Sušená zelenina jako koření
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Používám v zimě jako koření do polévek, pod maso, do směsi na špagety atd. Je to bez chemických přísad.
Podle chuti je samozřejmě možné míchat zeleninu podle vaší chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 5. 2014 15:34
Fakt moc dobré do polévek, pod maso, pode všechno a do všeho, i do křenové a svíčkové omáčky.
HLAVNĚ se to nikdy nerozvaří, takže když se dělá vývar je opravdu moc dobré zeleninu dělat hned od začátku 2 hodinky s masem na mírném ohni... a ten vývar se nedá vůbec srovnávat s tím mdlým vývarem z čerstvé zeleiny - díky Bohu, že mne to babička naučila...
Jinak my nedáváme feferonku. Celer nať a petržel nať sušíme zvlášť, stejně se do polévky mají dávat na konec, aby neztratily vitamíny. :)
23. 9. 2013 16:42


23. 9. 2013 15:14

23. 9. 2013 14:39



26. 9. 2012 21:13
26. 9. 2012 21:10



8. 8. 2012 18:32






8. 8. 2012 09:50


10. 2. 2012 15:20


8. 10. 2009 20:28
8. 10. 2009 06:34

Tak v knížce Sto receptů pro mikrovlnné trouby (Karel Koudelka, nakladatelství SATURN, 1997) jsem se dočetla, že se v mikrovlnce dají sušit houby, bylinky i natě, tedy ta zelenina by šla taky.

Plochý talíř vyložíme papírem nebo papírovým ubrouskem (kuchyňskou papírovou utěrkou), na něj se rozloží omyté, osušené bylinky (zelenina, houby), to se shora přikryje opět papírem a vlníme 3 minuty při výkonu 850W. V polovině sušení ubrousek obrátíme, zkontrolujeme, jak se bylinky suší a proces dokončíme. Po vypnutí trouby je necháme ještě chvíli nezakryté, pomalu dosušit.
Přidala jsem to i do rubriky Tipy a triky.

7. 10. 2009 14:40




7. 10. 2009 09:00

6. 10. 2009 21:35





6. 10. 2009 21:33

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Obložené křepelčí vejce
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní andělská medová kuřecí křídla
Přidáno 27. 11. 2023 09:19
Čokoládové cookiesky
Přidáno 27. 11. 2023 06:59
Bramborová kaše s hnědým máslem podle Kašpárka
Přidáno 26. 11. 2023 22:15
Ghí žampióny v nudlích
Přidáno 26. 11. 2023 10:41
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
Přidáno 26. 11. 2023 08:35
Právě bylo uvařeno:
Cappuccino dort / řez - snadno a rychle
Kolarovaa uvařil před 20 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
vladimirarolex uvařil před 34 minutami
Smažené vdolky
Mira74 uvařila před 1 hodinou
Kokosová vosí hnízda
parcei uvařila před 2 hodinami
Nádivka velikonoční
Moanka uvařila před 3 hodinami
Linecké cukroví
HANICZKA uvařila před 5 hodinami
Mramorová bábovka
divozenka666 uvařila před 13 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Bayta uvařila před 14 hodinami
Pomazánka z pečené dýně a papriky
Jitka J. uvařila před 15 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Rebave uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: sušení kořenové zeleniny sušení feferonek sušená zelenina do polévky jak usušit feferonky jak susit feferonky sušení mrkve jak sušit mrkev sušená kořenová zelenina domácí vegeta sušená recept sušení mrkve v sušičce jak sušit zeleninu sušení petržele jak usušit mrkev jak usušit zeleninu jak sušit kořenovou zeleninu feferonky sušení sušení bylinek v mikrovlnce jak usušit petržel sušení v mikrovlnce jak sušit petržel
Suroviny: celer, petrželka kořenová, mrkev, paprika čerstvá červená, feferonka, petržel, pažitka, citron
Sušená zelenina jako koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyQL
28 názorů