

Tmavé makové kaiserky
18 porcí Domácí pekárna 34 názorů
Suroviny
- 300 ml vody
- 1-2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 200 g špaldové mouky
- 140 g pšeničné celozrnné mouky
- 50 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 1 lžička sušeného droždí ( nebo 1/4 čerstvého droždí)
Postup přípravy receptu
Po vykynutí těsto propracujeme, uděláme bochánky, naskládáme na plech na pečící papír a pomocí raznice, nebo obyčejného kráječe na jablka promáčkneme vzorek a necháme kynout pod útěrkou 30-40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem, posypeme mákem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C 15-20 minut.
Poznámka
Recept zde uveřejňuji s laskavým svolením Zuzanky Sladké ze stránek "Rominska" a za svolení ji velice děkuji.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 57 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Tmavé makové kaiserky
-
Jana Remkova: raznici ne ražničí
-
dexulka:Ražničí na kaiserky?? Co to je???
Děkuji za krásnou fotku!!!
-
Koupila jsem v Tescomě raznici na kaiserky,tak jsem je musela hned vyzkoušet a dopadlo to myslím dobře
Děkuji za pěkný a zdravý recept a posílám bod i foto
-
Hostlik: Někdy je trochu jiná mouka, znám, to, takže bych přidala trochu hladké.
-
Mohu se prosím zeptat, z jakého důvodu mám těsto při dělání bochánků moc lepivé a velice těžce se sundává z rukou? Vše zpracováván dle návodu
-
Irrena: Moc děkuji za vyzkoušení i fotečku!!
-
Dneska upečené, jsou výborné
Přidala jsem fotku
-
Děkuji za bleskové odpovědi
-
Tiež používam do pekárne len čerstvé droždie, na jednu dávku chleba dávam 1/3 kocky droždia, teda okolo 14 g. Stačí to a cesto vždy pekne vykysne. Droždie rozdrobím na vrch múky nakoniec.
-
Ano, vždycky. Pro mne Toprecepty-veliká škola!!!
-
Jani a vždy vykynulo? Mně teda jo.
-
Merylas, dělám to úplně stejně, jak píšeš, naučily jste mne to
-
Tygr, já tyto kaiserky ještě nepekla, ale všeobecně jak dělám v pekárně kynuté těsto, tak klasika, dolů tekutiny, pak mouka do které trochu zamíchám sůl a lžíčku cukru a čerstvé droždí rozdrobím nahoru na mouku. A opravdu se mi ještě nestalo, že by mi něco nevykynulo, tak se s tím nijak nepárám. Mám lepši zkušenosti s čerstvým droždím. Jinak ti nejspíš odpoví i autorka receptu a specialistka na pečení je tady třeba taky Cathleen
-
Děkuji za výborný recept a prosím ostatní komentátory o radu ... v jakém stavu (klasický kvásek - mléko, droždí, cukr) a kdy přidáváte čerstvé droždí? Ptám se, protože mám problém s vykynutím těsta ... zkusil jsem dát 2x více droždí a kaiserky jsou výborné, ale stále mrňavé.
předem děkuji za pomoc
-
V.Brennerová, díky, joo, ty voněly!