Chléb, který není asi tak, jak by měl být
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 832 kJ / 2 828 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,78 g |
Tuky | 59,27 g |
Vláknina | 56,34 g |
Cholesterol | 261 mg |
Sodík | 5,26 g |
Sůl | 12,23 g |
Sacharidy | 453,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doufám,že se nebudete zlobit, že dávám recept, o kterém si myslím, že není tak, jak by měl být, jsou to vlastně TOP recepty, ale je to o jídle a vždycky se všechno nepovede, a tak jsem dospěla k tomu, že se dá prodiskutovat i takové.
Chuťově je ten můj chléb dobrý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2020 18:10
21. 2. 2011 12:07
18. 2. 2011 20:55
18. 2. 2011 19:52
18. 2. 2011 16:44
18. 2. 2011 14:20
18. 2. 2011 14:19
18. 2. 2011 13:22
18. 2. 2011 12:00
Navíc celozrnná mouka znamená, že je semleto celé zrno včetně obalových částí obilky. To znamená včetně vitamínů a minerálních látek obsažených v obalové části. Ty pak podporují vitalitu kvasinek a urychlují proces fermentace - těsto rychleji kyne, proto je potřeba dobu kynutí naopak zkrátit.
http://miric.unas.cz
18. 2. 2011 11:28
18. 2. 2011 08:51
17. 2. 2011 23:35
17. 2. 2011 23:11
17. 2. 2011 22:45
17. 2. 2011 22:38
Jinak k té mouce: určitě by poradila Cathleen, ta má tady asi nejvíc zkušeností, ale podle mne bylo té celozrnné mouky moc a těsto bylo příliš těžké. Nejlepší poměr podle mých zkušeností je: 1/4 - 1/3 celkového množství mouky dát celozrnnou a zbytek hladkou. Pak je výsledek optimální. Pokud je víc celozrnné mouky, těsto by mělo mnohem déle kynout, déle a zvolna se péct. Ale nejsem až takový expert, mohu se mýlit.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 52 minutami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 1 hodinou
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 3 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno 1. 5. 2024 18:00
Právě bylo uvařeno:
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 13 minutami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 46 minutami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 1 hodinou
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 2 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 2 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 2 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou: Výraznou chuť masa zajistí správný postup přidávání ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: jak upéct chleba recept na chleba v domácí pekárně recept na chleba peceni chleba v domaci pekarne chléb štěstí jak péct v domácí pekárně recept chleba jak upéct chleba v pekarne jak péct chleba recept na pečení chleba pečení chleba top recepty chléb připravený v pekárně špatně upečený chléb jak se pece chleba pečení v domácí pekárně domácí peká jak upéct chléb v cem pect chleba jak upéct chleba v domácí pekárně pečeme v domácí pekárně
Suroviny: mouka hladká, mouka celozrnná žitná, mouka žitná chlebová, žloutek, podmáslí, voda, sůl, cukr, ocet, olej, semínka lněná, kmín celý, škvarky, droždí
Chléb, který není asi tak, jak by měl být
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JPGJ
18 názorů