

Maďarský guláš
Suroviny
- 500 g vepřové kýty
- paprika
- 4 rajčata
- 2 cibule
- mletá paprika
- 2 feferonky
- vývar
- sůl
Postup přípravy receptu
Na oleji zprudka osmahneme maso nakrájené na kostky. Pak k masu přidáme nakrájenou cibuli, papriku a rajčata, zalijeme trochu vývarem a vmícháme mletou papriku. Povaříme.
Pak vmícháme nadrobno nakrájené feferonky, osolíme a vaříme doměkka.
Zahustíme jíškou, podáváme s brambory, knedlíkem nebo pečivem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Maďarský guláš
-
Myslím, že komentář pana Vaška není vůbec od věci. Mletá paprika se nikdy nesype do vody a jíška se musí aspoň půl hodinky provařit, to jsou základy a je dobře, že je to tu napsáno.
-
Já si myslím že dnes je jedno jak co kdo do toho co dá, jsem taky momentálně kuchařka v restaurací , a člověk by se divil co dnes si vůbec dá člověk v restaurací, omáčky se dnešní době nastavujou že to ani nepoznají, že někdo vymyslel nějaký madarsky guláš , a tak se to prostě musí dělat to je kec.Vypadá moc dobře. A nechápu ještě jednu věc co tady Pane Vašku děláte ? když jste profesionální kuchař???????
-
Jardo Maďarský guláš se nedělá jen z hovězího ... hlavně se nezahušťuje!
-
a na tomhle je maďarskýho co ty feferonky two zase šlichta !
2
-
Chutove vybornej.
-
Udělala jsem si ho a je to dobrota!
-
Vašíku, myslím, že profesionálům se lehce haní snaha druhých, kteří věci dělají proto, že je těší. Svou kritiku jsi mohl napsat jako dobře míněnou radu, zvlášť takto veřejně. Ano, jsi profesionální kuchař, ale což kdybychom zde na oplátku ohodnotili Tvoji znalost jazyka českého? ... no nic ... jen si myslím, že kritizovat je lehké, ale snaha se má také ocenit. Zvlášť, když recepty Peldy většině chutnají ... A kde máme recept od Tebe ...? Bude dle norem ...?
-
Jsem profesionální kuchař a osobně bych si tuto omáčku z vepřového masa na způsob guláše nedovolil nazvat maďarský guláš, možná je to chuťově dobré ale pro slabší žaludky se z toho rychle udělá špatně pro nedodržení základních principů, papriku je nutné vždy krátce prosmažit a jíšku je nutno minimálně nechat projít varem či nechat provařit nejlépe hodinu, pokud tak neučiníte je može že vám začnou odpadat lidé s ne uplně zdravím zažívacím traktem, ale pokud je mi známo do guláše mouka nepatří vůbec.
-
velice slušný gulášek
-
Souhlasím s Jardou. Maďarský guláš se dělá z hovězího, nejlépe z takového masa, které je prorostlé lojem, např. kližka, krk atd. Ta konzistence na konci vaření je krásně rosolovitá, tak to má být! V žádném případě se nezahušťuje, to je taková česká anomálie, a to proto, aby toho bylo víc. A ještě jedna věc, nepleťte si kápie se slovensk. paprikou. Kápii nebrat!!Tomuto pokrmu se též říká PERKELT.
-
myslim si ze mate nespravny nazev gulase nebot madarsky gulas se dela z hoveziho masa a ne z veproveho.
-
Tak musim říct super recept guláš byl hned pryč a moc nám chutnal!mimochodem s tou paprikou to taky dělám tak naučila mě to maminka..každopádně děkuji za reecptíík!teď se jdu vrhnout na švestkové čatný tak snad tady najdu taky nějaký dobrý recept
-
Nechci být za rýpalku, ale mletou papriku bych spíš nechala zpěnit na tuku a přidávala ostatní nebo zalila , než ji jen tak vsypat do tekutého obsahu
Tím velmi krátkým zpěněním se rozvine chuť a barva. Nesmí se nechat dlouho, jinak hořkne. Místo klasické jíšky zahušťuji většinou tzv. suchou jíškou, je to mouka opražená nasucho.
-
Tak jsem zvědavá jak přítelovi bude chutnat .. pustila jsem se do maďarského gulášku poprvé.. tak uvidíme..on o něm furt básní...už je téměř celý hotový.. jen zahustit a je to! ale na knedlíky jsem se dneska vybodla.. mam kupovaný..snad to chuť gulášku přebije!děkuji za rececptík.. dám ještě vědět
-
Nemá chybu