

Hovězí guláš s Oravskou slaninou
Suroviny 3 porce
- hovězí plec - 750 g
- Oravská slanina - cca 100 g
- cibule - 2 ks
- česnek - 2 stroužky
- sádlo - 2 PlŽ
- pepř
- mletá paprika
- pálivé papričky
Postup přípravy receptu
Z Oravské slaniny odkrojíme tučnější část a nakrájíme na kostičky (libovou část dáme do ledničky pro jinou příležitost). Kostičky osmahneme, aby pustily tuk. Pokud je tuku málo přidáme trochu sádla cca 2 lžičky.
Přisypeme pokrájenou cibuli a smažíme do zlato hněda. Až je akorát, tak přidáme nakrájené maso a osmahneme ho tak, aby se zatáhlo. Poté přidáme sůl, papriku, rozmačkaný česnek a trochu pepře.
Zalijeme vodou a dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Samozřejmě průběžně mícháme a podléváme vodou.
Na poslední půlhodinku přidáme ještě pár pálivých papriček. Můžeme zahustit strouhankou či chlebem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí guláš s Oravskou slaninou
-
domaci knedlik
-
Tak toto vyzerá GENIÁLNE. Určite vyskúšam
-
Viťo
znáš tu písničku"Až já budu velká,bude ze mě selka,přijďte k nám ...")Já už velká jsem,jsem větší než selka a je to tím,že mlsám z Topreceptů
Ale receptík je to moc príma a guláškem bych opravdu nepohrdla
má nádhernou barvu
+7
-
Hovězí plec je hovězí přední, že? Gulášek vypadá náramně. Podílám boďana.
-
gulášky můžu v jakékoli podobě
-
Hned bych si dala porcičku /možná i dvě
/...+1
-
Ja ho nezahusťujem, ale pred koncom pridám ešte 2-3 popučené alebo nadrobno pokrájané paradajky +4
-
Parádní guláš
-
Víťo, bezva!!! Já dnes taky měla kupovaný knedlík, co se dá dělat, někdy nestíháme, že?
Guláš vypadá luxusně
-
No jo... Ale kde brát ?
Zvláště dneska....
-
cekrops:No právě..takový luxusní gulášek.To chce šikovnou cérenku
.
-
No jo. Knedlíky moc neumím , tak je raději kupuju. Ale je to "hřích" , to uznávám ...
-
Víťo
dobrý, ale co ten koupený knedlík (k takovému gulášku)
?+1