Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štramberské uši

Tenhle kornout má tuze divokou historii, ale pokud jste milovníkem perníku, pak ho rozhodně musíte vyzkoušet. Jeho příprava chce trochu cviku, ale o to větší z něj budete mít radost.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení těsta

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta )

23. 7. 2008 23:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie9 029 kJ / 2 158 kcal
Bílkoviny52,70 g
Tuky21,62 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,31 g
Sůl0,42 g
Sacharidy433,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto pečivo se peče od 13. stol. na počest vyhnání Tatarů při obléhání Štramberka. Obyvatelé pak našli pytle nasolených uší, které Tataři uřezávali křesťanům. Místo perníkového koření můžeme použít sladkého pečení od Avokada, nebo špetku badyánu, hřebíčku, anýzu, skořice, nového koření, muškátového květu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

2. 12. 2008 21:15

Uši jsem si koupila před několika lety přímo ve Štramberku a moc mi chutnají. :-p. Náhodou jsme objevili v Praze obchod, kam se dováží, takže si tam čas od času pro ně dojedu. Vyzkouším upéct, ale asi až po Vánocích, teď toho sladkého bude dost a dost.;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

2. 12. 2008 21:06

Heli, tvůj recept nezklamal :yes: Udělala jsem chybu, že jsem těsto měla trochu hrubší, pár uší jsem stočila, ale pak už to byly jen kolečka :-D Stejně mi to mizlo pod rukama a na chuti to neubralo :-D Na čem prosím tebe vyvaluješ, musím si asi pořídit silikonový vál, já pořád postaru a podsypávám mouku a bylo jí tam moc. Příště jedině mezi 2 mikroténové sáčky :-D No, má fotka kazí umělecký dojem a ty jsi nasadila laťku vysoko :-)) Nechám ji tu chvíli, aby se mi věřilo :-D a smáznu ji. Určitě ještě budu dělat a nebude to dlouho trvat :yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

30. 11. 2008 09:37

Taky se už na uši chystám ;-)

ela

29. 11. 2008 17:33

nejviiiiic dobryyyy mnam:-p:-p:-p:-p

Hella Hella

25. 7. 2008 13:32

Tohle pečivo máme rádi čerstvé, když ještě chroupe. Druhý den je to měkké, ale stále silně jedlé:-p. Když to změkne, tak má snahu se to rozbalit, takže asi těžko by to šlo naplnit. Ani si nedovedu přestavit chuť náplně, která by to doplňovala, je to takové perníkové, takže ani šlehačka by k tomu moc nešla. Na těch obrázcích to není vzhledově nic moc. Vykrajuju totiž kolečka, protože nemám velký oválek, ten by šel lépe zatočit. Musí se to dělat horké, jakmile to vystydne, láme se to. Ale může se to vrátit do trouby znovu nahřát.

Merylas Merylas (moderátorka)

24. 7. 2008 15:42

Štramberské uši peču mému synovi podle úplně jiného receptu, musí se ale nechat nějakou dobu odležet v krabici, aby trochu změkly. Už jsem si říkala, že musím zkusit upéct podle jiného receptu, tak tady ho mám :-)

vybusna vybusna

24. 7. 2008 07:17

hella, teda kde ty na to chodis....
a skusala si to nieedy aj niecim naplnit?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: stramberske usi napln perníkové uši náplň do štramberských uší stamberske uši uši recept těsto na štramberské uši stemberske usi štramberské ucho perníkové uši recept stamberske usi recept stranberske usi uší pečivo recept na uši štramberská trouba náplň štramberské uši pecivo usi recept na štamberské uši stramberske ucho recept recepty-štramberské uši recept uši

Suroviny: vejce, cukr moučkový, med, mouka hladká, soda jedlá, kůra citronová, koření do perníku, tuk

TopRecepty.cz

Štramberské uši

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR2P