Hodně rychlá povidla
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 485 kJ / 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,50 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 125,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zrychlený recept na povidla, chutnají opravdu stejně jako zavařená, rozmixování zrychlí dobu vaření.
Můžete přidat rum, já nedávala. Opravdu jsou lepší přezrálé švestky, já neměla, a povidla jsou i přes dost přidaného cukru kyselejší. Ale jsou výborná, zvlášť s lívancema:)
Povidla jsem dělala a použila ihned. Nemám proto žádné zkušenosti s dobou trvanlivosti. Ale pokud se dají do sklenic, zalijí rumem, měla by vydržet snad dlouho, ale jak říkám, opravdu si nejsem jistá, tak se omlouvám!!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 8. 2011 12:13
Hella: Výmečnost receptu je v tom, že se švestky nezavařují. Mám velkou hlubokou teflonovou pánvičku, kam se mi to vše vešlo, a nemusela jsem se o povidla absolutně starat, max.jsem jednou za 15 min.promíchala..Pokud se Vám něco nelíbí, je to pouze Vaše věc, já jsem měla švestky, chuť na povidla, tak jsem to zkusila takhle a vyšlo to.
1. 8. 2011 12:01
Jířa: nejsem autor receptu a o receptu si myslím své. Dělat povidla v pánvičce můžete jen za předpokladu, že vám stačí množství co se vejde tak do skleničky od dětské přesnídávky. A že bych kvůli takovém množství pácala 2 hodiny energii (el.nebo plyn)? Ale hlavní výhradou je to, že povidla se vaří tak dlouho, až se z nich odpaří voda a to záleží na tom,kolik jí ty švestky mají v sobě. Takže odpovídám na tvůj dotaz - určitě se vaří nepřikryté. Jestli ta vyjímečnost receptu má spočívat v tom, že se švestky mixují... no nevím, dělá se to tak běžně a stejně to trvá déle než 2 hodiny. Možná,že pokud se dělá takto malé množství (co se vejde na pánvičku) tak je to opravdu krátší. Největší problém u vaření povidel je ten, že se povidla ráda připalují. A tak mě spíš oslovují recepty, kde se o povidla nemusím starat a ony se vaří samy např.http://www.toprecepty.cz/recept/7803-povidla-pecen... nebo http://www.toprecepty.cz/recept/7366-svestkova-pov...
1. 8. 2011 11:18
Zdravím všechny kuchařky a kuchaře, právě jsem je postavila na plotnu. Měla jsem 2 kg přezrálých švestek a našla jsem tento recept. Ještě nikdy jsem povidla nedělala. Do teflon. pánve se mi to nevešlo tak je dělám v nerezovém hrnci. Jen nevím zda pod pokličkou nebo odkryté. Poradí mi někdo? Předem děkuji za jakokoliv radu. Hezký den všem.
1. 8. 2011 08:23
Anna Kocikova: on už opravdu boural do švestky? To byste si měla stáhnout celou švestkovou kuchařku:) Moc děkuju za bodíky
31. 7. 2011 18:53
Príma vychytávka+5Receptík si ukládámco kdyby zase někdy můj náklaďákem"drcnul"do švestky
30. 7. 2011 18:00
Elisabeth (neregistrovaný/á) : ocet jsem nedávala, protože i tak je to dost kyselá záležitost Navíc dělala jsem na teflonové pánvi, takže se nepřipálilo vůbec nic
30. 7. 2011 14:46
Miluju povidlicka
babicka mela na zahrade prave svesticky,jak od Hujera. Jak ty vonely
To co prodavaj je takova nejaka vzdalena sestrenice svestek,slaba chut i vune
babicka mela na zahrade prave svesticky,jak od Hujera. Jak ty vonely
To co prodavaj je takova nejaka vzdalena sestrenice svestek,slaba chut i vune
30. 7. 2011 14:43
V každém případě dávám ještě alespoň půl dl octa, na chuti to znát není a švestky se nepřipálí, což jinak rády dělají.
30. 7. 2011 09:26
Pěkné! Jen. . . taky nemám ty švestky, ale povidla bych si teda dala. +
29. 7. 2011 22:59
Já myslím, že bych to zvládla i od oka. jen mít ty přezrálé švestky. To se mi zadaří málokdy. Ale švestky jsou a docela levné, uvidíme
29. 7. 2011 21:17
Tak napsáno, ale je to fakt od oka, zkoušela jsem to poprvé a vyšlo to, takže bez vážení
29. 7. 2011 21:11
Bublais:napiš to přibližně do návodu prosím, každý komentáře nečte a třeba tu tvoji vychytávku by někdo rád zkusil
díky moc
díky moc
29. 7. 2011 21:06
Tak já měla asi kilo švestek a hrnek cukru. Ale opravdu to je individuální.
29. 7. 2011 21:05
Prosím Petro,zajímalo by mne množství švestek a kolik asi toho cukru,alespoň přibližně na jednu dávku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 1 hodinou
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Mňamka
Přidáno před 3 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 4 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
zakovazitus uvařila před 6 minutami
Rýžový nákyp
Lokomotiva uvařil před 11 minutami
Segedínský guláš
Mortishia uvařil před 28 minutami
Pečené ziti
Moanka uvařila před 42 minutami
Katův šleh
AnulkaB uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Pečené plněné papriky
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
aknelkad uvařila před 1 hodinou
Libečková polévka
JanaDordov uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
mikii uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: povidla povidla recept vaření povidel jak zahustit povidla čím zahustit povidla recept na povidla třešňová povidla recept povidla čim zahustit marmeladu řidká povidla jak zahustit řídkou marmeládu rychla hruskova povidla čím zahustit řídká povidla recepty povidla zařízení na vaření povidel třešňová marmeláda s peckami recepty z povidel povidla a zdraví čím zahustit švestková povidla jak se vaři povidla
Suroviny: švestky, cukr, švestky
Hodně rychlá povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wn6X
29 názorů