Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálská vepřová kýta

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Chutná a jednoduchá úprava masa z vepřové kýty s provensálským kořením a rajčaty. Provensálská kýta bude vaší rodině určitě chutnat a její přípravu zajisté zvládne i začátečník.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 310 kJ /
1 030 kcal
Bílkoviny133,96 g
Tuky32,67 g
Vláknina13,09 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 386 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy46,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, poté překrájíme na cca 3 cm široké proužky. Osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Krok 2: Zasypeme provensálským kořením, (nešetříme), zalijeme celým obsahem rajčatové konzervy, (pokud jsou rajčata vcelku, tak je předem pokrájíme na menší kousky), osolíme, pocukrujeme. Krok 3: Přidáme plátky česneku, lehce podlijeme a dusíme doměkka. Ke konci zjemníme smetanou, prohřejeme. Krok 4: Podáváme nejlépe s pečenými brambory.

TIP: Vepřové maso - rozdělení a použití

Zveřejněno 30. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálská vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/601Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálská vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/601Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Výborné všem moc chutnalo :-):yes::-K:-8

Jednoduché, rychlé a naprosto skvěle chutnající. Víc není třeba. Díky. :-8:yes:

Dokonalé. Rychlé. V polotovaru zavařeno. :-)

ježiš to je dobrý :-8 taky jsem teda dala spařená rajčata ze zahrádky, česnek nekrájela, ale prolisovala, přidala víc vody, zahustila jíškou z pánve a vynechala smetanu, ale bašta veliká <3

vynikající :-)

Diky za inspiraci. Delala jsem ze sparenych a oloupanych rajcat a dala asi dve lzice domaciho kecupu. Cukr jsem nedala. Po hodine duseni jsem ochutnala a chut super. Naredila jsem a trochu zahustila. Dala jsem trochu zakysky a trochu normal smetany. Vubec nebylo treba cimkoliv dochucovat. Manzelovi chutnalo moc. Diky :yes:

Vyzkoušeno, výborné , chutnalo :yes::-D

Co myslíte, kuchařinky, budou k tomu dobré těstoviny?

Marie Švarcová 11. 3. 2017 13:50
:yes:<3

Podruhe chvalim, bylo to opet luxusni. O stavu s testovinami probihal zdarily vymenny obchod (necham ti tu pulku Milky..).
Isindy rulez:yes:

Zrovna tu mam bezprizorni kousek kyty, dekuji za inspiraci.

Omlouvám se ,ale tento recept se nějak nepoved.Musel jsem ho hodně chuťově uprvit.:-(:no:

Výbornééé i bez smetany :yes::yes::-p:-))

Tereza Blazkova: děkuji moc :-)

Ivo :-K, jedním slovem výtečné :-*:yes:. Manžel řekl, že je to pochoutka :-D. Přidávám Ti +18 a fotečku ;-).

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
vepřová kýta recepty, veprova kyta, vepřová kýta recept, vepřová kýta recepty pro začátečníky, vepřové po provensálsku, recepty z vepřové kýty, rychlý recept z vepřové kýty, kyta recept, recept vepřová kýta, recept z veprove kyty, kýta, kyta vepřová recepty, recept vepřová kýta rychle, veprova kýta rychle, provensalske veprove, kýta recepty, recepty veprova kyta, recept na vepřovou kýtu, vepřová kýta top recepty, recepty z kýty

Suroviny:
kýta vepřová, rajče loupané, koření provensálské, olej, sůl, smetana, česnek, cukr

Přidat fotografie receptu