Panna Cotta
Z několika surovin jednoduše připravíme italský dezert s úžasnou smetanovou chutí a vůní po vanilce. Smetanu stačí zahřívat spolu s želatinou, cukrem a vanilkou a poté nechat ztuhnout. Panna cottu podáváme ozdobenou ovocem nebo čokoládou.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 6 231 kJ / 1 489 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 110,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 96,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: taliansky recept. Je viacero variant prípravy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 2. 2014 19:23
ROZMARÝNOVÁ PANNA COTTA
(nechci tu plevelit dalším, skoro stejným, receptem. Přikládám jenom obrázek)
Někdy zkuste zkusit nechat ve smetaně povařit větévku Rosmarinus officinalis
POZOR
Nepřehnat s množstvím rozmarýnu! Pokud to přeženete, chytne to štych po šalvěji a taková chuť už nemusí být každému pochuti...
(nechci tu plevelit dalším, skoro stejným, receptem. Přikládám jenom obrázek)
Někdy zkuste zkusit nechat ve smetaně povařit větévku Rosmarinus officinalis
POZOR
Nepřehnat s množstvím rozmarýnu! Pokud to přeženete, chytne to štych po šalvěji a taková chuť už nemusí být každému pochuti...
12. 1. 2012 20:03
Tato je z kucharky S Italem v kuchyni, prave jsem na ni koukala
26. 10. 2010 10:44
Janka Remková, veľmi pekne dakujem
26. 10. 2010 10:40
26. 10. 2010 10:33
Svetlanka, dakujem za radu. S tým želatinovým stužovačom, ktorý si odporučila, mám aj ja osobne tie najlepšie skúsenosti
26. 10. 2010 09:55
...Panna Cottu dělám a je to výborný dezert...ale používám už rok http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... ... s želatinou nemám dobré zkušenosti a tady s tímto ztužovačem se mi to povedl vždy...je taky vynikající do všech třeba jogurtových krémů...
26. 10. 2010 09:49
Ivuška, neviem ako je to s vôňou, ale chuť je výrazne lepšia, ak do mliečnej zmesi použijem čerstvo vyškriabané zrniečka z vanilkového lusku. Aspoň podľa mojej skúsenosti sa vždy oplatí vanilkový lusk, ak si len trochu môžem vybrať
26. 10. 2010 08:54
26. 10. 2010 08:50
Nene...myslela jsem to tak, jestli 3 vanilcukry (s umělým vanilínem) voní méně, než zrníčka (vnitřky) ze čtyř lusků? To už by se pak kupovat lusky nevyplatilo vůbec.
26. 10. 2010 08:42
Ivuška, ty máš 1 vanilkový lusk permanentne v cukri, tu sa myslel priemyselne vyrábaný vanilkový cukor. Teda 3PL cukru krupica s 3 baleniami tohto vanilkového cukru. Ak som Tvojej otázke dobre rozumela, áno, podľa mojej skúsenosti čerstvo otvorený vanilkový lusk, presnejšie jeho vyškriabané zrniečka voňajú menej intenzívne, ako samotný lusk. Všimni si, že si do cukru pridala samotný vanilkový lusk a nie jeho vyškriabané zrniečka, ktoré idú do mliečnej zmesi.
26. 10. 2010 08:09
vypadá to lákavě, Ibi...jen mě zarazilo, že píšeš 3 vanilcukry NEBO cukr + 4 vanilkové lusky. jeden lusk mám permanentně v cukru, ale ještě jsem vanilkový lusk přímo nevařila ....on voní méně než vanilcukr?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 43 minutami
Sýrový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 13 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 50 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 59 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 12 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 12 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: panna cotta panna cotta recept panna cota recept panna cotta recept na panna cotta pannacota pana cotta recept pana cota pana cotta panacotta s italem v kuchyni panacota pannacotta recept pana cotta panna cotta originál recept panna cota recept recept panna cota panacota panna cotta recepty s italem v kuchyni recepty pana cota recept
Suroviny: smetana sladká, želatina, cukr krupice, cukr vanilkový, lusk vanilkový
Panna Cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1AY
11 názorů