Vařený květák v pikantní omáčce

www.toprecepty.cz Kuchař:

Zeleninová jídla 3 názory

32

Suroviny

700 g květáku
40 g oleje
50 g cibule
200 g rajčat
3 lžíce kečupu
10 dkg hladké mouky
100 g kyselých okurek
mletá sladká paprika
česnek
sůl
kousek bujónu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme do měkka, necháme okapat, rozděláme na malé kousky.

  2. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme mouku, přidáme mletou sladkou papriku, zamícháme, zalijeme trochou vody a dusíme.

  3. Po chvilce přidáme nadrobno nakrájené rajčata, sterilované okurky (doporučuji oloupat, slupka je moc tvrdá), kečup a opět necháme chvilku dusit. Nakonec dochutíme solí, bujonovou kostkou, česnekem, můžeme také přidat nálev z okurek na okyseleni.

  4. Květák přelijeme hotovou omáčkou.

Poznámka

Podáváme s vařenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vařený květák v pikantní omáčce

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    1. ...v pikantní omáčce
    ???
    2. Ak je použitý bujón, načo je ešte aj soľ?
    :-((

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Marta Marta

    rodince omáčka velmi chutnala :-p:yes:, lákem z okurek jsem již nedochucovala, naopak jsem přidala lžičku cukru :-D. Také mi během vaření došlo, že se vlastně zcela zbytečně vaří květák mimo, když se také může dusit s ostatní zeleninou v omáčce.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo