Zelí jako příloha: Máme 4 možnosti. Které dáte přednost?
Zelí jako příloha je naprosto jedinečné a výborné. K pečenému masu a knedlíkům chutná výtečně, proto mnozí z nás tuto kombinaci považují za své nejoblíbenější jídlo. Všichni víme, že spotřeba zeleniny by měla být vyšší, a s chutně upraveným zelím to jde snadno.
Víte, že zelí můžete připravit několika základními způsoby? A to k tomu nepočítáme různá vylepšení a rodinné recepty na to "nejlepší" zelí. Způsob zpracování této jednoduché přílohy vybíráme s ohledem na strávníky. Něco jiného nadchne manžela v nejlepších letech, ale děti nebo starší lidé mohou mít chutě jiné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čtyři varianty přílohového zelí
Zvažujete, jak připravit zelí (červené nebo bílé) jako přílohu? Výběr záleží zcela na vás. Máte totiž nejméně čtyři možnosti a všechny jsou výborné:
- Zpracujte a uvařte čerstvou hlávku zelí. Ocení ti, kdo nemají rádi "kyselé" zelí.
- Uvařte kysané zelí (koupené nebo vlastnoručně naložené). Nadchne všechny milovníky kysaného zelí.
- Nebo dokonce smíchejte kysané a hlávkové zelí. Směs bude ve výsledku méně "kyselá" a jemnější, než když použijeme jen kysané zelí, proto bude chutnat i dětem.
- Použijte k uvaření sladkokyselé zelí v nálevu (sterilované), opět buď koupené nebo vlastnoručně připravené.
Následující videorecept vám ukáže přípravu kysaného zelí k pečené kachně a knedlíkům, tedy výborný sváteční oběd.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Banana split
Přidáno před 14 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
7 nejlepších receptů na úpravu kachny: Máte nejraději prsa jako minutku, kachnu pomalu pečenou nebo konfitovanou?
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře