Maďarský guláš

pelda Kuchařka: pelda

Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

500 g vepřové kýty
paprika
4 rajčata
2 cibule
mletá paprika
2 feferonky
vývar
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zprudka osmahneme maso nakrájené na kostky. Pak k masu přidáme nakrájenou cibuli, papriku a rajčata, zalijeme trochu vývarem a vmícháme mletou papriku. Povaříme.

  2. Pak vmícháme nadrobno nakrájené feferonky, osolíme a vaříme doměkka.

  3. Zahustíme jíškou, podáváme s brambory, knedlíkem nebo pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 243 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maďarský guláš

  • Petra Petra (neregistrovaný)

    Myslím, že komentář pana Vaška není vůbec od věci. Mletá paprika se nikdy nesype do vody a jíška se musí aspoň půl hodinky provařit, to jsou základy a je dobře, že je to tu napsáno.

    Odpovědět

  • Dajunka Dajunka(neregistrovaná)

    Já si myslím že dnes je jedno jak co kdo do toho co dá, jsem taky momentálně kuchařka v restaurací , a člověk by se divil co dnes si vůbec dá člověk v restaurací, omáčky se dnešní době nastavujou že to ani nepoznají, že někdo vymyslel nějaký madarsky guláš , a tak se to prostě musí dělat to je kec.Vypadá moc dobře. A nechápu ještě jednu věc co tady Pane Vašku děláte ? když jste profesionální kuchař???????:-p

    Odpovědět

  • sara sara(neregistrovaná)

    Jardo Maďarský guláš se nedělá jen z hovězího ... hlavně se nezahušťuje!

    Odpovědět

  • sara sara(neregistrovaná)

    a na tomhle je maďarskýho co ty feferonky two zase šlichta !:no:2

    Odpovědět

  • Tony44444 Tony44444(neregistrovaný)

    Chutove vybornej. :yes::yes::yes: ;-)

    Odpovědět

  • Pepi Pepi(neregistrovaný)

    Udělala jsem si ho a je to dobrota! :yes:

    Odpovědět

  • Daniela Daniela(neregistrovaná)

    Vašíku, myslím, že profesionálům se lehce haní snaha druhých, kteří věci dělají proto, že je těší. Svou kritiku jsi mohl napsat jako dobře míněnou radu, zvlášť takto veřejně. Ano, jsi profesionální kuchař, ale což kdybychom zde na oplátku ohodnotili Tvoji znalost jazyka českého? ... no nic ... jen si myslím, že kritizovat je lehké, ale snaha se má také ocenit. Zvlášť, když recepty Peldy většině chutnají ... A kde máme recept od Tebe ...? Bude dle norem ...? ;-)

    Odpovědět

  • vasek vasek(neregistrovaný)

    Jsem profesionální kuchař a osobně bych si tuto omáčku z vepřového masa na způsob guláše nedovolil nazvat maďarský guláš, možná je to chuťově dobré ale pro slabší žaludky se z toho rychle udělá špatně pro nedodržení základních principů, papriku je nutné vždy krátce prosmažit a jíšku je nutno minimálně nechat projít varem či nechat provařit nejlépe hodinu, pokud tak neučiníte je može že vám začnou odpadat lidé s ne uplně zdravím zažívacím traktem, ale pokud je mi známo do guláše mouka nepatří vůbec.:-//

    Odpovědět

  • Rudy Rudy(neregistrovaný)

    velice slušný gulášek:yes:

    Odpovědět

  • Venca Venca(neregistrovaná)

    Souhlasím s Jardou. Maďarský guláš se dělá z hovězího, nejlépe z takového masa, které je prorostlé lojem, např. kližka, krk atd. Ta konzistence na konci vaření je krásně rosolovitá, tak to má být! V žádném případě se nezahušťuje, to je taková česká anomálie, a to proto, aby toho bylo víc. A ještě jedna věc, nepleťte si kápie se slovensk. paprikou. Kápii nebrat!!Tomuto pokrmu se též říká PERKELT. ;-)

    Odpovědět

  • Jarda Jarda(neregistrovaná)

    myslim si ze mate nespravny nazev gulase nebot madarsky gulas se dela z hoveziho masa a ne z veproveho.:yes::yes::yes::-//

    Odpovědět

  • Martinka :o) Martinka :o) (neregistrovaný)

    Tak musim říct super recept guláš byl hned pryč a moc nám chutnal!mimochodem s tou paprikou to taky dělám tak naučila mě to maminka..každopádně děkuji za reecptíík!teď se jdu vrhnout na švestkové čatný tak snad tady najdu taky nějaký dobrý recept ;-):-8

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Nechci být za rýpalku, ale mletou papriku bych spíš nechala zpěnit na tuku a přidávala ostatní nebo zalila , než ji jen tak vsypat do tekutého obsahu;-) Tím velmi krátkým zpěněním se rozvine chuť a barva. Nesmí se nechat dlouho, jinak hořkne. Místo klasické jíšky zahušťuji většinou tzv. suchou jíškou, je to mouka opražená nasucho.

    Odpovědět

  • Martinka :o) Martinka :o)(neregistrovaný)

    Tak jsem zvědavá jak přítelovi bude chutnat .. pustila jsem se do maďarského gulášku poprvé.. tak uvidíme..on o něm furt básní...už je téměř celý hotový.. jen zahustit a je to! ale na knedlíky jsem se dneska vybodla.. mam kupovaný..snad to chuť gulášku přebije!děkuji za rececptík.. dám ještě vědět :-) ;-)

    Odpovědět

  • Milda Milda(neregistrovaná)

    Nemá chybu:yes::-p

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: maďarský guláš z vepřového masa madarský vepřový guláš maďarský vepřový guláš recept maďarské recepty madarskej gulas madarsky gulas z veproveho maďarský fazolový guláš guláš z plecka guláš z vepřového masa vepřový madarský guláš recepty gulas madarskýgulaš madˇarský guláš recepty na gulas madarský vepřový guláš s paprikou ma´darský guláš guláš z vepřové kýty jak uvarit gulas výborný guláš

Zapomněl/a jsem heslo