Perníková buchta

pelda Kuchařka:

Moučníky , Perníky 29 názorů

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

1,5 hrnku vody
1,5 hrnku mléka
100 g tuku
2 lžíce medu
2 vejce
3 hrnky polohrubé mouky
200 g cukru
1 vanilkový cukr
kypřící prášek do perníku
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V teplém mléce rozpustíme tuk a med. Po zchladnutí rozmícháme v mléce vejce, můžeme přidat i ořechy nebo rozinky. Do mísy dáme mouku, cukr a kypřící prášek.

  2. Ze směsi spolu s připravenou směsí uděláme těsto, vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Perníková buchta

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Ahoj holky chci buchtu vyzkouset a chci se zeptat ten tuk muzu heru do toho pouzit;-)

    Odpovědět

  • Kitty Kitty(neregistrovaný)

    Nemělo by tam být 1,5 hrnku mléka NEBO vody? Vodu jsem vynechala a je to super, přidala jsem do těsta kakao a nahoru dala čokoládovou polevu :yes:

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Zatím peču,ale chci jen poznamenat, že stačí JEN MLÉKO. Vodu ne! Měla jsem pěkné těsto,polohusté, typické pro tento druh buchet. A to jsem se ještě spletla a dala jen 1 hrnek mléka..... Dopečeno. Krásně voní, je kyprá (zkouška špejlí), výsledek zjistím po vychladnutí.

    Odpovědět

  • Vitya Vitya(neregistrovaná)

    My děláme něco podobného jen trochy jinak: 500g mouky, 250 g medu, 250 g cukru, 1 sklinka mléka, 1 hrstka mandlí, 2 nastrouhaná jablka, 2 lžičky skořiče, 4 vajíčka, 1 lžička sody -> rozpustit med, dát do něj vejce, mléko, cukr, sodu a skorici -> zamíchat a přisypat mouku, nakonec jablka a ořechy-> dát na dva pekáče vymazané a vysypané krupičkou, péct na 150°C přibližně hodinu. => u nás se to jmenuje "Kozackyj medivnyk" P.S. nakonec posypat moučkovým cukrem, obložit jablky, sušenou klikvou či čornoslivem a servírovat nakrájené na velké talíři takto ozdobené a zapíjet horkým čajem nebo kávou. Kdo chce, může si na to dát konfituru či smetanu:-K

    Odpovědět

  • Wesa Wesa(neregistrovaná)

  • Lukas Lukas(neregistrovaný)

    :-OMOC DOBRE

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Výborný, rychlý recept!!! Všem chutnalo! Na buchétku jsem dala tvarohový dezertík a ozdobila kakaem, jelikžo jsem se tady nechala inspirovat ještě příspěvkem od Markety a obrovská mňamka. Akorát jsem do receptu nedala vodu, ale trochu oleje. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JITKA JITKA(neregistrovaný)

    buchta se povedla akorad ja teda pridala kyprici prasek jeste a vic te mouky aby bylo testo husci a dala jsem tam kakao;-)

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    a kdy tam mám přimíchat tu vodu????

    Odpovědět

  • Léňa Léňa(neregistrovaná)

    Výborná trochu jsem jí vylepšila čokoládou, oříšky a marmeládou. Ňam, ňam:-))

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    kia:No tak nevím zkouším po prvé tuto buchtu a nemyslím si,že dopadne zdrvna nejlépe :-(
    Připadá mi,že je tam moc tekutin...L.

    kia:

    Odpovědět

  • kia kia(neregistrovaná)

    hrozná buchta.....souhlasím s ROMANOU, buchta se celá zdrcla a navíc zde není napsáno, jaký objem má mít hrnek.:-//

    Odpovědět

  • katerina katerina(neregistrovaná)

    Romano skvely postreh :D ale jak vidim tak to vsem dopadlo na jednicku :-D kdo vi ,zda rikaji pravdu :yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Je vyborna dekuji za recept :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    já třeba dělám perníkovou buchtu podle návodu co je na kypřicím prášku do perníku a když je hotová nechám ji vychladnout potom ji potřu tvarohem a poliju čokoladou děcka to milujou no každý to dělá jinak,ale skusín i tento způsob zdá se mi jednoduší:-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo