Grundle
Pokud máte rádi ryby, tohle je recept, který musíte vyzkoušet. Grundle je označení malých sladkovodních rybiček, které jsou po usmažení dokonale křupavé a velmi chutné. Připravte je jako svačinku se zeleninou nebo jako hlavní chod.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme se zeleninou, hranolky, popřípadě s chlebem, knackebrotem podle chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 9. 2023 22:03
Grundle, co by sladkovodní ryby dnes?
13. 8. 2021 14:23
spagetka: Grundle a ančovičky jsou úplně jiné rybky. Společné mají jen to, že jsou malé. Grundle (mřenka) je sladkovodní, ančovička (též sardel či sardelka) je mořská rybka a má podstatně jinou chuť.
2. 2. 2020 17:26
Dělám je stejně, nerozmrazuji. Akorát místo rybího koření používám papriku, ale určitě ani s grilovacím kořením to nebude špatné...
13. 1. 2015 01:06
Hezké povídání o grundlích z Podolí je tady:
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html
1. 3. 2014 19:51
casino:
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)
1. 3. 2014 00:12
Richard a Ludmila : Obávám se, že nevím. Já je nerozmrazovala, ale nevím, jestli to může být tím
28. 2. 2014 22:09
Richard a Ludmila (neregistrovaný/á)
A proč jste rozmrazovali?
A proč jste rozmrazovali?
28. 2. 2014 20:23
Zdravíme, dnes jsme dělali grundle kupované v rybárně. Byly mražené.
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme
5. 2. 2014 18:04
Kamarádka grundle dělává v klasickém hrnci s olejem, ale prý to strašně při smažení prská, friťák se mi zdá jako lepší varianta, ať nemám celou kuchyni "grundlovou". Jinak děkuji za odpověď.
5. 2. 2014 17:58
zuz.ana: Já od jisté doby friťák nepoužívám. Ale určitě bych se toho nebála
5. 2. 2014 16:56
Ahojky, chci se zeptat, jestli rybičky děláte ve friťáku? Nenačichne ten olej rybinou? Dík moc za odpovědi
2. 2. 2014 10:55
lubos:v Bulharsku ich maju na jedalnom listku ako "tza-tza"
2. 2. 2014 10:51
Jirka Jedlička: carevica je v Bulharsku kukurica, nie ryba
30. 1. 2014 21:59
ivana:
Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.
Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.
20. 11. 2013 18:24
clermonty: Souhlasím, vím,že tento recept je v tom nevinně, my jsme je koupili jednou v Penny, dokonce byly ve slevě, ale byl to děs. Slané, hořké, nedobré, už jsem od té doby nenašla odvahu je udělat znovu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 17 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
sikorovaadel uvařila před 2 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
Petra.kaw uvařila před 4 hodinami
Tvarohový dezert do skla
Jamca uvařila před 5 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
lambadario uvařila před 6 hodinami
Ředkvičkový salát s majonézou
busy_dad uvařil před 7 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Kikahad uvařila před 7 hodinami
Hrachová polévka s klobásou (žlutý hrách)
MICHAL23 uvařil před 7 hodinami
Bábovka tvarohová
laura_s uvařila před 9 hodinami
Kuřecí mléčná polévka s trhaným masem
MirkaP uvařila před 10 hodinami
Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty opékané na másle
MirkaP uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: smažené grundle grundle v troube co jsou grundle mražené grundle priprava grundlí grundle příprava priprava grundle grundle mražené ančovičky recept grungle grundle na grilu mrazene ancovicky co jsou to grundle smažené ančovičky rybičky grundle grundle cena grilované grundle ančovičky kde koupím uprava grundlí pecene grundle
Suroviny: grundle, mouka hladká, koření na ryby, olej
Grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8oE
52 názorů