

Ostré rybí ražniči
Suroviny
- 4 porce kapra
- 2 lžíce oleje
- 4 malé cibule
- 1 sterilizovaná okurka
- 6 dkg slaniny, 8 dkg kapie
- česnek
- pepř
- sůl
- chilli koření (nebo mletá pálivá paprika)
Postup přípravy receptu
Očištěné porce kapra částečně odkostíme, osušíme, protkneme klínky česneku, opepříme, poprášíme kořením chilli nebo mletou paprikou, nakrájíme na čtverečky a necháme chvíli odležet, potom je osolíme.
Slaninu pokrájíme na tenké plátky, potom na čtverečky velikosti kousků kapra, cibuli na kolečka, okurku také na kolečka a kapii na kousky.
Napícháme na špejle nebo kovové špízy, osolíme, pokapeme olejem a pečeme pod rozehřátým grilem nebo na oleji na pánvi. Při tom potíráme olejem smíchaným s kořením chilli.
Když je kapr měkký, přeneseme na talíř a podáváme s pečenými bramborami.