Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Používám v zimě jako koření do polévek, pod maso, do směsi na špagety atd. Je to bez chemických přísad.

Podle chuti je samozřejmě možné míchat zeleninu podle vaší chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Quido

31. 5. 2014 16:34

My děláme celer, mrkev, petržel, kedluben, pórek, květák - nadrobno nakrájet a sušit v sušičce; sušíme v sezóně a tak 5 kg od každého. Uchováváme v 5 litrových lahvích.

Fakt moc dobré do polévek, pod maso, pode všechno a do všeho, i do křenové a svíčkové omáčky.

HLAVNĚ se to nikdy nerozvaří, takže když se dělá vývar je opravdu moc dobré zeleninu dělat hned od začátku 2 hodinky s masem na mírném ohni... a ten vývar se nedá vůbec srovnávat s tím mdlým vývarem z čerstvé zeleiny - díky Bohu, že mne to babička naučila...

Jinak my nedáváme feferonku. Celer nať a petržel nať sušíme zvlášť, stejně se do polévky mají dávat na konec, aby neztratily vitamíny. :)

JanaDorazinova

23. 9. 2013 17:42

Bibinka: Jani, tak nějak jsem to i udělala a suším:-D. Na každé pláto jsem přihodila zelenou petželku a libeček ;-)

Bibinka

23. 9. 2013 16:14

Jana Remkova:Jani, já bych to nastrouhala na kopici, ručně rozmíchala a poházela v té sušičce dohromady, vždyť to dáš do sklenice stejně všechno usušené dohromady;-)

JanaDorazinova

23. 9. 2013 15:39

Ať dělám co dělám, NIKDE nikdo nepíše, jak na to pro úplné blbce. Mám celer, petržel, mrkev. Viděla jsem někde takovou směs sušené zeleniny a ráda bych ji udělala. Ale že bych někde našla aspoň jedinou zmínku o tom, zda tyto 3 zeleniny můžu dát v sušičce dohromady, jak široké by měly být plátky, jak dlouho a na kolik stupňů bych měla sušit, případně fotopostup, to jsem nenašla a jak vidím, ani ty to tady nemáš, Vašku. Vše nakrájíme nadrobno a dáme sušit do sušičky-to je všechno. Pro někoho, kdo to nikdy nedělal, je to zatraceně málo;-) Sory-fotopostup máš..:-D. To mám v té sušičce dát nudličku vedle nudličky?? :-D nebo tak jako poházet??

Hugo

26. 9. 2012 22:13

V Polsku se prodává hned za hranici, na každém tržišti, balíček slisované, sušené zeleniny, která se nazývá " Wloscyzna " (vloščyzna). Je tam vše, včetně natě. Já ale ten balíček ještě krátce na sucho rozmixuji skoro na prášek a vždy to používám do polévek, omáček, i do zelí. Je to dobré, i když něco přesolíte, tak to tu sůl vstřebá. Je to jak vegeta bez soli a glutamátu.

bohdana

26. 9. 2012 22:10

:yes::yes::-K

BILKOVAI

8. 8. 2012 19:32

To mi uniklo:-O:-O:-OSuper:yes::yes::yes:

mysinecka

8. 8. 2012 10:50

Taky dělám, akorát bez paprik a petrželkovou nať si suším zvlášť a je to parádní stačí hrst hodit do vody a je zeleninová polévka;-) Akorát suším v troubě při 70°C skoro dva dny, ale zase byt krásně voní:-8

andruska

10. 2. 2012 16:20

je to dobré co všechno se dá udělat ze zeleninou,v zimě dobrý pomocník do všeho papání ,třeba i na pizzu :-)):-))

faraonka

8. 10. 2009 21:28

neco podbneh jsem delala ale uplne jsem to rozmixovala na prasek

Gabina

8. 10. 2009 07:34

Špagetko, suší se na klasický mikrovlnný ohřev, nemusíš mít žádnou speciální funkci ;-).
Tak v knížce Sto receptů pro mikrovlnné trouby (Karel Koudelka, nakladatelství SATURN, 1997) jsem se dočetla, že se v mikrovlnce dají sušit houby, bylinky i natě, tedy ta zelenina by šla taky. :yes:
Plochý talíř vyložíme papírem nebo papírovým ubrouskem (kuchyňskou papírovou utěrkou), na něj se rozloží omyté, osušené bylinky (zelenina, houby), to se shora přikryje opět papírem a vlníme 3 minuty při výkonu 850W. V polovině sušení ubrousek obrátíme, zkontrolujeme, jak se bylinky suší a proces dokončíme. Po vypnutí trouby je necháme ještě chvíli nezakryté, pomalu dosušit.
Přidala jsem to i do rubriky Tipy a triky.;-)

spagetka

7. 10. 2009 15:40

gabi - já ještě v MW nesušila, prý to fakt jde ... zatím jsem nesehnala konkrétnější informace, zvlášť teď by se mi to hodilo, mám toho na sušení docela dost :-D. Asi záleží na výkonu (to určitě) aby se to nezpeklo ....)Jestli můžeš, dej sem něco z chytré knížky ;-):-D:yes: Jo a ještě - nemusím mít funkci crisp? - tedy pečení - to asi ne??

Gabina

7. 10. 2009 10:00

Báro, něco jsem našla ohledně sušení v mikrovlnce, ještě se doma podívám do chytré knížky ;-)http://www.mojerama.cz/zdrava-vyziva/to-nejlepsi-z...

spagetka

6. 10. 2009 22:35

Doogo - pochopils to správně, protože já to blbě napsala, takže se neomlouvej za moji nepřesnost (když to chci napsat slušně) ve vyjadřování :-D:-D:-D:yes::yes:

Dooga

6. 10. 2009 22:33

Jo, už rozumím. Já bral jako nejhrubší takový ty největší. Omlouvám se, jsem tydýt.:-S

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sušení kořenové zeleniny sušení feferonek sušená zelenina do polévky jak usušit feferonky jak susit feferonky sušení mrkve jak sušit mrkev sušená kořenová zelenina domácí vegeta sušená recept sušení mrkve v sušičce jak sušit zeleninu sušení petržele jak usušit mrkev jak usušit zeleninu jak sušit kořenovou zeleninu feferonky sušení sušení bylinek v mikrovlnce jak usušit petržel sušení v mikrovlnce jak sušit petržel

Suroviny: celer, petrželka kořenová, mrkev, paprika čerstvá červená, feferonka, petržel, pažitka, citron

TopRecepty.cz

Sušená zelenina jako koření

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OyQL