Třešňová marmeláda z DP

Paprika Kuchařka: Paprika

Doba přípravy: 2 hod i s vypeckováním třešní 7 skleniček od přesnídávky Domácí pekárna 25 názorů

Suroviny

1 kg vypeckovaných třešní
500 g želírovacího cukru (poměr 2:1)
1 KL kyseliny citronové
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované třešně nasekáme v robotu a dáme do nádoby DP.

  2. Přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou.

  3. Zapneme program zavařenina (u Mouli XXL je to č. 11).

  4. Horkou marmeládu plníme do skleniček (já měla 7 ks od přesnídávky).

  5. Otočíme dnem vzhůru a po 15 min. otočíme zpět.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Třešňová marmeláda z DP

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Markéta: Pokud použiješ cukr 3:1, tak dáváš 3 díly ovoce na 1 díl cukru tzn. na 500g cukru dáš 1,5 kg ovoce a pokud máš menší pekárnu, tak se ti to tam nevejde ;-)
    Ve složení problém není. Můžeš dát i normální cukr a přidat Gelfix nebo jiný želírovací přípravek. Já dávám (někdy taky ne) 1 lžičku kyseliny citr. navíc jen pro jistotu, ale není to nutné.

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    Všechny moc zdravím, chtěla jsem se zeptat, v čem je prosím rozdíl, použiju-li želírovací cikr 3:1? Jak se dívám do složení, je tam už kyselina citrónová, tzn. že do receptu ji už dávat nemusím? Moc díky, s marmeládami teprve začínám! :-K

    Odpovědět

  • Lenka Obertová Lenka Obertová(neregistrovaný)

    Co s peckama.... Rozmačkat třešně mačkadlem na brambory a jen přebrat pecky od třešní. Jde to rychle !!!!!!!:-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Jardo - chápu, také jsem je ručně vypeckovávala a není to zrovna milá práce:-S.
    Vloni jsem si koupila vypeckovačku (cca 250 Kč) ;-)

    Odpovědět

  • Jarda Jarda(neregistrovaná)

    Třešňová marmeláda bez vypeckování.
    Manželka dělala dle Vašeho receptu marmeládu. Dostal jsem za úkol vypeckovat a odštopkovat třešně. Tato práce mi vydržela asi dvě minuty. Využil jsem půlhodinové nepřítomnosti manželky, omyté třešně i se stopkami jsem zalil malým množstvím vody, asi jako na brambory. Třešně jsem nechal asi 10-15 min. vařit. Po krátkém zchladnutí jsem třešně krátce,asi 2 vteřiny, rozmiksoval. Packy zůstaly nedotčeny, po snadném propasírování v cedníku zůstaly jen pecky a trochu šlupek. Ze vzniklého protlaku jsme dle Vašeho receptu vyrobili výbornou marmeládu. Tento postup při zpracování většího množství třešní vám ušetří nejen čas. Dobrou chuť.jaroslavtvrznik@seznam.cz

    Odpovědět

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Jéééé ... to mně mrzí, že jsem nebyla na příjmu.
    Maris - koukám, že se dílo podařilo.:yes: Já jsem před DP nikdy marmeládu na sporáku nevařila, ale takhle je to v pohodě. Cukr si můžeš koupit jaký chceš - prodávají 1:1, 2:1, 3:1 ... podle toho, jak sladkou marmeládu chceš a jak sladké je ovoce, ze kterého jí děláš.;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Dílo dokonáno, dala jsem kilo ovoce a marmeláda vypadá nádherně a chutná skvěle. Třešně jsem jen vypeckovala a jinak nechala v celku. Máme to tak rádi. Markétko díky za recept, přidávám Ti fotku a posílám samozřejmě bodík:yes:;-)+

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    maris:Maruško,určo dělej podle papričky..záleží i na druhu ovoce,ale u těch třešní bych to viděla takto;-):yes::-)
    hezký den a marmošce zdar:-!:-D:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    magdalenka: cukr mám stejný, vyloupala jsem kilo třešní a dám ho tam - děj se vůle Boží, jen mám strach. aby mi to nepřeteklo, ale doufám, že mají chybu oni, protože tam uvádí i stejné množství cukru a ten je podle návodu na něm na kilo ovoce.:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Maris, máš ten želírovací cukor, čo udáva paprika hore v rec.?
    Ja by som verila jej...
    Že ma tento džem nenapadol, už máme po čerešniach...doteraz som varila iba na sporáku.

    Odpovědět

  • maris maris

    Pomoc !!! tady v receptech používáte 1 kg ovoce a já mám v receptech od DP - mám Bifinet - jen 500 g a stejné množství cukru. Tak teď nevím, ale je fakt, že ty recepty u ní nejsou moc dobré. Může mi někdo poradit ? :-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Vlaďko - OPRAVDU !!! Dělala jsem letos poprvé ve svém životě marmeládu a nic jednoduššího jsem si nemohla přát. V DP se to nepřipaluje (jak mi tvrdila kamarádka) a má to opravdu ovockou chuť a vůni - to se s kupovanou marmeládou nedá vůbec srovnat.;-) Neboj se, zkus to a uvidíš :yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Děláme marmelády z ledačeho, protože u kupovaných není moc ovoce, ake je rosol(aspik). A aby se nám nekazily ( a to platí i o okurkách, kompotech, apod) vmícháváme na závěr přípravek od "Dr.Oetkera" Proti kvašení a plísni. (stojí cca 5 Kč ale vyplatí se).Co ho používáme nemáme problém, ani když se do okurek sáhna. Dříve rychle začali plesnivět. Máminka užívala Petkin nebo nějak tak, ale ten byl takový peprný a změnil chuť džemu. Tento ne. Václav

    Odpovědět

  • Vlaďka Vlaďka(neregistrovaná)

    U nás taky nehrozí, že by se to zkazilo-nesnědlo.Když marmeládu máme-když je-tak se jí.Děti jí milujou na toustový chlebá-mírně opečený v topinkovači.Teď jsem dělala broskvovo-meruňkovou-ta PIKANTNÍ CHUŤ..HMMMMM.Ale moc mě to baví, dělám si na ně popisky barvou na sklo a je to i pěkné jako malý dáreček-když je v pěkné skleničce...a tak jsem se ptala,jak dlouho vydrží, jestli je můžu-KLIDNĚ -dělat do zásoby na zimu.Skutečeně se do skleničky nalije horká marmeláda, zavře se-zaklapne, otočí a tím je do hotové???Už se nepřevařuje?Děkuji a přeji krásný marmeládový den.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Vlaďka:-)tak mi to nedalo a projela jsem si marmeládové zásoby ve špajzu a našla jsem třešňovou z roku 2003!,po otevření je úplně stejná jako ta čerstvá,stejně voní i chutná,nezcukernatěla,neztratila barvu;-).Tak jsem jí hned použila na právě upečený cuperník a je dobrá:-p

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: třešňová marmeláda z pekárny zpracování třešní domácí třešňová marmeláda jak zpracovat třešně recept na třešňovou marmeládu třešňová marmeláda z domácí pekárny třešňový džem z domácí pekárny třešňová marmeláda v domácí pekárně domácí marmeláda z třešní vypeckování třešní třešňový džem bez chemie třešňový džem třešňová přesnídávka třešňový džem recept domácí třešňová marmeláda recept marmeláda s třešní v domácí pekárně zpracování třešní recepty recepty na zpracování třešní jak vypeckovat třešně třešňový džem z pekárny

Zapomněl/a jsem heslo