jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Pečené maso

Pečené maso
Malá ochutnávka na fotkách.
nahoru
Pečené maso Pečené maso Pečené maso Pečené maso Pečené maso Pečené maso Pečené maso Pečené maso
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pro začátečníky
Doba přípravy Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí Počet porcí: 4

Suroviny:

- 1,2 kg plecka nebo krkovice
- trochu sádla, může být i olej
- 1 a půl cibule
- 8 stroužků česneku
- sůl, kmín, grilovací koření
- hladká mouka

Postup přípravy receptu

Maso omyjeme, rozkrojíme na menší kousky (v mém případě 4), osolíme, pomažeme lisovaným česnekem.
Do plechu dáme trochu sádla nebo oleje (kdo chce, může jako já, použít pečící papír), nakrájenou cibuli (ne na kosticky, jsou lepší větší kousky - měsíčky).
Smícháme hladkou mouku s grilovacím kořením a maso obalíme. Přendáme na plech a posypeme kmínem. Pokud chceme šťávu hustší, můžeme trochu mouky nasypat i mezi maso.
Podlejeme vodou asi do půlky výšky masa.
Přikryjeme plech poklicí, kdo nemá, může použít alobal(Nebojte se horkého alobalu, lze z plechu odkrýt i holýma rukama, při krajích nepálí. Dělám to tak, mám vyzkoušeno.).
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňu asi 55 minut, potom odkryjeme a pečeme ještě nejmíň 20 minut, aby se nám maso dodělalo a byla pěkná kůrčička. Během pečení poléváme vývarem z plechu. Podáváme s bramborami či bramborovou kaší.

Poznámka

Určitě nemusím připomínat, že maso lze použít i jako "knedlo, vepřo, zelo", výborné je také s houskovým knedlíkem, protože šťáva, která se při pečení vytvoří, je výborná. Také lze použít i jako studené s chlebem, nebo ztuhlou šťávu namazat na chleba jen tak. K tomu okurek, je dobrá večeře.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
29 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Pečené maso"

autor: renecek
vloženo: 23.02.2014 06:24:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobry den,moc dekuji za vas recept,vyzkousela jsem,pridala jsem pod maso jeste zeleninu a moc dobre i deti to spapalismajliksmajlik

autor: Klára215 (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.01.2014 13:29:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě jsme to dojedli k obídku a musím vysmeknout poklonu. Výborné a jednoduché. Mňamka, pošmákli jsme sismajlik

autor: iunka
vloženo: 28.11.2013 15:43:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem se dneska vrhla na pečené plecko. Přítel koupil opravdu nádherné, chtěla jsem teda udělat nějakou dobrotu. Opravdu klobouk dolů. Hodně jsme si pošmákli, přítel jen chválil. A uznaně chválil, to je co říct smajlik Udělala jsem přesně podle receptu i s použitím pečicího papíru. Jen nakonec jsem do výpeku vsypla zbytek mouky z obalování, přidala trochu hořčice a povařila. Sosík byl teda taky úžasný smajlik Díky za recept, hned radím kamarádkám smajlik

autor: Suvicka
vloženo: 02.11.2013 17:44:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lenda11 - jsem moc ráda, že se povedlo a že chutnalo. smajliksmajliksmajlik
pavel - držím pěsti ať se překvapení vydaří. smajlik

autor: pavel (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.11.2013 15:36:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Sůvičko,na recept jsem narazil náhodou.Potřebuji překvápko pro manželku aby nemusela vařit.(Je víkend a ona musí do práce)Už jsem něco málo uvařil,tak si myslím že to bude fajn.Díky za inspiraci!

autor: lenda11 (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.09.2013 09:41:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj Suvicko, vyzkousela jsem recept a vsichni si pochvalovali, naprosto super!!!smajliksmajliksmajlik

autor: Suvicka
vloženo: 03.03.2013 08:59:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Diviš, děkuji za komentář. Vždycky jsem moc ráda, když se lidi ozvou, jak se podařilo a zda chutnalo. smajliksmajliksmajlik

autor: Diviš (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.03.2013 12:13:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak, teď jsem masíčko dopekl a ochutnal. Vřele doporučuji, VÝBORNÉ !!!! Udělal jsem ho s kyselým zelím a knedlíkem, a teď se pustím do jídla. Čekám na reakci manželky, která za chvíli přijde domů z práce. smajliksmajliksmajlik

autor: daja87
vloženo: 21.01.2013 19:13:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak maso je už v trouběsmajlikTak uvidíme jak to dopadne.Pečený maso mi fakt nikdy nešlosmajlik Ale dám vědět jak to dopadlosmajlik

vloženo: 06.12.2012 15:09:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sůvičko,za príma dobrotusmajlik+24smajlikpoděkovánísmajlik a fotosmajlik

autor: Suvicka
vloženo: 07.07.2012 16:05:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Milá Zuzano, maso byl jeden kus, který jsem rozkrojila na 4 menší. Na plátky jsem krájela až bylo dopečeno a chystala jsem na talíř.smajlik K receptu jsem přidala i fotky. Myslím, že je to dobře vidět. Hodně zdaru. smajlik
Eva Tesařová a Alca - děkuji za milé komentáře. smajlik

autor: zuzana (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.07.2012 09:46:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chci se zeptat to maso je v celku nebo na platky nakrajene dekuji

autor: Eva Tesařová (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.02.2012 16:20:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající postup, to mě fakt nadchlo. Já když pekla maso, tak to vždycky \"stálo za to\", tento recept je bezva (i pro měsmajlik

autor: Alca (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.11.2011 21:05:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc dobré a hlavně jednoduchésmajliksmajlik

autor: Suvicka
vloženo: 06.10.2011 11:38:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lerox, jsem ráda, že chutnalo, že se ti jídlo povedlo a přeji spoustu dalších dobrot a kuchařských úspěchů. Děkuji za milý komentář. smajlik

autor: Lerox (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.10.2011 19:39:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Suvicko, jsem 4 měsíce rozvedenej a tak se teprve začínám učit vařit. Tvůj recept je geniálně jednoduchej a opravdu skvělej. Dodržel jsem přesně recept, akorát grilovací koření jsem neměl, tak jsem místo něj dal majoránku a pepř. Při těch posledních 20 minutách vaření jsem přidal ještě pixlu drůbežího lanšmítu, nakrájeného na plátky. Výsledek fakt úžasnej. Maso se jen rozplývá na jazyku (ne ten lanšmít smajlik. Měl jsem doma rýži, tak jsem ji použil jako přílohu. Fotku sem nedám, protože vzhledově se mi to moc nevyvedlo.

autor: Suvicka
vloženo: 08.03.2011 07:27:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dekuji za mile komentare. smajlik
Pekli jsme si k nedelnimu obedu. Po upeceni jsem maso rozkrajela, v misce jsem smichala na jemno nastrouhany tvrdy syr s vejcem, prikryla platky masa a jeste dala zapect. Vyzkousejte, take vyborne. smajliksmajliksmajlik

autor: clupmi
vloženo: 26.02.2011 18:42:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Perfektní instruktáž! Dělám také tak i když nejsem vůbec žádný začátečník. smajlikNavíc je jen to obalování v mouce, měl bych strach, že se to bude připékat, ale proti tomu je zřejmě ten pečný papír. smajlik Takže uděluji plusový bodík a ukládám do oblíbených.smajlik
http://clupmi.blog.cz

autor: marti.ext
vloženo: 14.01.2011 20:32:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Co se tyka pecenych mas, tak to jsem naprosty laik, ale tenhle recept mne zaujal, jelikoz neni narocny a vypada to moc chutne, takze posilam bod a maso uz se pece...dik!smajlik

autor: Suvicka
vloženo: 13.12.2010 07:42:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Masožravec, děkuji za zprávičku a jsem moc ráda, že jsi nebyl zklamaný a že se povedlo. smajlik

autor: masožravec (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.12.2010 15:25:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak že paráda. příště použiji plec nebo krkovic a bude to štavnatější, to jsem i tušil,ale nechtělo se mi do obchodu
Vždycky dělám výpečky buhví jak složitě masox atd ,ale tohle je jednodušší a mnohem lepší, Dík za receptsmajlik

autor: Suvicka
vloženo: 07.12.2010 17:02:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Masozravec - budu ti drzet pesti pro stesti, z kyty jsem to nikdy nedelala, uvidis. Rozhodne napis. Kyta je takova sussi, tak nevim. Ja bych ji na tohle nepouzila, pripravila bych ji jinak. Urcite nezapomen napsat. smajlik

autor: masožravec (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.12.2010 11:49:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám hlad jako vlček,jdu na to ,ale mám jenom kýtu,takže to bude asi suché.Zkusím smíchat ten česnek s trochou oleje,snad to pomuže a bude to k jídlusmajlik

autor: Suvicka
vloženo: 18.11.2010 22:21:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chocolate dekuji za komentik, jsem moc rada, ze chutnalo. Je hezke vedet, ze jste zkusila a jak to dopadlo. smajliksmajliksmajlik

autor: chocolate (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.11.2010 16:12:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem pekla maso podle vašeho receptu a je naprosto skvostné, šťáva se nemusela zahušťovat a kurčičku jsem "vyrobila" minutkou pod grilem.Jinak už vepřové péct nebudu, i chuť je naprosto vyvážená.

vloženo: 02.10.2010 18:57:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suvicko ted jsem zrovna dala maso podle tveho recepty do trouby,postujpovala sjem presne jak pises ale epcu kruti maso.

Veprove s etady neji v Izraeli,tak uvidime ale voni to pekne.

autor: Suvicka
vloženo: 30.09.2010 01:14:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miszo, potesilo me, ze jsi to zkusila. Jeste vic, kdyz pises, ze vam chutnalo. Dekuju a fotecka pekna. smajliksmajliksmajlik

autor: misza
vloženo: 29.09.2010 18:11:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suvičko, postupovala jsem přesně podle tvého receptu a musím ti poslat velkou chválusmajlik Na tom pečícím papíře to nemělo chybusmajliksmajlik Cibulka nebyla přepálená a vše bylo tak akorátsmajlikA žádné drhnutí plechusmajlik Bodíka jsem už dala a přidávám fotečkusmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 26.09.2010 21:14:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suvicka, si môj človek, ja peč.papier používam v podstate pod všetko, pod pečené aj zapekané veci, pod koláče, pečiem v ňom mäsové rolády - ako bonbóny a pod., lebo nenávidím umývanie pekáčov...považujem ho jednoducho za geniálny vynález.
A receptík máš super! +

autor: Dádule (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.09.2010 19:34:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Suvicka
vloženo: 26.09.2010 19:19:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jinak dekuji za bodiky a kladne hodnoceni, maso takto pece moje maminka a vzdycky nam chutnalo. Doufam, ze take nebudete zklamane. smajlik

autor: Suvicka
vloženo: 26.09.2010 19:16:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mila devcata, pouzivam pecici papir pomerne casto, protoze se mi libi, kdyz nemusim nadobi po pouziti "dva dny" odmacet, abych ho mohla umyt. Samozrejme je to nadsazka (ty dva dny), ale vazne nerozumim tomu, proc je to takova zvlastnost. Pouzivam ho vsude, kde mi nevadi, ze po krajich nebude kurcicka. Napriklad kdyz pecu maso, ci ryby, pod brambory kdyz je zapekam se zeleninou. Nepouzivam ho ale kdyz pecu kolac a chci, aby byla pekna kurcicka na krajich, to same kdyz treba zapekam sunkofleky, protoze mame radi kurcicku, ktera se udela, kdyz vymazeme pekacek maslem a vysypeme strouhankou. Myslim, ze pecici papir je vyborny pomocnik a na chut jidla nema zadny vliv. Krom toho, pokud chcete pect bez neho, neni zadny problem, vubec to nevadi. Ale mozna neuskodi vedet, ze to tak taky jde. Jak se zaridite, je uz vase vec. Preju uspechy a doufam, ze at s papirem, ci bez nej, bude masicko chutnat. smajliksmajlik

autor: Dádule (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.09.2010 15:54:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Katko,masíčko vypadá a určitě i chutná skvěle.smajlikAle taky mi tam není jasný ten peč.papír.?Proč se tam vlastně dává?Používám jej při pečení buchet,ap.,ale u masa to slyším poprvé.smajlik

autor: yanull
vloženo: 25.09.2010 17:35:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už podle fotek to vypadá na výbornou dobrůtku, proto za ni posílám 13. bodíksmajliksmajlik

autor: Suvicka
vloženo: 25.09.2010 17:04:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Popletko, pecu to na kousky, protoze se to lepe propece, maso je potom takove opravdu mekoucke a stavnate. V celku to muzes zkusit, ale to uz uvidis sama. Mozna pomuze, kdyz ten kus narezes jakobys chtela delat rizky, ale nedokrajovat, aby zustalo maso vcelku, muzes mezi ne dat cibuli. Konecne, uvidis. smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 25.09.2010 13:36:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suvičko, ted jsi mi připoměla, že u nás pečené masíčko už hodně dlouho nebylo, díky za připomenutí, pěkný recept a fotky taktéžsmajlik

autor: misza
vloženo: 25.09.2010 11:14:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na tom pečícím papíře jsem to ještě nezkoušelasmajlik Ukládám a příležitostně vyzkouším. Toto jídlo zbožňujemesmajliksmajlik

autor: popletko
vloženo: 25.09.2010 09:50:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja bych zkusila upect v celku - myslite ze bych tim nic nezkazila ? Davam bodiky a pustim se do toho smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik

autor: michsamant
vloženo: 25.09.2010 09:00:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: Paprika
vloženo: 25.09.2010 06:19:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pečené maso v troubě mi nikdy moc nešlo.smajlik Určitě to zkusím. smajlik

autor: Eliza
vloženo: 24.09.2010 22:54:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jojo smajlik, moje úspěšné začátky...smajlik Nebylo nic snadnějšího... Ale na druhou stranu - ráda si to vystřihnu i dnes. Paráda. Vždycky si pochutnáme.smajlik

vloženo: 24.09.2010 22:50:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je zajímavý ten postup, že obalíme maso v mouce a taky na vepřové ten pečící papír. Musím to taky tak vyzkoušet, ta šťáva vypadá skvělesmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a čtyři a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

recepty na pečené maso pečene pečené maso recepty pečené maso v celku pečené maso vcelku recept pečené vepřové maso pečení masa v troubě pečené maso pečené vepřové maso jak upect maso pečené maso recept recepty pecene maso pečené maso jak se pece maso vepřové maso pečené recepty recepty na pečena masa jak pect veprove maso pečený maso recepty pečená masa vepřové maso pečené v troubě recepty z pečeného masa pečené vepřové maso recepty výborné pečené maso pečená krkovice v celku pečené maso v troubě pečená maso recept pecene maso vepřové maso pečené maso pečené maso na pečení recept na pecene veprove maso pečené plecko v celku pečenémaso jak dobře upéct maso pečené vepřové maso v troube recept na pečené maso pečené vepřové maso recept peceni masa pečeme maso pečená masa pečená krkovice recept jak péct maso




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz