Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová roláda s kokosem

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba tuhnutí

100 min (90 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

Lehkou piškotovou roládu promazanou marmeládou a máslovým krémem znaly už naše babičky. Jednoduchou přípravu zvládne každý a když hotovou roládu obalíte v nastrouhaném kokosu, bude nejen voňavá, ale také krásná na pohled.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 214 kJ /
2 680 kcal
Bílkoviny67,30 g
Tuky209,85 g
Vláknina1,65 g
Cholesterol 1,84 g
Sodík 702 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy129,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot:
Do nádoby, ve které budeme šlehat, dáme vejce, cukr a šleháme asi 15 minut do zhoustnutí. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře spojíme a vytvořené těsto stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 2: Dáme do předehřáté trouby a na 180 °C a pečeme do zrůžovění, asi 10 minut. Zkusíme špejlí, zda je piškot upečený. Po vytažení z trouby necháme piškot vychladit. Krok 3: Krém:
300 ml mléka uvedeme do varu, přidáme vanilkový cukr a ve zbytku mléka rozmíchaný škrob. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, necháme vychladit a občas promícháme. Krok 4: Máslo rozšleháme a po částech přidáváme vychladlý škrob. Dobře vyšleháme, podle chuti přidáme cukr a aroma. Máslo i kaše musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 5: Vychladlý piškot potřeme marmeládou a krémem (trochu krému necháme na potření povrchu). Pomocí papíru roládu srolujeme a zároveň papír stahujeme z piškotu dolů. Krok 6: Povrch potřeme zbylým krémem a obsypeme kokosem. Necháme ztuhnout a krájíme libovolně široké řezy.

TIP: Jak upéct dokonalou piškotovou roládu - oblíbené recepty

Zveřejněno 22. 10. 2010

Poznámka autorky eva hubova

Škrob např.: Gustin, Ruf, Maizena, atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2WPj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2WPj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

cyklona: Puding je taky škrob,jen je v něm trochu vůně a je ochucenej.Ale cukrář používá vždy škrob kukuřičný a žloutek.

:-)<3:yes: dělám ji také ale mám jiný recept , dělala jsem ji zrovna v pátek ale:-K nebyl čas přidat recept . :-K

Pekla jsem ji prvně, tak zamotání moc nedopadlo ???? příště bych do těsta dala víc kypřícího prášku, těsto nebylo moc nadýchané. Do krému jsem místo másla dala dva řecké jogurty a trochu kokosu, dělala jsem tu variantu s pudinkem, bez škrobu. Každopádně je moc dobrá a recept si ukládám.

Jen tento mesic jsem ji delala na prani dcery podruhe a je vyborna a velmi snadna. Krem delam pudinkovy a pridavam trochu kokosu i tam. Dekuji za recept:-K.

Naprosto vyborna rolada. Delam pravidelne. Vzdy se po ni zaprasi :) Dekuji za skvělý recept.

:-p mnam

Tato rolada je fakt dobra a snadno se pripravuje. Ja delala krem z pudingu. Diky za recept.:yes:

rebeka:Ty lichotnice:-D:-D dik:-))

:-O:-O Evi.. ty elegantní zatáčky:-O:-8 jenom jsem polkla:-p:-p:-K:yes::yes:

Mňam :-)aj by som si dala:yes:+1

Skvělééé a jednoduché :-))

cyklona: díky, jsem ráda, že se Ti roláda líbí...a s tím krémem, já mám raději zašlehat ten škrob, ale to už záleží na každém s čím se mu lépe pracuje:-))

S upečeným piškotem se pracuje suprově, nemusí se rolovat za horka, jen ten krém. Příště bych zvolila místo škrobu puding :-)

Chci se zeptat....ten piškot srolujeme vychladlý? A jde to dobře? Jinde jsem se dočetla, že se to má dělat ještě teplý.....

Dano já dávám marmeládu domácí malinovou nebo z červeného a černého rybízu ale každý si může dát takovou kterou má rád:-))
Lenullko chuťově se liší určitě krém,doma ho dělám z másla a pudingu a v cukrárně bude krém asi z nějakého margarínu nebo tuku.:-))

Načíst další komentáře (14)

Tématické fráze:
piškotová roláda, kokosova rolada, kokosová roláda s marmeládou, piškotová kokosová roláda, piškotová roláda kokosová, piškotová roláda recept, kokosova rolada recept, jednoduchá kokosová roláda, kokosová roláda z piškotů, kokosová piškotová roláda, piskotove rolady, dobrá piškotová roláda, hrníčková piškotová roláda, roláda, jednoducha piškotová roláda, kokosová roláda piškotová, roláda kokosová, piškotová roláda hrníčková, piškotová buchta s kokosem, roláda recept

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, prášek do pečiva, máslo, mléko, škrob kukuřičný, cukr vanilkový, cukr moučkový, marmeláda, kokos

Přidat fotografie receptu