Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hodně rychlá povidla

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 7. 2011 21:01

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 485 kJ / 594 kcal
Bílkoviny6,50 g
Tuky2,00 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy125,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zrychlený recept na povidla, chutnají opravdu stejně jako zavařená, rozmixování zrychlí dobu vaření.

Můžete přidat rum, já nedávala. Opravdu jsou lepší přezrálé švestky, já neměla, a povidla jsou i přes dost přidaného cukru kyselejší. Ale jsou výborná, zvlášť s lívancema:)

Povidla jsem dělala a použila ihned. Nemám proto žádné zkušenosti s dobou trvanlivosti. Ale pokud se dají do sklenic, zalijí rumem, měla by vydržet snad dlouho, ale jak říkám, opravdu si nejsem jistá, tak se omlouvám!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bublais

1. 8. 2011 12:13

Hella: Výmečnost receptu je v tom, že se švestky nezavařují. Mám velkou hlubokou teflonovou pánvičku, kam se mi to vše vešlo, a nemusela jsem se o povidla absolutně starat, max.jsem jednou za 15 min.promíchala..Pokud se Vám něco nelíbí, je to pouze Vaše věc, já jsem měla švestky, chuť na povidla, tak jsem to zkusila takhle a vyšlo to.

Hella Hella (moderátorka)

1. 8. 2011 12:01

Jířa: nejsem autor receptu a o receptu si myslím své. Dělat povidla v pánvičce můžete jen za předpokladu, že vám stačí množství co se vejde tak do skleničky od dětské přesnídávky. A že bych kvůli takovém množství pácala 2 hodiny energii (el.nebo plyn)? Ale hlavní výhradou je to, že povidla se vaří tak dlouho, až se z nich odpaří voda a to záleží na tom,kolik jí ty švestky mají v sobě. Takže odpovídám na tvůj dotaz - určitě se vaří nepřikryté. Jestli ta vyjímečnost receptu má spočívat v tom, že se švestky mixují... no nevím, dělá se to tak běžně a stejně to trvá déle než 2 hodiny. Možná,že pokud se dělá takto malé množství (co se vejde na pánvičku) tak je to opravdu krátší. Největší problém u vaření povidel je ten, že se povidla ráda připalují. A tak mě spíš oslovují recepty, kde se o povidla nemusím starat a ony se vaří samy např.http://www.toprecepty.cz/recept/7803-povidla-pecen... nebo http://www.toprecepty.cz/recept/7366-svestkova-pov...

Jířa

1. 8. 2011 11:18

Zdravím všechny kuchařky a kuchaře, právě jsem je postavila na plotnu. Měla jsem 2 kg přezrálých švestek a našla jsem tento recept. Ještě nikdy jsem povidla nedělala. Do teflon. pánve se mi to nevešlo tak je dělám v nerezovém hrnci. Jen nevím zda pod pokličkou nebo odkryté. Poradí mi někdo? Předem děkuji za jakokoliv radu. Hezký den všem. :-)

Bublais

1. 8. 2011 08:23

Anna Kocikova: on už opravdu boural do švestky? :-D:-)):-D To byste si měla stáhnout celou švestkovou kuchařku:) Moc děkuju za bodíky

Anna Kocikova Anna Kocikova

31. 7. 2011 18:53

Príma vychytávka:yes:+5:yes:Receptík si ukládám;-)co kdyby zase někdy můj náklaďákem"drcnul"do švestky:-O:-D:-D

Bublais

30. 7. 2011 18:00

Elisabeth (neregistrovaný/á) : ocet jsem nedávala, protože i tak je to dost kyselá záležitost;-) Navíc dělala jsem na teflonové pánvi, takže se nepřipálilo vůbec nic:-)

srettka

30. 7. 2011 14:46

Miluju povidlicka:-p:yes:
babicka mela na zahrade prave svesticky,jak od Hujera. Jak ty vonely:-p
To co prodavaj je takova nejaka vzdalena sestrenice svestek,slaba chut i vune:-S

Elisabeth

30. 7. 2011 14:43

V každém případě dávám ještě alespoň půl dl octa, na chuti to znát není a švestky se nepřipálí, což jinak rády dělají.

Pajaja

30. 7. 2011 09:26

Pěkné! Jen. . . taky nemám ty švestky, ale povidla bych si teda dala. :-p;-)+

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 7. 2011 22:59

Já myslím, že bych to zvládla i od oka. jen mít ty přezrálé švestky. To se mi zadaří málokdy. Ale švestky jsou a docela levné, uvidíme;-)

Bublais

29. 7. 2011 21:17

Tak napsáno, ale je to fakt od oka, zkoušela jsem to poprvé a vyšlo to, takže bez vážení;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

29. 7. 2011 21:11

Bublais:napiš to přibližně do návodu prosím, každý komentáře nečte a třeba tu tvoji vychytávku by někdo rád zkusil;-):yes:
díky moc;-)

Bublais

29. 7. 2011 21:06

Tak já měla asi kilo švestek a hrnek cukru. Ale opravdu to je individuální.

Simona Skolakova Simona Skolakova

29. 7. 2011 21:05

Prosím Petro,zajímalo by mne množství švestek a kolik asi toho cukru,alespoň přibližně na jednu dávku;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: povidla povidla recept vaření povidel jak zahustit povidla čím zahustit povidla recept na povidla třešňová povidla recept povidla čim zahustit marmeladu řidká povidla jak zahustit řídkou marmeládu rychla hruskova povidla čím zahustit řídká povidla recepty povidla zařízení na vaření povidel třešňová marmeláda s peckami recepty z povidel povidla a zdraví čím zahustit švestková povidla jak se vaři povidla

Suroviny: švestky, cukr, švestky

TopRecepty.cz

Hodně rychlá povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wn6X