Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štramberské uši

Tenhle kornout má tuze divokou historii, ale pokud jste milovníkem perníku, pak ho rozhodně musíte vyzkoušet. Jeho příprava chce trochu cviku, ale o to větší z něj budete mít radost.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení těsta

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta )

23. 7. 2008 23:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie9 029 kJ / 2 158 kcal
Bílkoviny52,70 g
Tuky21,62 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,31 g
Sůl0,42 g
Sacharidy433,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto pečivo se peče od 13. stol. na počest vyhnání Tatarů při obléhání Štramberka. Obyvatelé pak našli pytle nasolených uší, které Tataři uřezávali křesťanům. Místo perníkového koření můžeme použít sladkého pečení od Avokada, nebo špetku badyánu, hřebíčku, anýzu, skořice, nového koření, muškátového květu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

phamka

6. 11. 2010 13:46

óóóóóó to vypadá jak doopravdické vepřové ucho :-D:yes:

cvašík

2. 12. 2009 15:42

dík za recept skusím ho ale newm estli bde fungova(ale snad jj)
:yes::-)

blbka

23. 11. 2009 18:34

dík za recept;-)ale ještě aby to bylo k jídlu:-//

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 11. 2009 01:27

:-O Hello, taky tady není tvá fotka.

pepa

30. 10. 2009 18:56

dik za recept :-D:-d:-P

Merylas Merylas (moderátorka)

17. 3. 2009 14:02

Lyda, díky za odpověď;-):-) Já jsem vždycky ráda, když někdo poradí, nebo jen třeba napíše jak dělá on, každý recept se pak dá ještě posunout výš a dotáhnout do ještě do lepší chuti a kvality. Uf....:-))

Lyda

17. 3. 2009 13:58

Lité není ono. Originál je vykrajovaný, ale kdo chce...

Lyda

17. 3. 2009 13:57

My to dáváme do papírových kornoutů. Jen to vezmi z toho plechu a šupsni do kornoutů. Stočí se ti to a vychladne... a papírových kornoutů si můžeš udělat kolik chceš. Jo a já bych je mazala sádlem... možná to má na to taky vliv... A neřeš. Já jen, že to může být lepší. Šak jsem psala: Hlavně když to chutná!!!:-)

Merylas Merylas (moderátorka)

17. 3. 2009 13:54

Taky jsem se setkala s tím, že někdo těsto nevyvaluje, ale má ho takové řidší a dělá se to přes takovou šablonu na plech. Těch receptů bude povícero a klidně by tady mohl být ještě jeden, jiný, pokud možno s fotkama :-))

Merylas Merylas (moderátorka)

17. 3. 2009 13:51

Lyda, já to těsto měla hrubé určitě:-8 A tu fintičku bys nám neporadila? Prosím :-) Nebo zrovna nějaký celý recept?;-):-) Já kupuju většinou origoš ve stánku;-)Prodávají je u nás při různých akcích, trzích a tak.

Lyda

17. 3. 2009 13:51

Jo a ještě. Prodávají se plněné šlehačkou a někdo si je polévá i čokoládou, ale my je doma jíme jen tak. Jinak jsou to samozřejmě kolečka a ne ovály, ale tak jak každý chce. U nás se říká, že správné Uši musí křupat, ale taky podle chuti. Když je necháte jen tak na stole, natáhnou vlhkost a změknou. Pokud dáte uši do sáčku, vydrží dobré déle než 3 měsíce. Tedy pokud na ně nedosáhnou děti a partneři...:-D

Lyda

17. 3. 2009 13:43

Dobrý den, jsem ze Štramberka, takže se u nás Uši pečou pravidelně min. jednou do roka. Jiná domácnost, jiný recept na Uši, takže bych pochopila, ten váš, ale musím si rýpnout, že ty vaše na fotkách vypadají velmi nevzhledně. Máte asi hrubší těsto (možná tedy i jiné) a nebo je stáčíte opačnou stranou. Jo a jsou i lepší finty než sklenička,ale nechám toho, abych nebyla kibic. Já jen tak, jestli vám to pomůže. Ale hlavní je, když chutnají!!!

Paprika Paprika

3. 12. 2008 17:53

Kluci je milují. Kupuju je u stánkařů a už se mi nechce dávat 4 kč za jednu placičku. Upeču je. Moc děkuji za recept. :yes:;-)

Hella Hella

3. 12. 2008 10:19

Tak já vyvaluji na dřevěném vále nebo přímo na kuchyňské umakartové lince, taky podsypávám moukou. Je dobré jich na plech dát jen pár asi tak 6 ks, aby než vystydnou to šlo zatočit. Pokud nestiháme,tak dáme plech znovu do trouby a oni změknou. Peče se to velmi rychle, tak je lepší je dělat na plechu po pár kouscích. Ale i tak jich vždycky pár zatočím a ostatní nechám jako placičky - lépe se skladují ;-) A Merylas, fotku tady nech, jsou moc pěkné!

Merylas Merylas (moderátorka)

2. 12. 2008 21:38

A tady je ještě několik receptů a taky nějaké povídání ;-)http://www.koupaliste.cz/stramberskeusi/recept.htm...

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: stramberske usi napln perníkové uši náplň do štramberských uší stamberske uši uši recept těsto na štramberské uši stemberske usi štramberské ucho perníkové uši recept stamberske usi recept stranberske usi uší pečivo recept na uši štramberská trouba náplň štramberské uši pecivo usi recept na štamberské uši stramberske ucho recept recepty-štramberské uši recept uši

Suroviny: vejce, cukr moučkový, med, mouka hladká, soda jedlá, kůra citronová, koření do perníku, tuk

TopRecepty.cz

Štramberské uši

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR2P