Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem

Na smažené závitky nemusíte chodit do vietnamského bistra, můžete si je připravit v pohodlí vašeho domova. Rýžové závitky, plněné rýží a zeleninou, chutnají nejlépe, když je namáčíte do sójové omáčky, která je smíchaná se sladkou chilli omáčkou a česnekem.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 10. 2010 14:31

Suroviny pro 9 kusů

9 kusů

Nutriční hodnoty

Energie6 026 kJ / 1 440 kcal
Bílkoviny102,37 g
Tuky5,54 g
Vláknina8,63 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 2,84 g
Sůl6,77 g
Sacharidy241,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ač se to nezdá, ve třech jsme snědli 6 závitků a byli jsme sytí.

Většina zde uváděných závitků je s náplní z mletého masa, toto je odlehčená forma, při vypuštění kuřecích kousků i vegetariánská.

Ještě pro doplnění, lze plnit vlastně čímkoli - krabí tyčky (surimi) a rýže, zelenina, mleté maso...fantazii a chuti se meze nekladou...jedla jsem mleté maso, ale přišlo mi to dost mastné a hutné, ta zelenina není špatná, ale tato rýžová úprava mi vyhovuje asi nejvíc...nebo rýže a zelenina.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

29. 10. 2010 16:07

No dobre, keď už ťa mám na dráte...hneď si to dávala do oleja, neprskalo to? Alebo to chvíľu oschlo a potom si smažila? (Som asi veľmi spomalená, že?)

isindy isindy

29. 10. 2010 15:55

magdalenko, já jsem taky začátečník, dělala jsem to poprvé :-D a šlo to v pohodě ;-)

magdalenka magdalenka

29. 10. 2010 15:53

Ivka, teraz si spomínam, niekde som čítala, že začiatočníci to majú baliť do dvoch kusov...:-) ďakujem!

mikinka1310

29. 10. 2010 15:48

Ivanko moc díky a jdu na věc:yes:

isindy isindy

29. 10. 2010 15:30

mikino, magdalenko, dělejte to po jednom, já jsem ho jen protáhla pod kohoutkem, položila na pracovní desku, rukama vodu rozetřela a než jsem stihla nabrat na lžíci rýžovou směs, bylo měkké - je to jemné, ale netrhá se...pokud byste chtěli křupavější obal, tak je dobré udělat závitek a pak je;-)j ještě jednou obalit v dalším papíře...při tom jednom obalení je to hodně jemné, vlastně jen taková folie, která drží obsah...ale pracuje se s tím dobře, nemusíte se toho bát

mikina

29. 10. 2010 15:26

dnes mi zůstala rýže od oběda a už vím co s ní udělám.Doufám jen,že se mi to s tím papírem povede.:-D

magdalenka magdalenka

29. 10. 2010 15:21

Ivanka, už asi 3 mesiace mám kúpený ryžový papier. Stále ale odkladám jeho úpravu, prípravu. Má príprava samotného papiera nejaké úskalia? Napr. ako ho namáčať - po jednom do misky, len na chvíľu a hneď vybrať z vody, alebo naraz viac a pod.? Budem vďačná za každú radu.

maris maris

29. 10. 2010 15:13

Ivo, jak vidím, u vás jsou čínské dny a to já bych si moc pochutnala.:-p:yes:+

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rýžové závitky rýžové závitky recept kuřecí zavitky s ryži recepty s rýžovým papírem smazene vietnamské zavitky recept na rýžové závitky kuřecí závitek s rýží rýžové závitky s kuřecím masem jak použít rýžový papír vietnamská rýže vietnamská smažená rýže jarní zavitky s kuřecím masem rýžový závitek smažené kuřecí závitky rýžový papir recepty závitky s rýží recept řýžové závitky recepty rýžový papír smazena ryze vietnamské rýžové závitky

Suroviny: rýže, prsa kuřecí, sůl, koření kari, med, okurka salátová, mrkev, papír rýžový, olej, omáčka sojová, česnek, omáčka chilli sladká

TopRecepty.cz

Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZ1y