Štramberské uši
Tenhle kornout má tuze divokou historii, ale pokud jste milovníkem perníku, pak ho rozhodně musíte vyzkoušet. Jeho příprava chce trochu cviku, ale o to větší z něj budete mít radost.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 029 kJ / 2 158 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,70 g |
Tuky | 21,62 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 433,61 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto pečivo se peče od 13. stol. na počest vyhnání Tatarů při obléhání Štramberka. Obyvatelé pak našli pytle nasolených uší, které Tataři uřezávali křesťanům. Místo perníkového koření můžeme použít sladkého pečení od Avokada, nebo špetku badyánu, hřebíčku, anýzu, skořice, nového koření, muškátového květu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2008 21:15
Uši jsem si koupila před několika lety přímo ve Štramberku a moc mi chutnají. . Náhodou jsme objevili v Praze obchod, kam se dováží, takže si tam čas od času pro ně dojedu. Vyzkouším upéct, ale asi až po Vánocích, teď toho sladkého bude dost a dost.
2. 12. 2008 21:06
Heli, tvůj recept nezklamal Udělala jsem chybu, že jsem těsto měla trochu hrubší, pár uší jsem stočila, ale pak už to byly jen kolečka Stejně mi to mizlo pod rukama a na chuti to neubralo Na čem prosím tebe vyvaluješ, musím si asi pořídit silikonový vál, já pořád postaru a podsypávám mouku a bylo jí tam moc. Příště jedině mezi 2 mikroténové sáčky No, má fotka kazí umělecký dojem a ty jsi nasadila laťku vysoko Nechám ji tu chvíli, aby se mi věřilo a smáznu ji. Určitě ještě budu dělat a nebude to dlouho trvat
30. 11. 2008 09:37
Taky se už na uši chystám
29. 11. 2008 17:33
nejviiiiic dobryyyy mnam
25. 7. 2008 13:32
Tohle pečivo máme rádi čerstvé, když ještě chroupe. Druhý den je to měkké, ale stále silně jedlé. Když to změkne, tak má snahu se to rozbalit, takže asi těžko by to šlo naplnit. Ani si nedovedu přestavit chuť náplně, která by to doplňovala, je to takové perníkové, takže ani šlehačka by k tomu moc nešla. Na těch obrázcích to není vzhledově nic moc. Vykrajuju totiž kolečka, protože nemám velký oválek, ten by šel lépe zatočit. Musí se to dělat horké, jakmile to vystydne, láme se to. Ale může se to vrátit do trouby znovu nahřát.
24. 7. 2008 15:42
Štramberské uši peču mému synovi podle úplně jiného receptu, musí se ale nechat nějakou dobu odležet v krabici, aby trochu změkly. Už jsem si říkala, že musím zkusit upéct podle jiného receptu, tak tady ho mám
24. 7. 2008 07:17
hella, teda kde ty na to chodis....
a skusala si to nieedy aj niecim naplnit?
a skusala si to nieedy aj niecim naplnit?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 10 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 11 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 12 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 20 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 55 minutami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 4 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 7 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 10 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 10 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 13 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Rady a tipy na ty nejchutnější šunkofleky. Co do nich dát a jak je uvařit nejlépe
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Další recepty
Tématické fráze: stramberske usi napln perníkové uši náplň do štramberských uší stamberske uši uši recept těsto na štramberské uši stemberske usi štramberské ucho perníkové uši recept stamberske usi recept stranberske usi uší pečivo recept na uši štramberská trouba náplň štramberské uši pecivo usi recept na štamberské uši stramberske ucho recept recepty-štramberské uši recept uši
Suroviny: vejce, cukr moučkový, med, mouka hladká, soda jedlá, kůra citronová, koření do perníku, tuk
Štramberské uši
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2P
37 názorů