Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš uherského grófa

Uvařte si s námi poctivý hovězí guláš z pohodlí domova. Základem pravého guláše je maso, nejlépe hovězí kližka, díky které je guláš šťavnatý a má nezaměnitelnou chuť. Zároveň má každý kuchař své tajné přísady, aby byl jeho guláš nejchutnější.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

4. 2. 2011 13:51

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 086 kJ / 1 932 kcal
Bílkoviny158,49 g
Tuky112,59 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 531 mg
Sodík 3,04 g
Sůl7,09 g
Sacharidy51,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podle knihy 2000 nejlepších receptů české i zahraniční kuchyně

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

12. 2. 2011 17:42

chocolate

12. 2. 2011 17:27

A je to nejlepší příloha k omáčkám, kterou znám.V naší rodině je nejoblíbenější.Každopádně se omlouvám Elizce, že tu tak prndáme:-8.

magdalenka magdalenka

12. 2. 2011 17:19

Cha, ty inkognito!
Eli, prepáč.

chocolate

12. 2. 2011 17:15

Veď áno, sú to tie:-D.

magdalenka magdalenka

12. 2. 2011 17:10

Čoko, ja tu nočky nemám. Tuším som ťa ich učila variť súkromne v súkr. správach...;-)

chocolate

12. 2. 2011 16:04

Eli:-K, přijmi velké díky za dnešní oběd.Guláš dělám snad na sto způsobů, ale tento je opravdu famózní.Dělala jsem, stejně jako ty, ze zadního hovězího.Udělala jsem jen mini změnu, půl klobásky jsem dala do základu a půl jsem osmahla a přidala před koncem.
Jako přílohu jsem dělala nočky (přílohové halušky) podle Magdalenky.

zizala zizala (moderátorka)

9. 2. 2011 09:28

Aha :-8 Vypadá to hezky, to je dobrý nápad místo knedlů udělat oválky, je to rychleji vařené :yes:

Eliza Eliza

9. 2. 2011 09:16

Holky, je to podle tohoto receptu - http://www.toprecepty.cz/recept/17479-moje-brambor...
Jen jsem nedělala šišky, ale rozkrájela jsem to na kolečka, vytvarovala do oválnějšího tvaru a vařila ve slané vodě, dokud nevyplavaly. Tak asi noky, já fakt nevím, omlouvám se...:-8

maris maris

9. 2. 2011 09:09

Já tomu taky nerozumím, asi ta příloha je podle receptu odsud, ale jaká ?;-):-)

zizala zizala (moderátorka)

9. 2. 2011 09:00

Eli, fotka i recept je Tvůj...nerozumím tomu, proč to nevíš určitě. Ale neva. Knedlíky to právě nejsou, tak proto jsem se ptala. Noky by to být mohly, v tomto tvaru je nedělám, ale vypadají dobře.

Eliza Eliza

9. 2. 2011 01:58

Žížalko, až teď jsem si všimla tvého dotazu, bohužel... Promiň...jsou to snad bramborové knedlíky nebo noky, podle receptu kolegyně zde, které jsem přidala fotky.
Jinak všem moc děkuji za ohlasy, zkuste, je to moc dobré, trochu jiné než náš klasický gulášek...:-)

chocolate

8. 2. 2011 09:53

Je sice ráno, ale já jsem se při pohledu na povedený gulášek zasnila:-D.Věřím, že musí být výborný, fotka je samozřejmě dokonalá:yes:.

isindy isindy

4. 2. 2011 21:23

povedené dílko ;-) gulášek u pánské části naší domácnosti frčí, tak jim předložím tento s pozdravem od tebe ;-):yes:+

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 2. 2011 21:05

:yes:Panečku,ten vypadá krásně:-*a jakou má barvičku:-p+13:yes:

Eliza Eliza

4. 2. 2011 20:37

Celé odpoledne jsem tu nebyla a tak se velmi omlouvám, recept už je opravený (snad).:-)
Zároveň děkuji za bodíky a komentáře. ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jaké koření do guláše uherský vepřový guláš uhorsky guláš uherský hovězí guláš uherskygulas hovězí gulš hovězí guláš uherský hovězí guláš s čabajkou recept na guláš recepty guláše madarsky gulas s cabajkou maslo do guláše slaný guláš hovězi golaš hovězí uhersky guláš uherský gukáš s klobásou vepřový guláš s klobásou ten nejlepší furt gulas nejlepší hovězí guláš recepty uhersky guláš vepřový

Suroviny: maso hovězí, cibule, slanina, čabajka, vývar masový, sádlo, víno bílé, smetana zakysaná, máslo, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, tymián, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Guláš uherského grófa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0yk