Máslové raženky (bulky)
Suroviny
Porce: 16 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 8 704 kJ / 2 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,03 g |
Tuky | 32,35 g |
Vláknina | 15,76 g |
Cholesterol | 76 mg |
Sodík | 4,89 g |
Sůl | 12,20 g |
Sacharidy | 375,38 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto je pěkně pórovité, raženky péřové a nádherně voňavé máslem.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2011 16:53
Irrena: Iri, vzdyt je mas krasne! Jestli je chces vic rozevrene, tak pri dorazeni k desce stolu jeste raznici malinko pootoc.
Chutnaly vam?
Chutnaly vam?
16. 6. 2011 14:50
Irrena: Irenko, máš je taky krásné, co bych za to dala, kdyby se mi tak povedly![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
16. 6. 2011 14:39
Cathleen dneska jsem je upekla, ale nemám je tak krásně otevřené jako ty
Tou raznicí to šlo krásně, nevzdávám se budu zkoušet
![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
16. 6. 2011 09:39
magdalenka:
ne, zas tak složité to není. Jen to chce mít otevřené oči - zjistila sem např., že když peču raženky na vyšší teplotu (240-250°C), krásné vyběhnout, ale vždycky se mi rozevřou.
Na nižší teplotu je to většinou OK
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Na nižší teplotu je to většinou OK
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
16. 6. 2011 09:21
To "razenie" buliek jenormálne zložitá vec. Ja som sa vždy jedovala, prečo ich nemám také pekné ako ty...
16. 6. 2011 05:51
rebeka: Rebi, ja se takhle proderu vzdycky a naschval. Jakoby je tou raznici rozkrojim, i tak zustane testo drzet pohromade.
Kdyz mrknes na razenku z obchodu - take je prece ryhovana, rozkrojena i tam!
Kdyz mrknes na razenku z obchodu - take je prece ryhovana, rozkrojena i tam!
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
15. 6. 2011 21:14
cathleen:můžu taky dotaz![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
a neproderu se s tou raznicí durchumpajzum![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
já jsem nemehlo,u mě je to raz dva![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-S :-S](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
15. 6. 2011 21:08
Cathleen děkuji za skvělé rady, už se na ně těším až je budu dělat
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
15. 6. 2011 17:22
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
15. 6. 2011 09:41
Irrena:
Iri, ty jsi rychlík! Je důležité narazit až bulky mírně nakynuté. Horní stranu bys měla trochu omoučit, pak narazit až dolů, k desce stolu a raženku dát kynout na plech HORNÍ stranou DOLŮ. Omoučíš je proto, aby se ti teď nepřilepily...
Teprve až před pečením je otočíš, potřeš vodou (nebo vejcem s vodou) a dáš do vyhřáté trouby.
Bulky dělej menší, aby byly "rozříznuté" až ke kraji - ona ta raznice není nic moc veliká. A peč je při 200-220°C....když bude teplota moc nízká, mohly by se vysušit a když moc vysoká, raženky se ti můžou otevřít - jako květina
Však to vychytáš
a pak s raznicí zažiješ spoustu legrace - budeš mít pečivo jak z obchodu.
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Teprve až před pečením je otočíš, potřeš vodou (nebo vejcem s vodou) a dáš do vyhřáté trouby.
Bulky dělej menší, aby byly "rozříznuté" až ke kraji - ona ta raznice není nic moc veliká. A peč je při 200-220°C....když bude teplota moc nízká, mohly by se vysušit a když moc vysoká, raženky se ti můžou otevřít - jako květina
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
15. 6. 2011 09:35
Cathleen během dvou dnů mám obdržet objednané raznici na kaiserky, takže tyhle bulky hned vyzkouším
Bod už dávám předem, protože vím že mě nezklamou![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Díky tobě jsem začala dělat omládek a dělávám ho i když v receptu není napsaný, pečivo je opravdu daleko nadýchanější a podle mne lepší
CATHLEEN nemám zkušeností s těmi raznicemi, potřebovala bych radu, musí se vtlačit hluboko do těsta![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Díky tobě jsem začala dělat omládek a dělávám ho i když v receptu není napsaný, pečivo je opravdu daleko nadýchanější a podle mne lepší
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
14. 6. 2011 07:05
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
finneta: Omládek byl kdysi využíván jako kvásek pro bílé pečivo - zlepšoval pečivu pórovitost (mělo větší tvar) i chuť. Dnes se od něj upouští (šetří se čas) a pečivo je uměle "nafouknuto" tzv. zlepšujícími přípravky
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Přiznám se, že mi pečivo bez omládku mnohem méně chutná
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
14. 6. 2011 06:55
ivčo, co mi to děláš
takhle do plavek nezhubnu![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
ale co se dá dělat. když už jsem se s tou svojí postavou vdala![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
posílám bod a dnes budu dělat![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
nikdy bych nevěřila, jak těsto s omládkem dokáže být lepší než to klasické.![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
nikdy bych nevěřila, jak těsto s omládkem dokáže být lepší než to klasické.
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
14. 6. 2011 01:27
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
13. 6. 2011 20:58
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 9 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno 14. 6. 2024 14:16
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno 14. 6. 2024 13:56
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno 14. 6. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Křehký tvarohový koláč s jahodami
Akemi uvařila před 1 minutou
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova uvařil před 18 minutami
Linecký mřížkový koláč s marmeládou
Lalaj uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Walderama08 uvařila před 3 hodinami
Koprová omáčka
Evellinka uvařila před 3 hodinami
Kuře se sezamem a čínskými nudlemi
kloudakovi uvařila před 3 hodinami
Poctivá květáková polévka
Geeluix uvařila před 4 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
samson.lance uvařila před 5 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Salát z mladých kedluben s nivovou zálivkou
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: raženky domácí raženky recept na raženky máslové pečivo recept na domácí raženky raženky recept těsto na raženky máslové žemličky domácí raženky recept razenky domaci raženky z domácí pekárny recept razenky razidlo na kaiserky recept na bůlky recept na razenky z pekarny buchta z dýně máslové raznice na raženky bulky recept máslové pečivo se zlepšujícím přípravkem kaiserky s omládkem
Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, mléko, máslo, sůl, cukr, mouka hladká, mouka polohrubá, mouka chlebová pšeničná
Máslové raženky (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9zN
81 názorů