Provensálské dušené vepřové řízky

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

4 vepřové řízky (z pečeně)
2 červené cibule
1 žlutá cibule
větší kus pórku
1 větší mrkev
1 tekutá šlehačka
provensálské koření
olej
hladká mouka
sůl
trochu čerstvě umletého pepře
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme z obou stran a totéž uděláme s provensálským kořením, následně řízky lehce protáhneme hladkou moukou.

  2. Do kastrolu si dáme olej, na něm opečeme všechny cibule nakrájené na jemno, osmaženou dáme ke stranám kastrolu a doprostřed dáme připravené plátky řízků (dají se taky vyndat po orestování z obou stran a pak teprve osmažíme cibulku a řízky vrátíme zpět), dostatečně je osmažíme a přidáme vodu, aby byly řízky ponořené a dusíme.

  3. Pak tak v polovině dušení přidáme, ještě trochu provensálského koření, nastrouhanou mrkev a pórek nakrájený na měsíčky-dusíme dál až je maso měkké.

  4. Tak 2 lžíce hladké mouky rozmícháme ve smetaně a vlijeme k řízkům, ještě omáčku dosolíme (skoro jsem nedosolovala, protože jsem syrové řízky osolila dost), necháme chvilku vařit a je hotovo.

Poznámka

Opět jeden můj nápad a oba s manželem jsme prohlásili, kam se hrabe svíčková, ovšem to byl náš dojem, protože nám to vyjímečně chutnalo a s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Provensálské dušené vepřové řízky

Tématické fráze: vepřové řízky vepřová pečeně-řízky vepřový řízek řízky z vepřové pečeně dušené vepřové veprove rizky recept dušená vepřová pečeně recept na vepřové řízky vepřový řízek recept vepřové řízky recepty dušený vepřový řízek provensálský řízek vepřová pečeně řízky vepřová pečeně řízek dušený řízek řízek z vepřové pečeně veprovy rizek duseny provensálské koření vepřový řízek recepty vepřové řízky na mrkvi

Zapomněl/a jsem heslo