Kmíno - vaječná praženka

Vaclav Fronek Kuchař:

Polévky 25 názorů

531

Suroviny

Sádlo (nebo máslo)
vejce
Masox
hladká mouka
dost kmínu
pepř
sůl (množství podle polévky - toto bude asi na 1 litr)
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle nebo másle uděláme světlou jíšku z hladké mouky, asi tolik mouky, aby polévka byla jako řídký sirup.

  2. Nalijeme vodu a přidáme plnou polévkovou lžíci celého kmínu.

  3. Přidáme jednu kostku Masoxu.

  4. Do sklínky si vyklepneme 1-2 vejce a rozkvedláme více nebo méně tak, jaké budeme chtít velké kousky v polévce.(Někdy jedno jenom vyfoukneme a pak je tam více znát - mám to tak rád).

  5. Můžeme dochutit solí a pepřem.

Poznámka

Moc rychlá a dobrá. Děti neprotestují.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kmíno - vaječná praženka

  • BronislavaP BronislavaP

    Polévka je velmi dobrá a hlavně levná... Za mě :yes:, ale bez masoxu:-!

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    ota:mate pravdu, masox je taky smejd, vubec ho nepouzivam, radej to dochutim jenom bylinkama a korenim.;-)

    Odpovědět

  • ota ota(neregistrovaná)

    Naše mamka ji dělala také ale s houbama !! Postup stejný , jen tu zápražku dělala i s kmínem , pak zalila vodou a přidala pokrájené houby . Masox nedávala - houby udělají chuť ! Navrch pokrájený vaječný svítek . Mňam !!

    Odpovědět

  • arrefeena arrefeena

    to vypadá dobře, jdu na to, jen to sádlo doma nevedu nahradim přepuštěným máslem :yes:

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Super rychlá a moc dobrá! Bodík letí! :yes:

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Dlouho tomu,co jsem tuhle polívku dělala.Při první příležitosti jdu do toho;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Anna Kocikova: Mamka nám jí vařila, když jsme byly děti a říkala jí “zapraženej prd“:-8:-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vašíku,také dělávám tuto zasmaženou kmínovou,ale napřed na tuku orestuji kmín,trošku nastrouhané mrkvičky pro hezkou barvu polévky a dále stejně,jako Ty.Jen před dokončením dám přímo do polévky zavařit slabou hrst domácích nudlí:-)Máme ji moc rádi:-p
    Tentokrát jsem udělala podle Tebe,jen tu mrkvičku jsem si nedokázala odpustit;-):-))
    posílám Ti foto a dávám+19:-p:yes:

    Odpovědět

  • regi_tomi regi_tomi

    Bleskově uvařená polívečka a mooooooc dobrá !!!:yes::yes::-*:-D

    Odpovědět

  • ne.ver ne.ver

    Nedávno jsem tuto polívku dělala a přišla mi moc dobrá. Taky ji mám raději s drceným kmínem než s celým :yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Vynikající a opravdu rychlá:-)) Taky vaříme....+1:yes:

    Odpovědět

  • aadulka aadulka

    Výborná a hlavně rychlovka ;-):-!:yes:

    Odpovědět

  • nachos nachos

    Výborné, taky vařím, hlavně pro dceru, ale místo celého kmínu tam dávám drcený, víc nám to tak chutná.Letí bodík.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Iljušu dělám také tak, miluju vůni kmínu a ta je po osmažení silnější:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    dnešní oběd - do tuku dávám popražit kmín a pak až mouku - řekla bych, že je pak polévka voňavější po kmínu ;-) Přidávám Vašíku fotečku ;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: polévka praženka jížka tmavá jížka prazenka polevka jížka do polevky polévka líného kuchaře kmíno světlá jížka jizka tmava polévka praženka recept polévka pražepnka polévka pražepnka vaječná jížka jizka recept prazenkova polévka pražinka vaječná polévka s kmínem top racepty slaná raženka praženka kmínová polévka nenarocne recept na polivku

Zapomněl/a jsem heslo