jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Dušené hlávkové zelí

Dušené hlávkové zelí
nahoru
Dušené hlávkové zelí Dušené hlávkové zelí Dušené hlávkové zelí
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Přílohy

Suroviny:

1 hlávka zelí (bílé nebo červené), 100 g tuku (nejlépe sádla), 1 cibule, kmín, cukr, sůl, ocet, 1 syrová brambora

Postup přípravy receptu

Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř měkkého zelí. Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme a na závěr přidáme ocet podle chuti.

Autor Autor: (Alena)
Datum vložení Datum vložení:
43 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Dušené hlávkové zelí"

autor: janisa10
vloženo: 12.07.2014 12:55:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vyskúšané, juu to je mňamka smajlik smajlik

autor: pazderka83
vloženo: 29.01.2014 14:00:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyzkouseno smajlik

autor: spagetka
vloženo: 10.11.2013 09:34:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Harold:Právě tvůj názor svědčí o tom, že tu jsou skvělé kuchařky. I dobrá nálada a smích k vaření patří.smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Harold (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.11.2013 09:26:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Takovejch keců o obyčejném dušení zelí!!smajliksmajliksmajlik Co to jste za kuchařky ?????? smajliksmajliksmajlik Moc jsem se pobavil smajliksmajliksmajlik

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.09.2013 19:17:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: josef (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.01.2013 11:15:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám to stejně a vím,že je to OK.Doma to oceněj.smajlik

autor: alus.s
vloženo: 27.12.2012 10:00:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tom Beyk: mnooo to není smajlik

autor: Tom Beyk
vloženo: 08.11.2012 12:57:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám to jako J.Remková a zdá se mi nejlepší.
Mimochodem, ta první fotka je zelí kysané smajlik ...si z nás dělá někdo srandu. smajliksmajlik

autor: Irrena
vloženo: 26.09.2012 10:06:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám naprosto stejně a je moc dobrésmajlik

autor: eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.09.2012 09:59:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem to zelí teď uvařila, je úžasné, ale při ochutnávání jsem si spálila jazyk.

autor: DaGi (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.07.2012 15:05:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyzkoušela jsem a vařím zelí takhle pořád. Jednou jsem i zkusila sádlo a škvarky a výborný. Jde to i bez brambory, ale chce to potom zahustit.. smajlik smajlik smajlik

autor: ivana (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.02.2012 16:58:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vynikajicí zelíčko, všem doporucuji

autor: Vladmir (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.01.2012 18:40:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zelíčko jedna báseň, teď ješte uzenou krkovčku a karlovarský knedlík a moje milovaná, nemocná zenská muze konecne papkat. Mela chut na zeli, tak jsem tento recept vyzkousel. DOPORUCUJI,velmi jednoduchy. Dekuji autorovi smajlik

autor: DeXar (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.11.2011 11:30:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

... tak to ja to zelicko varim rovnou ve slite vode z brambor, kde je toho skrobu az az smajlikVoda se vyvari a skrob i chut zustane, a to je pak akorat neco mezi "zahustenym" a nezahustenym :D

autor: Lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.11.2011 10:22:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A já to udělala na sádle se škvarkama, co zbylo od zabíjačky, jé to je bašta....to se bude ten můj oblizovat! Díky za recept, je supr.

autor: rebeka
vloženo: 12.11.2011 09:24:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Minula:nejsem autor, ale myslím, že ano..ovšem výsledná chuť bude odlišná, než u zelí hlávkovéhosmajlik

autor: Minula
vloženo: 12.11.2011 09:07:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli je možné použít zelí sterilované..Omlouvám se za dotaz ale v zelí jsem kuchařka začátečníksmajlik

autor: Jiří Bureš (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.10.2011 20:51:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Velmi podobný recept podle naší babičky http://recepty.jiribures.cz/prilohy/dusene-zeli-po... jsme měli na oběd dneska.

autor: LaNicky
vloženo: 09.09.2011 15:57:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě jsem dovařila a musím pochválit. Je opravdu výborné. Taky sem osmažila cibulku dozlatova a zelíčko má parádní barvičku smajliksmajlik

autor: Hana (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.08.2011 10:04:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

právě jsem dovařila váš recept a zelí je opravdu vynikající!!! Nakonec jsem ještě přidala hodně dohněda orestovanou cibuli a a zamíchala do zelí - má pak nádherně zlatou barvičkusmajlik

autor: Irrena
vloženo: 19.10.2010 08:18:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělávám také tak, jen přidám trochu cukru, nebo nastrouhané sladší jablkosmajlik

vloženo: 05.07.2010 09:18:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zelí podle mého gusta.VYZKOUŠENO. +bodík 22

autor: Miša (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.07.2010 08:46:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Supr oběd je to moc dobrésmajliksmajlik

autor: jahoda
vloženo: 10.06.2010 22:11:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dano, toto zelí mám moc ráda, říkáme tomu Moravské zelí(to je právě s přidáním té syrové brambory místo mouky a není tak sladké), ale jen upozorňuji - opatrně s octem, raději malou lžičku a podle chuti přidávat, pokud přeoctuješsmajlik, tak s tím nic nenaděláš (je to jak se solí, raději méně a přidávat...)smajlik

autor: Dana (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.06.2010 20:59:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jahodo diky, v sobotu vypuknou zelne orgie smajlik no dobra, trochu pecene veprove pecene k tom taky prihodim. Diky.

autor: jahoda
vloženo: 10.06.2010 20:01:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dano, já dávám zásadně syrovou, obsahuje škrob, který Ti zelíčko zároveň zahustí....(je to uvedeno v Surovinách)

autor: Dana (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.06.2010 19:12:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

porad tady mluvite o pridani brambory, ale to myslite syrovou nebo varenou? Slysim to poprve a zkusim to hned v sobotu smajlik

autor: haslerka
vloženo: 10.04.2010 18:09:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

velmi dobry recept, dakujemsmajlik

autor: blancka
vloženo: 22.10.2009 15:00:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dějuji za prima recept vyzkoušela jsem zahuštění bramborem prvně a je to vážně supersmajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 14.09.2009 11:48:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prave vcera som robila...a nezahustovala som jiskou....nejako sa mi urobila tak fajne, ze nebolo treba...cervene zahustujem vzdy...

autor: paajus
vloženo: 14.09.2009 11:31:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

U nás zahušťujeme moravské zelí jak jíškou s cibulkou, tak i nastrouhanou bramborou a je to báječné.smajlik Dávám bodík.smajlik

autor: STARa18 (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.02.2009 13:01:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

S bramborou dělám zelí kysané,o zabijačce. Je super.Ale to se jen dusí na osmahlé cibuli. Bez octa a cukru. Jasné je, že hlávkové se musí ochutit.smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 22.02.2009 10:36:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vašku, já zelí zahušťuji nastrouhanou bramborou, to by možná vaši jedli.smajlik Máme to tak moc rádi a obkoukala jsem to kdysi na Moravě. Fakt vynikající a přírodně zahuštěné a ne moc. Jinak já nakrouhané zelí povařím ve slané vodě, scedím, dám na osmaženou cibulku na sádle, osolím,dám trochu cukru, trochu octa a kmín a dusím -ta chuť musí být vyvážená. Až ke konci dám tu nastrouhanou bramboru, zamíchám a hotovo.smajlik

vloženo: 22.02.2009 08:52:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Naše rodina zelí žádné (čerstvé ani kysané ani sterilované) nezatrušuje a ženu k tomu nemohu přesvědčit. Je pravda, že nám to velice chutná chutná i tak jak to dělali i naši předci.Ale zkoušet se má aby člověk mohl posoudit i něco jiného.Snad se mi podaří rodinu přesvědčit o zkušební změně.Václavsmajlik

autor: STARa18 (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.02.2009 23:54:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už jsem vyzkoušela spoustu receptů, nejvíc uspělo zelí nevím jestli moravské či české? Zelí vařím s trochou vody, solí a kmínem, přidám zásmažku s cibulí a nakonec k ní přidám cukr, který musí zkaramelizovat.No a nakonec podle chuti dosladím, okyselím octem a nezapomenout na kostku bujonu - karpatského. Nemusí být celá!smajliksmajlik

autor: olda (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.02.2009 18:10:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nemyslím si, že je jedno jak se co jmenuje. Nakládané zelí dělám po moravsku, hlávkové na oba způsoby - záleží na tom, ke kterému jídlu QQQ. Pokud v hospodě dělají celoročně jen moravské zelí, tak v sezonu si je nedám, protože často to bývá "zelná omáčka". Často také druhý den bývá zelňačka s klobásou QQQ

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.02.2009 17:36:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zavařuji hlávkové zelí jíškou, doma pěkně upraženou. nesmí se jí dát moc, zelí má vynikajíécí chuť. Smaženou cibulku dávám až když je zelí vařené.

autor: renča (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.01.2009 09:09:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborné ta brambora tomu dá skvělou chuť,zdravím všechny kuchařky a kuchaře:

autor: Hucul (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.01.2009 16:35:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dekuji za recept! Vrazila jsem pod to husi sadlo, co nam zbylo po snedeni pastiky, jsem rada, ze neprislo vnivec. Ted jsem zvedava, co na to budou tady ve Svedsku rikat.

autor: Lusinda79
vloženo: 03.12.2008 20:38:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...a kecáme a nehodnotíme, že?Já dávám jedničku jako Brno(moje rodné)!

autor: Amira
vloženo: 03.12.2008 20:35:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jasně, o to jde, aby všem chutnalo.smajlik

autor: Lusinda79
vloženo: 03.12.2008 19:58:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani ani já si tím hlavu nelámu-táta moravák, mamka z již.Čech a manžel cajzl jako polenu.Hlavně, že chutná a nejsou vrácené talíře.smajlik

autor: spagetka
vloženo: 03.12.2008 19:58:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám ho jako Jana, ale myslím, že je úplně jedno, odkud pochází. Mimochodem, kdysi jsme byli součáatí Rakouska-Uherska a výkvětem Evropy, co víte, odkud to sem přišlo smajlik

vloženo: 03.12.2008 19:55:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tož holky, tak nevím, co to vlastně dělám za zelí, ale ujišťuji všechny, že je skvělé! Nemám ráda v zelí moc mouky, proto mi vyhovuje tohle, ať už je české, nebo moravské!smajlik

autor: Lusinda79
vloženo: 03.12.2008 18:47:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

České zelí je sladší, téměř nezahuštěné, moravské je trochu kyselejší, hustší-jíška nebo brambor a často se špekem.

autor: Amira
vloženo: 03.12.2008 18:40:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To Jana Remková: to nemáš zcestný recept, ale děláš zelí české. Já jsem ze střední Moravy, mamka byla z jižních Čech a celou dobu mého dětství dělala zelí zaprášené moukou - české a já u příbuzných Moraváků milovala právě to zahušťované moravské.

autor: Paprika
vloženo: 03.12.2008 17:19:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento recept se mi líbí.smajlik
Tchýně vaří k pečeni moravské zelí - je hodně zadělávané mokou a přiznám se, že mi vůbec nechutná (je to jak nakyslá jíška s přídavkem zelí). Raději si dávám u ní zelí sterilované - studené rovnou ze sklenice. Ale vada bude asi v tchýni a ne v moravském zelí, že???

vloženo: 03.12.2008 16:00:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Amiro, tak asi mám nějaký zcestný recept. Moravské zelí (jsem ze severomoravska) dělám na špeku, cibulce a jen malinko zakápnu vodou, zelí si pustí šťávu samo a pak, po změknutí jen zapráším moukou bez vody, dochutím octem, cukrem,každý podle chutismajlik

autor: Amira
vloženo: 03.12.2008 14:33:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle je tzv. moravské zelí, to se zahušťuje jíškou, bramborem nebo se může přidat i nahrubo nastrouhané jablko. České zelí se jen zapráší moukou.

autor: Michaela (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.12.2008 13:44:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikZAJÍMAVÉ URČO VYZKOUŠÍM smajlik DÍKY ZA PRIMA RECEPT .-)

autor: Merylas
vloženo: 18.07.2008 23:37:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zelí zahuštěné bramborou znám, spíš si tak pomáhám, když málo zahustím jíškou. Jinak místo tuku dávám rozškvařenou uzenou slaninu, nebo jen trochu a trochu sádla.

autor: lenka-m
vloženo: 18.07.2008 14:25:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já zase vyzkouším přidat tu bramboru.

autor: alus.s
vloženo: 18.07.2008 14:01:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

přiznávám, to slyším poprvé ale proč ne? smajlik

autor: Marta
vloženo: 18.07.2008 13:51:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moje mamka ještě občas k zelí přihodila rajčata, bylo to moc dobré smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

varene zeli dušené bílé zelí ceske zeli jak uvarit hlavkove zeli hlávkové zelí červené dušené dušené hlávkové zelí recept hlávkové zelí recepty zeli hlavkove recept hlávkové zelí recept dušené zelí recepty recept hlávkové zelí zeli z hlavkoveho zeli dušené zelí recept recept na hlávkové zelí hlávkové zelí dušené zeli dušené sladké zelí zelí hlávkové recepty recept na zelí jak uvarit zeli zelí recept zelí hlávkové recepty zelí česke zelí recept jak se vaří zelí varene hlavkove zeli zeli recepty recept zeli sladké zelí dušené hlávkové zelí dušené hlávkové zelí recepty dusene zeli recept na dušene hlavkove zeli zelí dušené zelí z hlávky sladké hlávkové zelí české dušené zelí hlávkové zelí recepty hlavkove zeli dušené zelí hlávkové recept dušené červené zelí recept nejlepsi moravske hlavkove zeli




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty