Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Housky

Stále častěji si doma pečeme housky sami. Když nám v kuchyni zavane vůně čerstvě pečených housek nebo rohlíků, na ty gumové z obchodu už si ani nevzpomeneme. Jen nám někdy zbývá ještě vychytat jejich tvar.

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min Bez doby kynutí těsta

15 min (15 min příprava, Bez doby kynutí těsta)

4. 7. 2008 09:52

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 552 kJ / 3 478 kcal
Bílkoviny125,93 g
Tuky63,10 g
Vláknina34,90 g
Cholesterol 31 mg
Sodík 8,28 g
Sůl20,67 g
Sacharidy584,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Místo sójové mouky se může použít jen hladká pšeničná mouka. Potřít housky na povrchu můžeme i rozšlehaným vajíčkem, semínka lépe drží.

Kdo nevlastní domácí pekárnu, tak připraví těsto klasickým způsobem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sarlotta

25. 12. 2018 16:18

Dnes jsem upekla, dala jsem méně soli a jsou vynikající:yes: :-K

daha1

8. 3. 2013 22:44

SKVĚLÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ, PECKA, BOMBA :yes:

planeta

16. 2. 2013 11:49

dobré, domácí je domácí:-)

Ewellina Ewellina

15. 4. 2012 10:09

+1 děkuji za návod upletení :-K

Merylas Merylas

11. 2. 2012 13:19

Pudink: Není zač:-*:-K

Pudink

11. 2. 2012 12:32

Děkuji moc :-K

Pudink

11. 2. 2012 12:32

Děkuji moc :-K

Merylas Merylas

10. 2. 2012 23:25

Pudink: Ty lesklé housky jsou potřené rozšlehaným vajíčkem;-) Lépe taky drží semínka. Dopsala jsem ještě do poznámky;-):-K

Pudink

10. 2. 2012 15:26

Čím mám pomazat housky by nebyly po upečení suché? Vy je máte na fotkách tak krásně lesklé =)

Merylas Merylas

11. 3. 2010 21:36

Reny, bodík z takové dálky mě moc potěšil:-*:-K

Reny2

11. 3. 2010 00:13

Tak jsem holky dnes zkusila tyhle housky,jen tu sojovou mouku u nas jaksi nesezenu,tak jsem pekla ze 650g hl.mouky a 150 zitne,jinak vse podle receptu a povedly se....;-) Testo jen nepatrne lepive,ale stacilo podsypata slo to dobre....umotala jsem z teto davky 10 rohliku a na zkousku 6 housek,jen jsou trosku mensi...priste musim pridat malinko vic testa...na rohliky staci 80g,na housky pocitam o 10-15g vic...vzhledem k tomu,ze muj starsi syn je stejne jako Otik ze strediskove vesnicky na rohliky,tak davam bodik letici k vam pres 3000km az z Reykjaviku:yes::-K

Merylas Merylas

2. 3. 2010 23:14

Míšo, děkuji za pochvalu a taky fotečku,máš je hezké:-K. Jsi holka odvážná, že ses do nich pustila:-)):yes: Mám radost, že se už kynuté těsto daří:-*

michsamant michsamant

27. 2. 2010 15:28

@Merylas, tak som sa dnes odhodlala postrasit to nakysnute cesto a zamotat housky. Ziadna krasa to pre oko neni, ja to casom vylepsim,ale su velmi dobre. Dovolila som si pridat na ukazku (trosku nepodarkov) fotku :-) Recept zapisujem do knizky,kam idu vsetky overene a chutne :yes:

Alena

22. 2. 2010 11:16

Lusinda79 děkuji to víš, že budu hlídat.. jsem na ně zvědavá, všechny které jsem doposud pekla byly hnusné

Lusinda79

22. 2. 2010 11:06

Já bych pekla na 180 cca třicet minut, ale raději hlídej.;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: housky recept na housky housky recept houska pletení housek pečení housek recept housky domácí pekárny dama.cz domácí housky jak zaplést housky motání housek houska recept recepty na housky housky z domácí pekárny pečení housek recept domácí housky recept peceme housky recepty housky pečení housky domacipekarna.dama.cz

Suroviny: mléko, rama máslová, mouka hladká, mouka sojová, sůl, cukr, droždí čerstvé, solamyl, mák

TopRecepty.cz

Housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2jA