jste zvyklí:-). Doba se přesně nedá určit - přibližně 1,5 hod. záleží na kvalitě masa, někdy je, jak se říká " ze starého vola " a trvá to déle.
Děkuji vám:-)

Radek

13. 4. 2015 20:01

Dobrý den, můžu se zeptat na kolik je to porcí a jak dlouho a na kolik maso pečete? Děkuji moc!
Jinak Hamburskou jsem od Vás také dělal a musím uznat, že byla opravdu moc dobrá spíše výborná, děkuji:yes:

maris maris

13. 12. 2014 08:47

Nikolinek - moc děkuju za fotku a doufám, že chutnalo;-):-)

magdalenka magdalenka

1. 12. 2014 14:00

Ivana41: Máme v rodine túto diagnózu - preto kupujem bezlaktózové mlieko, bezlaktózovú smotanu, bezlaktźové syry...značne väčší výber je v Rakúsku, aj cenovo sú na tom lepšie. Okrem toho, na Slovensku a v okolitých štátoch (v Čechách zatiaľ asi nedostať, dcéra tam dlšiu doba pobývala vlani a kupovala som jej na Slovensku, možno sa odvtedy zmenili časy)) lekárne predávajú ENZÝM LAKTAZAN. Po jeho podaní je možno pár hodín konzumovať normálne mlieko, smotanu - normálne bez problémov, je to popísané na obale.

Simona Skolakova Simona Skolakova

1. 12. 2014 13:27

Ivana41:máme též 2alergiky na laktózu,a jak ti dává odkaz Amira,tak ty potraviny jsou opravdu kvalitní a laik by nepoznal,že to není šlehačka z krav.mléka;-)používáme to,když vnučky přijedou na návštěvu a je vše.ok.;-)Doma mám v záloze sušené mléko sojové Zajíc.
Spíše je pro alergiky nutnost vše číst,protože mne kolikrát překvapilo,kde všude může být mléko i když by ho tam člověk vůbec nečekal;-)Tak se neboj a jdi do toho,bude Vám chutnat všem.:yes:

Amira Amira

1. 12. 2014 13:11

Ivana41: A co rovnou bezlaktozové mléko?
http://www.meggle.cz/mlecne-vyrobky/bezlaktozove_p...

chocolate chocolate

1. 12. 2014 13:03

Ivana41:Nezvyk to asi bude, ale diky silne chuti hoveziho a velkemu mnozstvi chutove vyrazne zeleniny to podle meho nebude tak velky rozdil, jako napr. u smetanovych omacek typu koprova atd.
Tady jsou zajimave rostlinne smetany
http://www.countrylife.cz/rostlinne-smetany
A jeste pozor na maslo..

Ivana41

1. 12. 2014 12:47

Prosím vás, máme nevěstu, která má alergii na laktózu a tím pádem nemůže nic z mléka a smetanu už vůbec ne, na šla sem nahrážku pro mléko - sojové mléko, jogurty apod. ale nemáte někdo zkušenosti jak by chutnala ze sojovým mlékem a nebo čím nahradit smetanu, moc děkuji všem:-K:-):-)

maris maris

26. 1. 2014 11:00

luk: dopsala jsem množství zeleniny do receptu, je to přibližně, klidně můžeš dát i víc. Slanina uvedená byla:-)

luk

26. 1. 2014 10:33

ahoj nepises, kolik cibule a zelenin a taky asi spek na spikovani ze

pohlreich

18. 1. 2014 16:24

IVAN:nic méně ta svíčková vypada od paní MARIS výborně.:-)

pohlreich

18. 1. 2014 15:45

IVAN:je to děs.neumí ani vařit,ani psát.fakt hrozný.:-S

IVAN

18. 1. 2014 15:43

pohlreich:to jsou borci co?:-)):-)):-))

IVAN

18. 1. 2014 15:41

Hon:VÝBORNÉ:-!:-!:-!

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně recept svíčková na smetaně svickova pravá svíčková na smetaně svickova recept králík na smetaně pohlreich svičkova na smetaně video z vepřoveho masa recept svíčková na smetaně prava svickova zajíc na smetaně pohlreich recept na svickovou na smetane pravá svíčková recept recept svíčková recept na pravou svíčkovou recept na svíčkovou domaci svickova sekaná svíčková recepty svíčková svíčková z halali svíčková na smetaně podle pohlreicha

Suroviny: hovězí zadní, slanina, mrkev, celer, petržel, cibule, smetana, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, tymián, sůl, máslo, citron, cukr

TopRecepty.cz

Svíčková na smetaně II

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMl