

Vařený květák v pikantní omáčce
Suroviny
- 700 g květáku
- 40 g oleje
- 50 g cibule
- 200 g rajčat
- 3 lžíce kečupu
- 10 dkg hladké mouky
- 100 g kyselých okurek
- mletá sladká paprika
- česnek
- sůl
- kousek bujónu
Postup přípravy receptu
Květák uvaříme do měkka, necháme okapat, rozděláme na malé kousky.
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme mouku, přidáme mletou sladkou papriku, zamícháme, zalijeme trochou vody a dusíme.
Po chvilce přidáme nadrobno nakrájené rajčata, sterilované okurky (doporučuji oloupat, slupka je moc tvrdá), kečup a opět necháme chvilku dusit. Nakonec dochutíme solí, bujonovou kostkou, česnekem, můžeme také přidat nálev z okurek na okyseleni.
Květák přelijeme hotovou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s vařenými brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vařený květák v pikantní omáčce
-
1. ...v pikantní omáčce
???
2. Ak je použitý bujón, načo je ešte aj soľ?
-
-
rodince omáčka velmi chutnala
, lákem z okurek jsem již nedochucovala, naopak jsem přidala lžičku cukru
. Také mi během vaření došlo, že se vlastně zcela zbytečně vaří květák mimo, když se také může dusit s ostatní zeleninou v omáčce.