Vanilkova PANNA COTTA

demi chef Kuchař:

Sladká jídla 13 názorů

57

Suroviny

185 ml Plnotučneho mléka
250 ml Smetany
100g Cukru
2 platky zelatiny
1 Vanilkovy lusk
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mlieko, smotanu, cukor a otvoreny vanilkovy lusk privedieme do varu.

  2. Zelatinu nechame nabobtnat vo vode.

  3. Mliecnu zmes odstavime, vyskrabeme vanilkove semiacka do mlieka a lusky odstranime, zelatinu vyzmykame a rozpustime v mlieku.

  4. Vlejeme do pripravenych formiciek, preferovanej velkosti a nechame v chladnicke, kym nestuhne.

  5. Vyjmeme z formicky za pomoci noza, pripadne spodnu cast formicky namocime do vriacej vody na par sekund.

  6. Servirujeme s bobulovym ovocim, pripadne ovocnym coulis.

Poznámka

Asi najjednoduchsi a najznamejsi taliansky dezert, ktory sice zabiije vasu dietu, ale stoji za to.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vanilkova PANNA COTTA

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Klasika je bez mleka, pouze smetana. Vyhodou peceni v troube je, ze na dno formicek se dava karamel a ten pri peceni ve vodni lazni preda finalnimu vyrobku vynikajici chut. To je prave ta nejklasictejsi panna cotta original z Piemontu. Ovsem tenkrat o zelatine nemeli ani zdani.

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Tak toto je nejklasičtější klasika:yes:
    A víte, že existuje i způsob bez želatiny:-?
    http://www.labuznik.cz/recept/panna-cotta-klasicka...

    Odpovědět

  • amatér :D amatér :D(neregistrovaný)

    jaký cukr se tam má dát močkový nebo kristal ?:-)

    Odpovědět

  • mils mils(neregistrovaný)

    vypadá to dobře, ale bohužel mi to nezhoustlo :( nevím co s tím, dělala jsem to podle receptu a přišlo mi to přeslazené, dolévala jsem ještě mléko:-(

    Odpovědět

  • Mamička Mamička(neregistrovaná)

  • mimi mimi(neregistrovaný)

    místo mlíka a smetany dávám šlehačku, ale nesmí se vařit, jenom hodně zahřát.Kdo nesežene vanilkový lusk, může přidat vanilkový cukr. V podstatě to chuťově vyjde nastejno. Hmotu vyklopím z formičky, nahoru dám malý kopeček vanilkové zmrzliny a přeliju horkýma jahodama s trochou cukru.Kdo okusil, už nechce jinak...:-*

    Odpovědět

  • hana hana(neregistrovaná)

    moc se mi to líbilo a mám na to chuť.:-p:-D:-))

    Odpovědět

  • ERIKA ERIKA(neregistrovaný)

    :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: samé dobroty :-8:-p:yes:

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Tip: Kde sehnat pravou vanilku
    Pravé přírodní vanilkové lusky za ceny od 19 Kč naleznete v našem vanilkovém e-shopu (www.Vanilkove-Lusky.cz). Nabízíme odrůdy Bourbon nebo Tahitensis v bio kvalitě.
    Poštovné je u nás opravdu pouze poštovné - 39Kč při platbě předem. Expedujeme 2x denne. Zásobujeme jak labužníky, tak restaurace a cukrárny.
    Rádi vás u nás uvidíme:)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Moc hezky napsaný postup:yes:

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    :-*PERFEKTNÍ!!!!!!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nič nezabije našu diétu, ešte sme s ňou nezačali:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    taky stojí za vyzkoušení i kvůli perfektnímu popisu:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pana kota recept recepty pana kota dezert pana kota panakota pana kota panacota recept pana kota panacotta moučník pana kota desert pana kota zakusek pana kota panacota recept panakota recept panna kota panakota dezert recept panacotta recept panacota s malinami recept penna cotta panakota recept italský recept na pana kota

Zapomněl/a jsem heslo