Provensálské dušené vepřové řízky

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

4 vepřové řízky (z pečeně)
2 červené cibule
1 žlutá cibule
větší kus pórku
1 větší mrkev
1 tekutá šlehačka
provensálské koření
olej
hladká mouka
sůl
trochu čerstvě umletého pepře
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme z obou stran a totéž uděláme s provensálským kořením, následně řízky lehce protáhneme hladkou moukou.

  2. Do kastrolu si dáme olej, na něm opečeme všechny cibule nakrájené na jemno, osmaženou dáme ke stranám kastrolu a doprostřed dáme připravené plátky řízků (dají se taky vyndat po orestování z obou stran a pak teprve osmažíme cibulku a řízky vrátíme zpět), dostatečně je osmažíme a přidáme vodu, aby byly řízky ponořené a dusíme.

  3. Pak tak v polovině dušení přidáme, ještě trochu provensálského koření, nastrouhanou mrkev a pórek nakrájený na měsíčky-dusíme dál až je maso měkké.

  4. Tak 2 lžíce hladké mouky rozmícháme ve smetaně a vlijeme k řízkům, ještě omáčku dosolíme (skoro jsem nedosolovala, protože jsem syrové řízky osolila dost), necháme chvilku vařit a je hotovo.

Poznámka

Opět jeden můj nápad a oba s manželem jsme prohlásili, kam se hrabe svíčková, ovšem to byl náš dojem, protože nám to vyjímečně chutnalo a s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Provensálské dušené vepřové řízky

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Janatko, to jsem moc ráda, že vám chutnalo, my jsme u toho úplně hekali blahem:-D

    Odpovědět

  • janatka janatka

    :-pSkvělé to chutnalo,celá rodinka si šmakovala a děckám se dělaly boule za ušima.Jen jsem měla po ruce zrovna vytažené hovězí maso ,tak to bylo s ním.:yes:

    Odpovědět

  • popletko popletko

    vsimla,jasne ;-) Ja si pochutnam i na svetle, akorat moje ,,polovicka,, ma rada pribarveni :-D Ukladam do oblibenych, a chystam se na to :-p :-p :-*

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Popletko, jasně si můžeš upravit podle sebe a zrovna mletá paprika se do toho dost hodí;-) Já jí mám zrovna na rýži jestli sis všimla:-)

    Odpovědět

  • popletko popletko

    mnam :-p , ale asi bych tam pridala kousek cervene mlete papriky-manzel nema moc rad ,,svetle,, omacky,krome koprovky .... ;-) :-D :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Bibinko, moc hezký recept.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

Tématické fráze: vepřová pečeně-řízky vepřové řízky vepřový řízek řízky z vepřové pečeně dušené vepřové veprove rizky recept dušená vepřová pečeně recept na vepřové řízky provensálský řízek vepřový řízek recept vepřové řízky recepty vepřová pečeně řízky dušený vepřový řízek vepřová pečeně řízek dušený řízek řízek z vepřové pečeně veprovy rizek duseny provensálské koření vepřový řízek recepty vepřové řízky na mrkvi

Zapomněl/a jsem heslo