Medová kuřecí prsa
Netradiční varianta kuřecích prsou vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem, omáčka je zjemněná máslem. Po tomto jídle se budete olizovat až za ušima.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 224 kJ / 2 205 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 326,89 g |
Tuky | 46,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 872 mg |
Sodík | 781 mg |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 118,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Někdy do medové směsi přidám lžičku kari koření, maso je pak pikantnější.
Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 6. 2013 18:45
..jednoduchý a fakt dobrý. A když to dokáže i takový jelito, jako já....
29. 5. 2013 11:43
Dnes bude oběd dle tohoto receptu.Máme rádi tzv.maso nasladko.Med dám smrkový.Pak přidám foto.
20. 4. 2013 09:02
Chci se zeptat mohu to kuřecí maso nakrájet??
9. 12. 2012 18:10
Já bohužel musím říct, že na mě poměrně dost sladké. Moje dcera dala před kuřetem přednost polévce a přítel si také moc nepochutnal, ale sníst se to dalo. Bohužel nás neoslovil, ale co člověk to chuť.
16. 8. 2012 15:42
cerstvy
16. 8. 2012 15:39
to kure bylo vyrobny :) dala sem tam este cerstvi tymian, bazalku a oregano :)
29. 2. 2012 15:41
Markéta:To mě mrzí, že se jídlo podle mého receptu nepodařilo, ale dělám ho už léta a mám vyzkoušený, proto jsem si troufla ho sem vložit.
Nevím, co jsi dělala špatně, možná jsi pekla při vysoké teplotě já maso ve směsi opékám opravdu zvolna, aby se nepřipékala,díky medu k tomu má tendenci.
Nevím, co jsi dělala špatně, možná jsi pekla při vysoké teplotě já maso ve směsi opékám opravdu zvolna, aby se nepřipékala,díky medu k tomu má tendenci.
24. 2. 2012 20:20
Recept vypadá lákavě,tak jsem ho vyzkoušela,opravdu nevim kde se stala chyba,ale musim souhlasit s Lenkou-hnus fialový.
13. 11. 2011 18:22
Lenka: Místo popisu barev v "hnusu" by bylo lepší, kdybys napsala, co konkrétně ti na tomto receptu nesedlo.
Recept dělám už hodně dlouho a rozhodně nikoho nezklamal, ovšem netvrdím, že musí chutnat každému. Každopádně, když už kritizuju - a proč ne - tak konkrétně.
Recept dělám už hodně dlouho a rozhodně nikoho nezklamal, ovšem netvrdím, že musí chutnat každému. Každopádně, když už kritizuju - a proč ne - tak konkrétně.
13. 11. 2011 18:08
Přátelé, nebo spíš nepřátelé dobré kuchyně, kuře i kachnu na medu si ráda dám. Tento recept jsem vyzkoušela a bohužel, hnus fialový...
Doporučuji recepty na Apetit online, tam vám podobná "překvapení" nehrozí.
Doporučuji recepty na Apetit online, tam vám podobná "překvapení" nehrozí.
14. 5. 2011 11:55
Jsem nezadaný mládenec teprve chvilku a tak jsem tento recept vyzkoušel také zdál se jednoduchý na přípravu a celkem rychle hotový, to co z toho vzniklo mi opravdu utkvělo v paměti děkuji ....
3. 5. 2011 11:11
mirca75: Jsem ráda, že chutnalo a děkuji za fotky - tak pěkné by se mi určitě nepovedly
Příště také zkusím, jak to chutná se zázvorem.
Příště také zkusím, jak to chutná se zázvorem.
3. 5. 2011 09:12
jak jednoduché a božské - mňam
2. 5. 2011 15:07
Martino U., dnes jsem dělala tyto kuřecí plátky a opravdu jsem si pochutnala. Med jsem použila půl na půl klasický a smrkový a přidala jsem kousek čerstvého zázvoru na nudličky. Jako přílohu jsem použila kuskus s pórkem. Maso bylo krásně šťavnaté a voňavé. Byla to kombinace přesně podle mé chuti - mám ráda kombinaci medu a masa - a tak přidávám boďku č. 7, pár fotek a recept vřele doporučuji dále - bylo to opravdu skvělé.
29. 3. 2011 19:30
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 1 hodinou
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 14 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka
pazderka83 uvařil před 40 minutami
Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Ter88ka uvařila před 1 hodinou
Nejlepší koblihy, jaké znám
Sarinaa uvařila před 1 hodinou
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 4 hodinami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 9 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 10 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 11 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 12 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 15 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Brambory jsou nedílnou součástí české kuchyně - jsou velmi variabilní
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Další recepty
Tématické fráze: kureci prsa recepty z kuřecích prsou kuřecí prsa recept kuřecí prsa recepty recepty kuřeci prsa kurecí recepty s kuřecích prsou recept na kureci prsa recept kuřecí prsa kuřeci prso kuřecí na medu recept z kuřecích prsou kuřecí plátky na medu oběd z kuřecích prsou recepty na kureci prsa kuřecí plátek na medu kuřecí maso naložené do medu kureci prsa s medem kuřecí prso recepty kuřecí prso recept
Suroviny: prsa kuřecí, med, máslo, šťáva citronová, sůl
Medová kuřecí prsa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEw8
48 názorů