Italská panacota

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 28 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

1 l smetany ke šlehání (nejlépe 500 ml Rama cremefine a 500 ml obyčejné 33% šlehačky)
Nyní v akci
6 lžic krystalového cukru
Nyní v akci
6 plátků želatiny (10 g)
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu připravíme podle návodu - necháme ji nabobtnat ve vlažné vodě.

  2. Do kastrolu nalijeme šlehačku, osladíme a zahřejeme ji na cca 80°C (začíná se z ní kouřit, ale nevaří). Teplotu stáhneme na minimum a pomocí metly (nešleháme!) vmícháme scezenou nabobtnalou želatinu.
    Hmotu nevaříme (!) a okamžitě ji nalijeme do studenou vodou vypláchnuté formy (biskupský chlebíček, srnčí hřbet...), necháme vychladnout a dáme na nejméně 6 hodin ztuhnout do ledničky.

  3. Zdobíme horkou ovocnou omáčkou (klasika je z lesních plodů), karamelem nebo čerstvým ovocem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Italská panacota

  • Martin Kuhn Martin Kuhn(neregistrovaný)

    Rostlinnou smetanu bych rozhodně nesháněl. nebrat. asi jak sójové maso...:-//

    Odpovědět

  • pnacota pnacota(neregistrovaná)

    Vaše názory jsou nektere velmi krasne a nektere ani nebudu komentovat jinak Děkujeme :-8:-8:-8:no::yes::yes::yes::yes:;-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Škola vaření Chefparade: Není to vůbec k receptu - co tím básník chce vyjádřit?
    Jinak tuto firmu znám velmi dobře, měla jsem tu čest tam vařit s paní Veronikou Žilkovou. Ale k receptu to fakt vztah nemá ;-)

    Odpovědět

  • Škola vaření Chefparade Škola vaření Chefparade(neregistrovaný)

    Ahojte,

    přijďte se podívat do školy vaření Chefparade. Tam se podobné lahůdky můžete také naučit, a mnoho dalších.

    více můžete nalézt na www.chefparade.cz

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Max72: Je mi líto, že se nepovedlo, ale myslím, že recept je popsaný srozumitelně, takže chyba se stala někde mimo něj... Doufám, že to ještě zkusíš, protože podle tohoto předpisu si na realizaci troufnul i můj manžel (kuchařskou múzou nepolíbená osoba) a zadařilo se... Neklesej na mysli...:yes:

    Odpovědět

  • Max72 Max72

    Ahoj lidi, tak jset to zkoušel přesně podle receptu a bohužel mě to nějak neztuhlo. Tak nevím kde se stala chyba. Ale i tak se to snědlo (teda spíš vypilo) a bylo to moc dobré. Snad se to podruhé povede lépe ;-)

    Odpovědět

  • ambrozinka ambrozinka

    Chtěla jsem se zeptat, jestli to jde nějak udělat i z želatiny v prášku?

    Odpovědět

  • pidalka87 pidalka87

    Vypadá to výborně!!! ;-)

    Odpovědět

  • yerro yerro

    "nejlépe Rama cremefine"????????

    Babica hadr!!! Jen pri pomysleni na panna cottu z roztlineho tuku mi beha mraz po zadech..

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    ....a kdybys chtěla pandoro zkusit upéct, tady je recept http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4937
    Taky jsem ho dvakrát pekla - nádherně voňavé a lehounké;-)

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Papricko, ta vysoka babovka, jak ty rikas se jmenuje pandoro.:-K

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    Diskusia, ktora sa tykala autorstva pri tomto recepte, bola prenesena sem
    http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=705

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Papričko, ta vysoká bábovka je panetone.
    Eli, moc pěkný recept.:yes::-K+

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    ... a já si až do dneška myslela, že panacota je te vysoká italská bábovka, co se prodává v takové papírové krabici. A ono je to něco úplně jiného ... no stydím se za nevědomost. Elizo :-) - Ď. za recept, rozšířila jsi mi opět obzory. Musí to být dobrota. Fotečky jako vždy :-*:-*. :yes::yes::yes: ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    A jinak vám všem děkuji za bodíky pro recept, je to fakt neuvěřitelně jednoduché a hlavně dobré :-p.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo