Smažený květák
Smažený květák je klasický recept české kuchyně, který chutná asi každému. Pokud neplánujete vařit i květákovou polévku, zkuste obalit květák syrový. Smažení květáku pak trvá jen o malinko déle, zato chuť je mnohem lepší.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 221 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,74 g |
Tuky | 19,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 651 mg |
Sodík | 273 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 4,69 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2012 09:37
strouhanka:....JO...
2. 4. 2012 18:09
Obalovat ho syrový je nejlepší mňamka
20. 3. 2012 17:03
Uzasny, ze jsem si to s Tim obalovanim precetla az ted, bordel na lince ale kvetak hOtovej
7. 8. 2011 13:44
Já ho nevařím, ale dělám 10 minut na páře a pak teprve obaluju, tak mi to příjde nejlepší.Chuť je skvělá a žádnej kousek není nikdy tvrdej.
26. 5. 2010 15:37
Co se týče trojobalu-viděla jsem v tv pořadu,už nevím jestli s p.Bohdalovou,nebo p.Podlahou obalovat v silonovém sáčkuOd té doby květák,kuřecí játra,žampiony,kousky kapra a další jiné takto připravuji(vajíčko v misce) a také už tak nezuřímnení binec na lince
12. 4. 2010 13:05
Zkusila jsem obalit syrový květák podle doporučení a je to opravdu mnohem lepší, jak na obalování, tak ta chuť. Takže díky!
28. 11. 2009 07:30
Taky jsem vyzkoušela smažit syrový květák a vážně dobrý. Hlavně je super to obalování. Obalovat vařený květák mi přišlo za trest
15. 11. 2009 13:52
4. 9. 2008 13:34
Šetřete síly, udělejte si Dušený květák podle zdejších stránek - uvidíte, že vám bude chutnat.
4. 9. 2008 13:34
Šetřete síly, udělejte si Dušený květák podle zdejších stránek - uvidíte, že vám bude chutnat.
4. 9. 2008 10:59
ano ano ano s tím sáčkem je to šikovná věc...
4. 9. 2008 10:12
ale ako napisala zizala...treba ho vyprazat pozvolna. a ze je surovy, tak mi ulahci aj obalovanie. ruzicky naskladam do sacku a zasypem trochou muky, uzavriem a potrasiem....za sekundu je obaleny
4. 9. 2008 09:41
také květák krátce povařím...příště ho obalím syrový, dám na vaše rady
4. 9. 2008 08:49
Já vždy květák trochu předvařím, ale jen krátce. A vidíte to, člověk se pořád učí Tak díky za komentáře
4. 9. 2008 07:20
Já také podle tchýně obaluju květák syrový. Smažení sice trvá trošku déle, ale chuť je neporovnatelná. Stejně tak, když dělám květák na mozeček, dusím na cibuli květák syrový, nakrájený na kousky. Je to opravdu chutnější.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 11 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 6 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 6 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 7 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 7 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 7 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 8 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 9 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 10 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: květák recepty květák recepty z květáku obalovaný květák jak uvařit květák nejlepší recepty z květáku recepty květák jak se vaří květák květák recept jak obalit květák obaleny kvetak obalovaný květák recept recept květák recepty na květák recept na květák jak udělat květák top recepty květák květák na řízek jak smažit květák obalování květáku
Suroviny: květák, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej
Smažený květák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y80
31 názorů