Kmíno - vaječná praženka

Vaclav Fronek Kuchař:

Polévky 25 názorů

531

Suroviny

Sádlo (nebo máslo)
vejce
Masox
hladká mouka
dost kmínu
pepř
sůl (množství podle polévky - toto bude asi na 1 litr)
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle nebo másle uděláme světlou jíšku z hladké mouky, asi tolik mouky, aby polévka byla jako řídký sirup.

  2. Nalijeme vodu a přidáme plnou polévkovou lžíci celého kmínu.

  3. Přidáme jednu kostku Masoxu.

  4. Do sklínky si vyklepneme 1-2 vejce a rozkvedláme více nebo méně tak, jaké budeme chtít velké kousky v polévce.(Někdy jedno jenom vyfoukneme a pak je tam více znát - mám to tak rád).

  5. Můžeme dochutit solí a pepřem.

Poznámka

Moc rychlá a dobrá. Děti neprotestují.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kmíno - vaječná praženka

  • BronislavaP BronislavaP

    Polévka je velmi dobrá a hlavně levná... Za mě :yes:, ale bez masoxu:-!

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    ota:mate pravdu, masox je taky smejd, vubec ho nepouzivam, radej to dochutim jenom bylinkama a korenim.;-)

    Odpovědět

  • ota ota(neregistrovaná)

    Naše mamka ji dělala také ale s houbama !! Postup stejný , jen tu zápražku dělala i s kmínem , pak zalila vodou a přidala pokrájené houby . Masox nedávala - houby udělají chuť ! Navrch pokrájený vaječný svítek . Mňam !!

    Odpovědět

  • arrefeena arrefeena

    to vypadá dobře, jdu na to, jen to sádlo doma nevedu nahradim přepuštěným máslem :yes:

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Super rychlá a moc dobrá! Bodík letí! :yes:

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Dlouho tomu,co jsem tuhle polívku dělala.Při první příležitosti jdu do toho;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Anna Kocikova: Mamka nám jí vařila, když jsme byly děti a říkala jí “zapraženej prd“:-8:-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vašíku,také dělávám tuto zasmaženou kmínovou,ale napřed na tuku orestuji kmín,trošku nastrouhané mrkvičky pro hezkou barvu polévky a dále stejně,jako Ty.Jen před dokončením dám přímo do polévky zavařit slabou hrst domácích nudlí:-)Máme ji moc rádi:-p
    Tentokrát jsem udělala podle Tebe,jen tu mrkvičku jsem si nedokázala odpustit;-):-))
    posílám Ti foto a dávám+19:-p:yes:

    Odpovědět

  • regi_tomi regi_tomi

    Bleskově uvařená polívečka a mooooooc dobrá !!!:yes::yes::-*:-D

    Odpovědět

  • ne.ver ne.ver

    Nedávno jsem tuto polívku dělala a přišla mi moc dobrá. Taky ji mám raději s drceným kmínem než s celým :yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Vynikající a opravdu rychlá:-)) Taky vaříme....+1:yes:

    Odpovědět

  • aadulka aadulka

    Výborná a hlavně rychlovka ;-):-!:yes:

    Odpovědět

  • nachos nachos

    Výborné, taky vařím, hlavně pro dceru, ale místo celého kmínu tam dávám drcený, víc nám to tak chutná.Letí bodík.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Iljušu dělám také tak, miluju vůni kmínu a ta je po osmažení silnější:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    dnešní oběd - do tuku dávám popražit kmín a pak až mouku - řekla bych, že je pak polévka voňavější po kmínu ;-) Přidávám Vašíku fotečku ;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo