Vanilkova PANNA COTTA

demi chef Kuchař:

Sladká jídla 13 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

185 ml Plnotučneho mléka
250 ml Smetany
Nyní v akci
100g Cukru
2 platky zelatiny
1 Vanilkovy lusk
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mlieko, smotanu, cukor a otvoreny vanilkovy lusk privedieme do varu.

  2. Zelatinu nechame nabobtnat vo vode.

  3. Mliecnu zmes odstavime, vyskrabeme vanilkove semiacka do mlieka a lusky odstranime, zelatinu vyzmykame a rozpustime v mlieku.

  4. Vlejeme do pripravenych formiciek, preferovanej velkosti a nechame v chladnicke, kym nestuhne.

  5. Vyjmeme z formicky za pomoci noza, pripadne spodnu cast formicky namocime do vriacej vody na par sekund.

  6. Servirujeme s bobulovym ovocim, pripadne ovocnym coulis.

Poznámka

Asi najjednoduchsi a najznamejsi taliansky dezert, ktory sice zabiije vasu dietu, ale stoji za to.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vanilkova PANNA COTTA

  • Jitkas Jitkas

    Klasika je bez mleka, pouze smetana. Vyhodou peceni v troube je, ze na dno formicek se dava karamel a ten pri peceni ve vodni lazni preda finalnimu vyrobku vynikajici chut. To je prave ta nejklasictejsi panna cotta original z Piemontu. Ovsem tenkrat o zelatine nemeli ani zdani.

    Odpovědět

  • casino casino

    Tak toto je nejklasičtější klasika:yes:
    A víte, že existuje i způsob bez želatiny:-?
    http://www.labuznik.cz/recept/panna-cotta-klasicka...

    Odpovědět

  • amatér :D amatér :D

    jaký cukr se tam má dát močkový nebo kristal ?:-)

    Odpovědět

  • mils mils

    vypadá to dobře, ale bohužel mi to nezhoustlo :( nevím co s tím, dělala jsem to podle receptu a přišlo mi to přeslazené, dolévala jsem ještě mléko:-(

    Odpovědět

  • Mamička Mamička

  • mimi mimi

    místo mlíka a smetany dávám šlehačku, ale nesmí se vařit, jenom hodně zahřát.Kdo nesežene vanilkový lusk, může přidat vanilkový cukr. V podstatě to chuťově vyjde nastejno. Hmotu vyklopím z formičky, nahoru dám malý kopeček vanilkové zmrzliny a přeliju horkýma jahodama s trochou cukru.Kdo okusil, už nechce jinak...:-*

    Odpovědět

  • hana hana

    moc se mi to líbilo a mám na to chuť.:-p:-D:-))

    Odpovědět

  • ERIKA ERIKA

    :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: samé dobroty :-8:-p:yes:

    Odpovědět

  • Martin Martin

    Tip: Kde sehnat pravou vanilku
    Pravé přírodní vanilkové lusky za ceny od 19 Kč naleznete v našem vanilkovém e-shopu (www.Vanilkove-Lusky.cz). Nabízíme odrůdy Bourbon nebo Tahitensis v bio kvalitě.
    Poštovné je u nás opravdu pouze poštovné - 39Kč při platbě předem. Expedujeme 2x denne. Zásobujeme jak labužníky, tak restaurace a cukrárny.
    Rádi vás u nás uvidíme:)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Moc hezky napsaný postup:yes:

    Odpovědět

  • Klára Klára

    :-*PERFEKTNÍ!!!!!!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Nič nezabije našu diétu, ešte sme s ňou nezačali:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    taky stojí za vyzkoušení i kvůli perfektnímu popisu:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo