Kopřivový sirup s trochou pampelišek
Kopřivy a pampelišky, to jsou jedny z prvních poslů jara. Z jejich kombinace pak můžeme připravit skvělý a zdravý sirup. Stačí je nasbírat, naložit spolu s citronem a další den uvařit do dokonale hustého a zlatavého sirupu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 34 137 kJ / 8 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,15 g |
Tuky | 1,80 g |
Vláknina | 10,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 027,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdrojem je časopis Moje zahrádka. Psali, že kys. citrónovou přidáváme už když se dávají kopřivy atd. na odležení, ale já ji dala, až se to vařilo a chutná dost dobře. Pampelišky se tam dávají pro lepší barvu. Vyzkoušejte :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2020 21:25
diky ... zitra jdu na to
24. 11. 2011 15:58
Hanko, tento sirup dělám každý rok a ještě do něj kvůli manželovi přidávám bezinky-bezva pomáhá na průdušky Dávám fotky a 3.bod
2. 5. 2011 17:58
bublinkahanka:možná by bylo dobré to napsat do poznámky,někteří
lidičky nemusejí čísti komentáře.
lidičky nemusejí čísti komentáře.
2. 5. 2011 17:36
Omlouvám se, užívá se 1 polévková lžíce ráno a večer po dobu cca 14 dní. Pak následuje pauza 3týdny a můžeme opakovat. Nejvíce se používá na jaře k očistě.
2. 5. 2011 08:26
spagetka:to jsem moc ráda,že jsi též zareagovala,aby si někdo nemyslel,že to může píti jako vodu se šťávou pořád bez přestávky.
2. 5. 2011 08:18
Já mám ve své bylinkářské bibli napsáno - užívat 3x denně 2 polévkové lžíce, nebo toto množství zředit ve 2 dcl vody. Lze užívat 3 neděle, pak měsíc přestat. Mám tam ovšem ještě list jitrocele k tomu a ořešáku - použití na zředění a zlepšení krve, vyčištění organismu.
2. 5. 2011 08:08
To je pěkný receptík,ale není psáno jak se to užívá,přeci jen kopřiva je léčivka i čaj z ní se pije pouze 14dní.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 6 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Klobásy
Přidáno před 17 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 18 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 8 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 8 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 9 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 9 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 9 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 10 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 11 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 11 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 11 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce
Vyzkoušeli jsme chipsy z kopřiv! Jak je připravit, aby chutnaly fantasticky?
Desatero rad na téma kopřivy: Jak je sbírat, používat a skladovat. Jak se chránit před jejich žahavostí
Další recepty
Tématické fráze: kopřivovy med pampeliška recepty kopřivový sirup za studena kopřivový sirup kopřivový sirup za studena recept pampeliškový sirup s kopřivou med z kopřiv kopřivový med recept recepty z pampelišky pampeliškový kopřivový sirup sirup z kopřiv za studena šťáva z pampelišek sirup z pampelišky sirup z kopřiv koprivovy sirup s pampeliskou sirup z pampelišky a kopřivy sirup z mladých kopřiv sirup z kopřiv a pampelisky koprivovy sirup recept recept štáva z pampelišky
Suroviny: kopřivy, kyselina citronová, cukr, voda, květy pampeliškové, citron
Kopřivový sirup s trochou pampelišek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/02JG
7 názorů