Pampeliškový sirup

Mertula Kuchař: Mertula

Nápoje 16 názorů

Suroviny

100 ks pampeliškových květů
700 ml vody
1 kg cukru krystal
1/2 lžičky kyseliny citronové citrónové
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květy zalijeme horkou vodou a necháme do druhého dne vyluhovat.

  2. Přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátno a vaříme s cukrem, až začne houstnout.

  3. Přidáme kyselinu citrónovou a povaříme.

  4. Horký plníme do skleniček

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 272 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pampeliškový sirup

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Hloupej sedlák: nerozumím jak je to myšleno s tím cukrem???V tomto sirupu je 1kg a ve Vaší šťávě 1,5 až 2kg;-)

    Odpovědět

  • Hloupej sedlák Hloupej sedlák(neregistrovaný)

    Ostaně soudím, že v pampeliškovém medu je zbytečně moc cukru. Cukr je jed. Lepší je udělat z pampelišek koncentrovanou šťávu na pití. Je tam lepší poměr léčivých látek k cukru.
    Čtyřlitrovou sklenici napěchuji pampeliškama, pár listů nevadí.
    Zaliji horkou vodou a nechám 24 hodin.
    Sleji, přidám 1,5 - 2 Kg cukru, lžičku kyseliny citronové nebo šťávu z citronu. (podle chuti)
    Přejdu varem a plním do zavařovacích sklenic.
    V létě ředím vodou a mám zdravé a dobré pití.

    Odpovědět

  • Martina Krenželoková Martina Krenželoková(neregistrovaný)

    Veronika: To vůbec netuším,já jsem ho zelený nikdy neměla.

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Sirup dělám poprvé a mám to někaké zelené,zhnědne to stím cukrem jak se to bude vařit? Díky za odpověd

    Odpovědět

  • Martina Krenželoková Martina Krenželoková(neregistrovaný)

    Jana Remkova:Děkuji já jsem teť mimo, tahali mi vodu z kolena, takže nefunguji tak jak mám. S ortézou se špatně sbírají květy:-D

    Jana Remkova:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Přidávám foto, včera jsem dělala;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Pampeliškový sirup dělávám skoro stejně:yes:+7

    Odpovědět

  • Mertula Mertula(autorka receptu)

    Já ho mám normální a není hustý. teť u nás pořád prší, ale pokud budou po dešti pampelišky, udělám a dodám fotky. Recept mám od své matky, ta ho dělala dceři už před 15 rokama.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak já mám taky jiný poměr - 400 květů, 3/4 kila cukru a litr vody. Ale Bibi, určitě to zřeď převařenou vychladlou vodou, nikam to neházej, to je škoda!!!!!!!

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Děkuju vám Mirčo+Evi, něco s tím teda provedu, asi jak říká Mirka roztavím a naředím. Evi, med dělám každý rok a ten je v pohodě a není s tím problém.

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Já dělám med z pampelišek a na 2,5litru vody mám 1,5kg cukru a mám ho hustý jak med normální.Tak se mi zdá,že je tam moc cukru na tak málo vody a navíc to má být sirup,tak by se to asi nemělo vařit do zhoustnutí.:-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bibinko:-)zkus ho zase nahřát a pro "naředění" zkus přidat povařit pár plátků citronů a pomerančů.Pustí šťávu a ještě jsou pak výborné na jídlo:-p.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Děvčata, už jste někdo dělal tento sirup:-? Já ho včera udělala, byl pěkně hustej, nalila jsem ho do skleniček a on ztuhnul tak, že je to jako zkamenělý karamel:no: Nevím, čím to je, že bych to vařila dlouho:-? Ještě bych chtěla vědět jestli s tím kamenem jde něco dělat, než ho hodím do popelnice:-? Díky

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Posílám čtvrtého boda:yes:,pampeliškový med děláme,ale sirup ne.Určitě zkusím:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

1 2

Tématické fráze: sirup z pampelišek recept sirup z pampelišek pampelišková šťáva pampeliškový sirup bez vaření pampelišková šťáva recept babiččin pampeliškový med pampeliskovy syrup recept na sirup z pampelišek pampeliskovy med za studena pampeliškový sirup bez vaření recept sirup z pampelišek za studena štáva z pampelišek recepty z pampelišek štáva z pampelišek recept syrup z pampelišek pampeličkový sirup pampeliškový med recept za studena sirup s pampelišek panpeliskovy sirup pampališkový sirup

Zapomněl/a jsem heslo