Tmavé makové kaiserky

Jana Remkova Kuchařka:

18 porcí Domácí pekárna 34 názorů

521

Suroviny

300 ml vody
1-2 lžíce oleje
1 lžička soli
200 g špaldové mouky
140 g pšeničné celozrnné mouky
50 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
1 lžička sušeného droždí ( nebo 1/4 čerstvého droždí)
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme, uděláme bochánky, naskládáme na plech na pečící papír a pomocí raznice, nebo obyčejného kráječe na jablka promáčkneme vzorek a necháme kynout pod útěrkou 30-40 minut.

  2. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme mákem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C 15-20 minut.

Poznámka

Recept zde uveřejňuji s laskavým svolením Zuzanky Sladké ze stránek "Rominska" a za svolení ji velice děkuji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tmavé makové kaiserky

  • dexulka dexulka

    Jana Remkova: raznici ne ražničí ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    dexulka:Ražničí na kaiserky?? Co to je???:-O Děkuji za krásnou fotku!!!:-)

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Koupila jsem v Tescomě raznici na kaiserky,tak jsem je musela hned vyzkoušet a dopadlo to myslím dobře :-) Děkuji za pěkný a zdravý recept a posílám bod i foto ;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Hostlik: Někdy je trochu jiná mouka, znám, to, takže bych přidala trochu hladké.

    Odpovědět

  • Hostlik Hostlik(neregistrovaný)

    Mohu se prosím zeptat, z jakého důvodu mám těsto při dělání bochánků moc lepivé a velice těžce se sundává z rukou? Vše zpracováván dle návodu :-(

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Irrena: Moc děkuji za vyzkoušení i fotečku!!:-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dneska upečené, jsou výborné:yes::yes::yes:Přidala jsem fotku;-)

    Odpovědět

  • Tygr Tygr(neregistrovaný)

    Děkuji za bleskové odpovědi :-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tiež používam do pekárne len čerstvé droždie, na jednu dávku chleba dávam 1/3 kocky droždia, teda okolo 14 g. Stačí to a cesto vždy pekne vykysne. Droždie rozdrobím na vrch múky nakoniec.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Ano, vždycky. Pro mne Toprecepty-veliká škola!!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Jani a vždy vykynulo? Mně teda jo.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Merylas, dělám to úplně stejně, jak píšeš, naučily jste mne to;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Tygr, já tyto kaiserky ještě nepekla, ale všeobecně jak dělám v pekárně kynuté těsto, tak klasika, dolů tekutiny, pak mouka do které trochu zamíchám sůl a lžíčku cukru a čerstvé droždí rozdrobím nahoru na mouku. A opravdu se mi ještě nestalo, že by mi něco nevykynulo, tak se s tím nijak nepárám. Mám lepši zkušenosti s čerstvým droždím. Jinak ti nejspíš odpoví i autorka receptu a specialistka na pečení je tady třeba taky Cathleen;-)

    Odpovědět

  • Tygr Tygr(neregistrovaný)

    Děkuji za výborný recept a prosím ostatní komentátory o radu ... v jakém stavu (klasický kvásek - mléko, droždí, cukr) a kdy přidáváte čerstvé droždí? Ptám se, protože mám problém s vykynutím těsta ... zkusil jsem dát 2x více droždí a kaiserky jsou výborné, ale stále mrňavé. ;-( předem děkuji za pomoc

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    V.Brennerová, díky, joo, ty voněly!;-)

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo