Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné domácí houskové knedlíky

Recept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí houskové knedlíky se nám podle receptu se spoustou rad a vychytávek určitě podaří.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (44 min příprava + 16 min tepelná úprava, bez kynutí)

29. 3. 2009 22:48

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

20 plátků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 252 kJ / 1 733 kcal
Bílkoviny62,36 g
Tuky17,07 g
Vláknina15,64 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 832 mg
Sůl1,97 g
Sacharidy324,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krájím nespotřebované housky nebo rohlíky do zásoby, nechávám je důkladně prosušit, nasypu je do sklenice s víčkem a mám je vždy v zásobě při vaření knedlíků nebo knedlíčků do polévek.

Když mám při dělání knedlíků po ruce pouze čerstvé pečivo, nakrájím ho na kostky, dám do misky, vložím do mikrovlnky (nepřiklopené) a zapnu na plný výkon na 30-50 sekund (čas závisí podle výkonu mikrovlnky) - kostky musí být horké, ale ještě měkké a musí z nich odcházet pára. Promíchám, nechám vychladnout a mám krásně usušené kostky do knedlíků. Než zadělám těsto, tak jsou akorát.

Postup na tvarování knedlíků najdete tady - http://www.toprecepty.cz/recept/19591-knedliky--ho....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Fismellyc

před 15 hodinami

Super jednoduchý recept, vždy se mi povedly. Jen dávám méně tekutiny, abych těsto měla hustější a lépe se mi s ním pracovalo :-8

Libka60

před 19 hodinami

Vařila jsem na páře byly sice fajn ale v guláši se úplně rozbředly a bylo to hrozné. U kynutého knedlíku se mi to nikdy nestalo nevím jestli to bylo polohrubou moukou nebo tím vařením v páře.. Vybrala jsem si podle nejlepšího hodnocení ale byla to chyba

Tonja

17. 9. 2021 10:19

DenisaaF: Také mě překvapilo, že se kvasnice posypou solí. Učitelé vaření a pečení tvrdí, že sůl kvasinkám brání "pracovat" a těsto hůře kyne. Možná proto jsou tyto knedlíky hutnější, jak je v komentářích vícekrát zmíněno.

DenisaaF

19. 4. 2021 12:23

:yes: Překvapilo mě, že se má droždí posypat trochou soli. To jsem vždy měla za to, že to droždí srazí a nenakyne. Ale dělám nyní už asi po šesté podle vašeho receptu a vždy jsou knedlíky strašně super. Jiné už bych ani nedělala. Ani nevím, kdy naposledy jsem koupila knedlík, za mě to byly vyhozené peníze. Už nikdy víc. Vždy jen podle tohoto receptu :). Moc děkuji :-K:-K:-K:-K

veronikaps veronikaps

20. 3. 2021 20:01

Výborné<3

99nick

14. 3. 2021 11:52

Recept dobdý jen by nebylo na závadu uvést aspoň přibližné doby kynutí.:-*

Radicek Radicek

7. 3. 2021 22:35

Vynikajici knedlíky. Vždycky jsem se jich bála ale tyhle jsou skvělý, vyšly mi i podruhé. Potřebují o trošku víc mouky než je v receptu a vařím je taky trochu déle (cca +5min) ale fakt vynikající manžel má rád “hutnější” knedle a tyhle mu absolutně vyhovují. :yes: Díky za recept.

Ametymka

5. 3. 2021 13:35

Luxusní! Lepší knedlíky jsme nejedli:-Q

Koubkova Koubkova

25. 1. 2021 13:06

Vynikající knedlík :yes::-K:-K:-K

mirca75 mirca75

2. 1. 2021 20:54

Mates23: Děkuju za fotku a prosím nemazat :-). Jsem ráda, že už se knedlíky podvolují a jsou dle Vašich představ;-)

zdenka.s zdenka.s

2. 1. 2021 18:17

Mates23 : škoda, že jste neposlal fotku nakrojených , vcelku vypadají dobře :yes:

Mates23

2. 1. 2021 15:40

Děkuji moc.Na základě dobré rady se zlepšuju.Dělal sem z menšího množství a pohlídal si větší hustotu.Při kynutí otáčel ať mají rozložené těžiště a jdou v půlce vaření dobře otočit.Jednu jsem vytáhnul o minutku dříve a viděl jak mírně splaskla.Takže příště vařím až do konce,jenom pohlídat hustější těsto a pěkné nakynutí.Moc děkuji.Přidám fotku.Není se zas čím chlubit,tak potom smažu:yes:

mirca75 mirca75

31. 12. 2020 09:09

Mates23: splakne, nebo se srazí? Pokud splaskne, zkuste zadělat o malinko hustší těsto. Pokud se srazí, vařte třeba o minutku, dvě méně.

Mates23

31. 12. 2020 02:36

Díky.Recept je fajn,ale skoro vždy mi knedlík splaskne.Včem je ten fígl?Mám pocit jako by těch dvakrát osum minut bylo moc a přitom ostatní recepty jsou i na dýl.Co si mám hlídat abych neměl zase slizké betoňáky?Za rozumnou odpověď budete velebeni při každém knedlovaření:-):yes:

Geryyy Geryyy

17. 9. 2020 13:44

Tak vyzkoušeno a je to dobré, jsou takové hutnější , jsou z toho dvě plně dostačující šišky , chutově výborné:yes:

1 2 3 4 7 10 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: houskový knedlíky nadýchané knedlik houskovy houskové knedlíky domácí knedlík houskový knedlík bez droždí houskovy knedlik houskový knedlík s kypřícím práškem domaci knedliky houskové knedlíky recept domaci knedlik recept houskový knedlík recept domaci knedle houskové knedlíky od babičky houskový knedlík z polohrubé mouky houskové knedlíky s kypřícím práškem houskové knedlíky z polohrubé mouky jemný houskový knedlík domaci knedliky recept nadychany houskovy knedlik houskové knedlíky recepty

Suroviny: droždí, mléko, vejce, mouka polohrubá, rohlík, sůl

TopRecepty.cz

Jemné domácí houskové knedlíky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jWZ