Tmavé makové kaiserky

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka:

18 porcí Domácí pekárna 34 názorů

521

Suroviny

300 ml vody
1-2 lžíce oleje
1 lžička soli
200 g špaldové mouky
140 g pšeničné celozrnné mouky
50 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
1 lžička sušeného droždí ( nebo 1/4 čerstvého droždí)
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme, uděláme bochánky, naskládáme na plech na pečící papír a pomocí raznice, nebo obyčejného kráječe na jablka promáčkneme vzorek a necháme kynout pod útěrkou 30-40 minut.

  2. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme mákem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C 15-20 minut.

Poznámka

Recept zde uveřejňuji s laskavým svolením Zuzanky Sladké ze stránek "Rominska" a za svolení ji velice děkuji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tmavé makové kaiserky

  • dexulka dexulka

    Jana Remkova: raznici ne ražničí ;-)

    Odpovědět

  • dexulka:Ražničí na kaiserky?? Co to je???:-O Děkuji za krásnou fotku!!!:-)

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Koupila jsem v Tescomě raznici na kaiserky,tak jsem je musela hned vyzkoušet a dopadlo to myslím dobře :-) Děkuji za pěkný a zdravý recept a posílám bod i foto ;-):yes:

    Odpovědět

  • Hostlik: Někdy je trochu jiná mouka, znám, to, takže bych přidala trochu hladké.

    Odpovědět

  • Hostlik Hostlik(neregistrovaný)

    Mohu se prosím zeptat, z jakého důvodu mám těsto při dělání bochánků moc lepivé a velice těžce se sundává z rukou? Vše zpracováván dle návodu :-(

    Odpovědět

  • Irrena: Moc děkuji za vyzkoušení i fotečku!!:-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dneska upečené, jsou výborné:yes::yes::yes:Přidala jsem fotku;-)

    Odpovědět

  • Tygr Tygr(neregistrovaný)

    Děkuji za bleskové odpovědi :-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tiež používam do pekárne len čerstvé droždie, na jednu dávku chleba dávam 1/3 kocky droždia, teda okolo 14 g. Stačí to a cesto vždy pekne vykysne. Droždie rozdrobím na vrch múky nakoniec.

    Odpovědět

  • Ano, vždycky. Pro mne Toprecepty-veliká škola!!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Jani a vždy vykynulo? Mně teda jo.

    Odpovědět

  • Merylas, dělám to úplně stejně, jak píšeš, naučily jste mne to;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Tygr, já tyto kaiserky ještě nepekla, ale všeobecně jak dělám v pekárně kynuté těsto, tak klasika, dolů tekutiny, pak mouka do které trochu zamíchám sůl a lžíčku cukru a čerstvé droždí rozdrobím nahoru na mouku. A opravdu se mi ještě nestalo, že by mi něco nevykynulo, tak se s tím nijak nepárám. Mám lepši zkušenosti s čerstvým droždím. Jinak ti nejspíš odpoví i autorka receptu a specialistka na pečení je tady třeba taky Cathleen;-)

    Odpovědět

  • Tygr Tygr(neregistrovaný)

    Děkuji za výborný recept a prosím ostatní komentátory o radu ... v jakém stavu (klasický kvásek - mléko, droždí, cukr) a kdy přidáváte čerstvé droždí? Ptám se, protože mám problém s vykynutím těsta ... zkusil jsem dát 2x více droždí a kaiserky jsou výborné, ale stále mrňavé. ;-( předem děkuji za pomoc

    Odpovědět

  • V.Brennerová, díky, joo, ty voněly!;-)

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí kaiserky celozrnné kaiserky domácí celozrnné kaiserky kaiserky z domácí pekárny těsto na kaiserky domácí kaiserky celozrnné celozrnná kaiserka recept na celozrnné kaiserky recept na domácí kaiserky celozrnne kaiserky recept recepty na domácí kaiserky cereální housky recept celozrné kaiserky domácí kaiserka razidlo na housky houska kaiserka kaiserky-recept cereální houska recept kaiserky celozrnné recept domácí kaiserky recept

Zapomněl/a jsem heslo