jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Znojemská pečeně

Znojemská pečeně
nahoru
Znojemská pečeně Znojemská pečeně Znojemská pečeně Znojemská pečeně Znojemská pečeně
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovězí maso
Doba přípravy Doba přípravy: 1,5 hodinu
Počet porcí Počet porcí: 3-4 porce

Suroviny:

500g hovězího masa
4 sladkokyselých okurek
2 střední mrkve
1 menší petržel
centimetrové kolečko ze středního celeru
2 cibule
2 lžičky mleté sladké papriky
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček pepře
špetka tymiánu
sůl,1/2 kostky masoxu
olej

Postup přípravy receptu

V papiňáku nebo v hrnci rozpálíme olej a vložíme na kolečka nakrájenou mrkev,petržel, cibuli, na kostičky nakrájený celer, nové koření, pepř, bobkový list a tymián.Za častého míchání děláme 10-15 minut.Poté vložíme očištěné a osolené maso.Já jsem si ho nakrájela na plátky.
Opečeme je po všech stranách během 5-6 minut.Zasypeme paprikou, zalijeme vřelou vodou, přidáme masox, 1 malou rozpůlenou okurku a necháme dusit 50-60 minut.
Maso vyjmeme.Vybereme kuličky koření a prolisujeme omáčku(rozmixujeme tyčovým mixérem)Dochutíme solí, citronovou štávou.(já nemusela chuť byla vyvážená)Vrátíme maso do omáčky necháme prohřát a podáváme.Zbylé okurky nakrájíme na kostičky a podle chuti dáme na omáčku.

Poznámka

V receptu je uvedeno že se má omáčka zahustit moukou a vodou, já to ale nedělám, po rozmixování zeleniny je omáčka hustá dost a bez mouky je to i zdarvější :-)

Autor Autor: (Aneta)
Datum vložení Datum vložení:
18 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Znojemská pečeně"

autor: clupmi
vloženo: 06.12.2013 17:19:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsme měli na oběd, maso - plecko z divočáka. Excelentní!!! Dal bych deset bodů, kdyby to šlo. smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Manstein (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.09.2013 22:12:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

uvařil jsem to, fakt jak svíčková bez smetany, rýže se k tomu nehodísmajlik

autor: kcidgibi
vloženo: 06.04.2013 06:58:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aneta: i love you

autor: pipon79 (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.04.2013 18:32:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Svíčková s okurkama smajlik

autor: george (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.02.2013 11:42:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nezapomeňte na ty okurky! bez nich by z toho byla svíčkovásmajlik

autor: Magda (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.01.2013 11:56:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikajici!!!!!!smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Ludka (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.11.2012 16:53:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anetko musím říct,že tvoje znojemská pečeně je výborná stokrát lepší než ta originál která už od pohledu není gut a já ji ráda vůbec nemám,ale ta tvoje je peckasmajliksmajlik

autor: Kuchař (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.10.2012 18:46:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Uváděné suroviny všechny do Znojemské nepatří,přesto,že to může být dobré.Znojemská je klasika,která má svůj tradiční obsah a kdo ji dělá jinak,pak už se tak nemůžejmenovat.Pak je to něco jiného.Je to jako bychom Ford vydávali za Fiat jen proto,že má čtyři kola,karoserii a motor.Držme se tradice a věci nové pojmenujme nově-třeba " Hovězí a la Věra,Magda,Pepa " aj.
Ahoj!!!

autor: Zdenek (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.08.2012 10:33:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ty suroviny k receptu co jsou psané, tak jaké množství se z toho udělá omáčky?1 litr?Potřebuji udělat zhruba 2,5 litru a nevím kolik čeho mám přidat :)

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.07.2012 16:53:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vynikajícísmajlik doporučuju

autor: bocorka
vloženo: 05.05.2012 11:36:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dělala jsem ji poprvé a je výborná, díky za receptsmajlik

autor: Alzbetta
vloženo: 10.04.2012 19:07:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky tak dělám,ještě přilívám lák s okurek.Je výbornásmajlik.Doporučujismajliksmajlik

autor: pajatruck
vloženo: 04.03.2012 16:03:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super recept,nema chybu.Bodik pridavamsmajlik

autor: Martin (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.02.2012 19:25:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nejlepší znojmo!!!! Povedený recept, doporučujismajliksmajliksmajlik

autor: Míša z Hradce (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.01.2012 10:38:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento recept je typický pro "znojmo", je vynikající. Tady je jen trochu pozměněn tím, že se připravuje v "papiňáku", ne v troubě. Zkuste tento , je rychlejší a výsledek je výborný !!!!!

autor: L.e.n.k.a
vloženo: 09.11.2011 15:45:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc nám chutnalo, opět jsem vařila již po několikáté, bodík posílám až nynísmajlik

autor: Aneta
vloženo: 27.02.2011 19:26:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: koshni
vloženo: 20.02.2011 09:02:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik dobrota smajlik

autor: Aneta
vloženo: 02.02.2011 19:31:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani děkuji smajlik

autor: Aneta
vloženo: 02.02.2011 19:30:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martinko děkuji za vyzkoušení a jsem ráda že Vám doma chutnalo.smajlik

autor: hobllinka
vloženo: 20.01.2011 13:15:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborná smajliksmajliksmajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.01.2011 12:37:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nejlepší znojemská omáčka jakou jsem jedla. A kdo trvá na té pečeni, tak si může recept upravit a maso upéct smajliksmajlik

autor: Aneta
vloženo: 30.07.2010 23:15:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Růženko, jsem moc ráda že Vám chutnalosmajlik

autor: Růžena Adamcová (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.07.2010 11:18:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím paní Anetu, lepší znojemskou pečeni jsem nejedla tímto přidávám bod dobré chuti s pozdravem Růža

autor: madari
vloženo: 11.02.2010 17:49:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zdravím Anetko, dnes budu dělat Tvůj recept, moc se na něj těšíme, vypadá nádherně, děti máš kouzelné radost se podívat, hodně zdravíčka!!!smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Aneta
vloženo: 13.11.2009 10:39:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dzungila- název znojmo jsme si nevymyslela já.Recept mám ze staršiho vydání z časopisu Vlasta.Takže jestli suroviny jsou typické pro znojmo nebo ne, to nevím, asi ne jak píšeš.Já jsem recept vyzkoušela, je dobrý, chutnal nám a tak ho vařím dost často.Proto jsem zachovala název takový jaký byl uvedený.smajlik

autor: dzungila
vloženo: 12.11.2009 23:59:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Znojmo, jak má být je tu už od Jany R. a od Jendy. S těmito surovinami vidím poprvé, ale chutnat může. Pokud pečeně, pak se podle mě peče v troubě, ale jiný kraj...smajlik

autor: Aneta
vloženo: 12.11.2009 21:24:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji všem za kladné hodnoceni.Jendo premiéra to byla, však jsem si nebyla jistá jestli sem recept dát nebo ne, Ale dopadlo to dobře a to jsem moc ráda.smajliksmajlik

autor: Boubelinda
vloženo: 12.11.2009 20:36:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to úžasně.smajliksmajlik

autor: Jenda1
vloženo: 12.11.2009 18:47:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anetko, zajímavé ingredience na "znojmo". Mi však chuťově vyhovujísmajlik, je to tvůj premiérový recept, posílám šestý bodíksmajlik. smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 12.11.2009 15:36:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: Aneta
vloženo: 12.11.2009 15:21:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinko, to je fakt že to vypadá jak přesnidávka, vždycky mě připadne že ve skutečnosti je to trošku jiné jak na fotkách.Třeba polévka, ta se mi nepovede nikdy pěkně nafotitsmajlik
Janatko mixuji to že to mám takhle napsáno v receptu, ale i pro ty děti je to jepší, to určitěsmajlik

autor: janatka
vloženo: 12.11.2009 14:42:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá skvěla ,ja tedy nedávám papriku a zaleninu nemixuji,ale ty to děláš asi kvůli dětem??smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 12.11.2009 14:20:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

netko, "majdy",ty mi rádi. Trochu mi na obrázku připomíná nějakou přesnídávkusmajlikale to jen tak vypadásmajlikMáš ode mne bodasmajlik

autor: bara.it
vloženo: 12.11.2009 13:46:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja omackova teda jsem.smajlik2smajlik

vloženo: 12.11.2009 13:07:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recepty znojemska znojemska pecen znojemská omáčka v papiňáku pečení recepty znojemská pečeně v papináku recept znojemska recept znojemska hovezi pecene znojemská roštěná hovězí pečeně znojemská pečeně recept znojemnská vyborna znojemska hovězí znojemská znojenská pečeně znojemská pečeně znojemnská pečeně hovězí znojemská pečeně pečeně znojemská pečeně recept znojemská pečeně nejlepší znojemská omáčka znojemská hovezí znojemská vepřové pečeně recept na znojemskou pečeni znojemská hovězí pečeně recept znojemská pečeně-recept znojemská v papiňáku znojemská omáčka nejlepší recept znojemská pečeně recepty znojemska pečeně z vepřoveho masa recept znojemská pečeně znojemská vepřová pečeně znojemské pečěně recepty-znojemská pečeně znojemská recept znojemská hovězí pečeně znojemská pečeně nejlepší recept zmojemská pečeně znojemská jak se dela znojemska recepty znojemska pecene výborná znojemská pečeně




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz