Pampeliškový sirup
Venku září nejen sluníčko, ale také žluté květy pampelišek. Vydejme se tyto léčivé byliny posbírat a připravme si z nich chutný med nebo sirup. Domácí pampeliškový sirup se skvěle hodí k přípravě lahodných nápojů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 735 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 4. 2017 09:37
Hloupej sedlák: nerozumím jak je to myšleno s tím cukrem???V tomto sirupu je 1kg a ve Vaší šťávě 1,5 až 2kg

17. 4. 2017 08:28
Ostaně soudím, že v pampeliškovém medu je zbytečně moc cukru. Cukr je jed. Lepší je udělat z pampelišek koncentrovanou šťávu na pití. Je tam lepší poměr léčivých látek k cukru.
Čtyřlitrovou sklenici napěchuji pampeliškama, pár listů nevadí.
Zaliji horkou vodou a nechám 24 hodin.
Sleji, přidám 1,5 - 2 Kg cukru, lžičku kyseliny citronové nebo šťávu z citronu. (podle chuti)
Přejdu varem a plním do zavařovacích sklenic.
V létě ředím vodou a mám zdravé a dobré pití.
Čtyřlitrovou sklenici napěchuji pampeliškama, pár listů nevadí.
Zaliji horkou vodou a nechám 24 hodin.
Sleji, přidám 1,5 - 2 Kg cukru, lžičku kyseliny citronové nebo šťávu z citronu. (podle chuti)
Přejdu varem a plním do zavařovacích sklenic.
V létě ředím vodou a mám zdravé a dobré pití.
17. 4. 2016 12:15
Veronika: To vůbec netuším,já jsem ho zelený nikdy neměla.
16. 4. 2016 08:14
Sirup dělám poprvé a mám to někaké zelené,zhnědne to stím cukrem jak se to bude vařit? Díky za odpověd
25. 4. 2012 11:26
Jana Remkova:Děkuji já jsem teť mimo, tahali mi vodu z kolena, takže nefunguji tak jak mám. S ortézou se špatně sbírají květy
Jana Remkova:

Jana Remkova:
24. 4. 2012 12:10
Přidávám foto, včera jsem dělala

22. 11. 2011 07:13
Pampeliškový sirup dělávám skoro stejně
+7

14. 5. 2010 21:59
Já ho mám normální a není hustý. teť u nás pořád prší, ale pokud budou po dešti pampelišky, udělám a dodám fotky. Recept mám od své matky, ta ho dělala dceři už před 15 rokama.
14. 5. 2010 14:32
Tak já mám taky jiný poměr - 400 květů, 3/4 kila cukru a litr vody. Ale Bibi, určitě to zřeď převařenou vychladlou vodou, nikam to neházej, to je škoda!!!!!!!
14. 5. 2010 12:05
Děkuju vám Mirčo+Evi, něco s tím teda provedu, asi jak říká Mirka roztavím a naředím. Evi, med dělám každý rok a ten je v pohodě a není s tím problém.
14. 5. 2010 11:43
Já dělám med z pampelišek a na 2,5litru vody mám 1,5kg cukru a mám ho hustý jak med normální.Tak se mi zdá,že je tam moc cukru na tak málo vody a navíc to má být sirup,tak by se to asi nemělo vařit do zhoustnutí.

14. 5. 2010 10:55
Bibinko
zkus ho zase nahřát a pro "naředění" zkus přidat povařit pár plátků citronů a pomerančů.Pustí šťávu a ještě jsou pak výborné na jídlo
.


14. 5. 2010 10:45
Děvčata, už jste někdo dělal tento sirup
Já ho včera udělala, byl pěkně hustej, nalila jsem ho do skleniček a on ztuhnul tak, že je to jako zkamenělý karamel
Nevím, čím to je, že bych to vařila dlouho
Ještě bych chtěla vědět jestli s tím kamenem jde něco dělat, než ho hodím do popelnice
Díky




2. 5. 2010 12:38
Posílám čtvrtého boda
,pampeliškový med děláme,ale sirup ne.Určitě zkusím


2. 5. 2010 11:38


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Candát se smetanovou omáčkou s liškami
Přidáno před 13 hodinami
Obložené křepelčí vejce
Přidáno 27. 11. 2023 21:39
Pikantní andělská medová kuřecí křídla
Přidáno 27. 11. 2023 09:19
Čokoládové cookiesky
Přidáno 27. 11. 2023 06:59
Bramborová kaše s hnědým máslem podle Kašpárka
Přidáno 26. 11. 2023 22:15
Ghí žampióny v nudlích
Přidáno 26. 11. 2023 10:41
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší vaječný koňak
TanaFa uvařila před 2 hodinami
Roládky z mletého masa plněné velikonoční nádivkou
Moanka uvařila před 3 hodinami
Margotková kolečka
Klarka_T5 uvařila před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Sehrezada uvařil před 4 hodinami
Domácí chleba
Kava 2 uvařila před 4 hodinami
Rybí filé se sýrem
Christine uvařila před 4 hodinami
Pečené rybí filé na rajčatech a oreganu
Christine uvařila před 4 hodinami
Hrníčková buchta II
Rosvi uvařila před 4 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Elyska1 uvařila před 5 hodinami
Mramorová bábovka
divozenka666 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: sirup z pampelišek recept sirup z pampelišek pampelišková šťáva pampeliškový sirup bez vaření pampelišková šťáva recept pampeliskovy syrup babiččin pampeliškový med recept na sirup z pampelišek sirup z pampelišek za studena štáva z pampelišek recept pampeliskovy med za studena pampeliškový sirup bez vaření recept štáva z pampelišek recepty z pampelišek syrup z pampelišek pampeličkový sirup panpeliskovy sirup panpeliškový sirup recept pampeliškovýsirup pampeliškový med recept za studena
Suroviny: květy pampeliškové, voda, cukr krystal, kyselina citronová
Pampeliškový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlEL
16 názorů