Maďarský guláš
Dobrý guláš se vyznačuje chutností, šťavnatým masem, dostatkem provařené dobře vychucené šťávy s kousky zeleniny. Přidejte k němu knedlíky, chléb, nebo třeba noky. Pochutnáte si. To za trochu práce s přípravou stojí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 612 kJ / 1 102 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,72 g |
Tuky | 48,62 g |
Vláknina | 14,44 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 311 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 48,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 8. 2021 18:08
Venca: Venco- nechci urážet,je mi 80 let ,Maďarsko je má srdeční záležitost,- i tam jsem vařil a skončil na devátém místě na mistrovství Evropy v gulášování. Každé volno jsem lítal po venkovských hospodách,řeznících a myslivcích. Takže -ma´darský guláš se vaří z vepřového masa,ještě jednou -- z vepřového masa!! A nevypadá vůbec jako český produkt- konzistenci má spíš jako naše gulášová polévka.Napřed se smaží cibulka do bronzova,přidá se vepřová plec,česnek,feferonka,sůl.když je maso osmahnuté zasype se paprikou,maďaři dávají jednou tolik kvalitní papriky než češi -proto ta barva.Pozor na připálení a zalít -voda nevadí,nebo si myslíte že čikoši na pusztě v Hortobygyi sebou vozili vývar??!!Tak a když je maso skoro měkké,přidáme pokrájené brambory ,červenou,zelenou (třeba) pokrájenou papriku a rajčata.Co jsem zapomně? Používat sádlo,ne olej,tu papriku a rajče fakt až nakonec,kdyby se tam dala tak,jak píše autor receptu,tak by v pokrmu zmizela,někde dávají noky, jinde fazoze (Báb gullyás), Jeto konzistencí husší gulášovka, K tomu bílý měkký chlébb ,ježiši já už jsem jak Pavlovův pes....
11. 8. 2021 17:19
Guláš - je věda,kterou jsem se učil každé volno,kdy jsem vařil v Hotelu Asztoria. Naučil jsem se asi 30 gulášů , z toho pět profesionálně. Umím i krajové (Bográcz gulyas,Báb gullyas a pod). Ten základní a pravý pro všechny maďary není vůbec z hovězího,natož z kližky!!§ Guláš , ke kterému píši komentář a jeho tvůrce by se měli kát a omluvit se za ten nesmyslk,který vydávají za maďarský guláš!!! Výrobní postup na guláš je: cibule,maso,česnek,kmín,feferonka,sůl a sladká hungár paprika!!! Zblanžírovat(nepřipálit papriku a česnek!!) pak teprve podlít - klidně vodou . Myslíte si, že v každé maďarské domáícnosti mají stále hrnec vývaru??) Až je maso (vepřová plec) skoro měkké,přidáme brambory a když je guláš skoro hotový,pokrájené papúriky a nějaké to rajče... Nedávejte papriku do vody a nevařte syrovou cibuli - prosím...
1. 5. 2016 12:05
Myslím, že komentář pana Vaška není vůbec od věci. Mletá paprika se nikdy nesype do vody a jíška se musí aspoň půl hodinky provařit, to jsou základy a je dobře, že je to tu napsáno.
1. 5. 2016 11:04
Já si myslím že dnes je jedno jak co kdo do toho co dá, jsem taky momentálně kuchařka v restaurací , a člověk by se divil co dnes si vůbec dá člověk v restaurací, omáčky se dnešní době nastavujou že to ani nepoznají, že někdo vymyslel nějaký madarsky guláš , a tak se to prostě musí dělat to je kec.Vypadá moc dobře. A nechápu ještě jednu věc co tady Pane Vašku děláte ? když jste profesionální kuchař???????
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
26. 2. 2013 07:15
Jardo Maďarský guláš se nedělá jen z hovězího ... hlavně se nezahušťuje!
26. 2. 2013 07:13
a na tomhle je maďarskýho co ty feferonky two zase šlichta !
2
![:no: :no:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/29.png)
19. 4. 2012 16:48
Chutove vybornej. ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
26. 1. 2012 14:13
Udělala jsem si ho a je to dobrota!
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
29. 4. 2010 11:02
Vašíku, myslím, že profesionálům se lehce haní snaha druhých, kteří věci dělají proto, že je těší. Svou kritiku jsi mohl napsat jako dobře míněnou radu, zvlášť takto veřejně. Ano, jsi profesionální kuchař, ale což kdybychom zde na oplátku ohodnotili Tvoji znalost jazyka českého? ... no nic ... jen si myslím, že kritizovat je lehké, ale snaha se má také ocenit. Zvlášť, když recepty Peldy většině chutnají ... A kde máme recept od Tebe ...? Bude dle norem ...?
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
7. 2. 2010 12:34
Jsem profesionální kuchař a osobně bych si tuto omáčku z vepřového masa na způsob guláše nedovolil nazvat maďarský guláš, možná je to chuťově dobré ale pro slabší žaludky se z toho rychle udělá špatně pro nedodržení základních principů, papriku je nutné vždy krátce prosmažit a jíšku je nutno minimálně nechat projít varem či nechat provařit nejlépe hodinu, pokud tak neučiníte je može že vám začnou odpadat lidé s ne uplně zdravím zažívacím traktem, ale pokud je mi známo do guláše mouka nepatří vůbec.
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
30. 12. 2009 15:58
velice slušný gulášek
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
30. 11. 2009 11:50
Souhlasím s Jardou. Maďarský guláš se dělá z hovězího, nejlépe z takového masa, které je prorostlé lojem, např. kližka, krk atd. Ta konzistence na konci vaření je krásně rosolovitá, tak to má být! V žádném případě se nezahušťuje, to je taková česká anomálie, a to proto, aby toho bylo víc. A ještě jedna věc, nepleťte si kápie se slovensk. paprikou. Kápii nebrat!!Tomuto pokrmu se též říká PERKELT.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
31. 10. 2009 09:34
myslim si ze mate nespravny nazev gulase nebot madarsky gulas se dela z hoveziho masa a ne z veproveho.![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
23. 9. 2009 15:08
Tak musim říct super recept guláš byl hned pryč a moc nám chutnal!mimochodem s tou paprikou to taky dělám tak naučila mě to maminka..každopádně děkuji za reecptíík!teď se jdu vrhnout na švestkové čatný tak snad tady najdu taky nějaký dobrý recept ![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
22. 9. 2009 17:27
Nechci být za rýpalku, ale mletou papriku bych spíš nechala zpěnit na tuku a přidávala ostatní nebo zalila , než ji jen tak vsypat do tekutého obsahu
Tím velmi krátkým zpěněním se rozvine chuť a barva. Nesmí se nechat dlouho, jinak hořkne. Místo klasické jíšky zahušťuji většinou tzv. suchou jíškou, je to mouka opražená nasucho.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: maďarský guláš z vepřového masa madarský vepřový guláš maďarský guláš-recept maďarský vepřový guláš recept maďarské recepty madarsky gulas z veproveho madarskej gulas maďarský fazolový guláš vepřový madarský guláš guláš z plecka madarskýgulaš guláš z vepřového masa recepty gulas madˇarský guláš recepty na gulas madarský vepřový guláš s paprikou ma´darský guláš veprovy gulas madarsky guláš z vepřové kýty
Suroviny: kýta vepřová, paprika sušená sladká, rajče, cibule, paprika, feferonka, vývar masový, sůl, olej, mouka, tuk
Maďarský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xY2
21 názorů