Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronovo - česnekový zázrak

Přírodní likér založený na účincích česneku a schopnosti citronu pohlcovat nežádoucí pachy. Někteří pravidelní uživatelé mu připisují až zázračné účinky. Možná se s nimi ztotožníte, až si tento životabudič sami připravíte.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 31 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 1 min

31 min (30 min příprava + 1 min tepelná úprava)

2. 11. 2011 20:54

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 682 kJ / 641 kcal
Bílkoviny18,90 g
Tuky4,44 g
Vláknina50,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 83 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy117,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Užívání:

Pijeme denně 2 cl před jídlem (t. j. 1 malé štamprle). Buď ráno před snídaní nebo před obědem.

Tuto lacinou a neškodnou léčivou kúru by měl člověk zopakovat každý rok.

Zápach česneku není vůbec cítit. Účinek česneku se projeví naplno.

Působík povzbudivě, očistně. Někteří uživatelé mu připisují až zázračné účinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Yull

31. 1. 2013 19:11

pepazuldepa:

Paul Sulc:

Farmaceutickej průmysl nepotřebuje vyrábět něco, co se nedá patentovat, tudíž se na to nedají použít patentová práva a tím pádem nasadit vysoká cena. To je přece jasné, jenom děti si mohou myslet, že nám hodní výrobci léků chtějí dobře.. oni chtějí dobře, ale své kapse..
Myslíš, že z prodeje česnekové medicíny by zbohatli?? Určujícím faktorem všeho, co se vyrábí není tvoje zdraví, ale zisk..

Někteří již pochopili, že se o své zdraví musí postarat sami. Bohužel zbytek tohoto českého stáda ovcí věří raději felčarům s diplomy a firmám, co vyrábějí jedy a nechávají si jejich legalitu potvrzovat ministerstvem zdravotnictví... a na to potřebují hodně peněz... česnek by jim k ničemu nebyl... A propos, byls někdy na pijavice? kdyby ses trochu zajímal, a nenechal se oblbovat televizí a Mladou Frontou, nepsal bys takové kraviny.

Vlastina

28. 1. 2013 18:30

Pokud neumřete mlád - budete také jednou dědek,či baba. To, že nemáte úctu ke starým lidem ani k receptům, které jsou prověřeny letitou zkušeností našich předků, vás vůbec nešlechtí.Bůh nám dal svobodnou vůli v tom, že je na rozhodnutí každého jedince zda chce dělat co je dobré, nebo co je špatné. Také se potom bude každý sám za sebe před naším stvořitelem zodpovídat ze svých skutků.
Farmaceutický průmysl neustále balancuje na hraně dobra a zla, protože vždy vyhrává touha po pěnězích a s doktory to není o moc lepší - nepotřebují mít prázdné ordinace, netouží nemít práci. Potřebují peníze a líbí se jim, že jsou vysoce oceňováni.
Podívejte se bo Bible - Jakub 1:5-8 " Jestliže tedy někomu z vás chybí moudrost, ať stále prosí Boha, neboť všem dává štědře a bez kárání; a bude mu dána.  Ať však stále prosí ve víře a vůbec nepochybuje, neboť ten, kdo pochybuje, je jako mořská vlna hnaná a rozfoukaná větrem.  Ať ten člověk vskutku nepředpokládá, že něco od Jehovy obdrží;  je [to] nerozhodný muž, nestálý na všech svých cestách."

Jarda Henzl

28. 1. 2013 16:06

Jen je problém, jak z citronové kůry odstranit konzervační látky proti plísním (bifenyly, difenyly). Nejsou ve vodě rozpustné a jsou to hrozné jedy. Zkusit aspoň mechanické omytí vlažnou vodou a pak důkladné opakované otření hadrem namočeným ve vysokoprocentním alkoholu. Bohužel to tu lahůdku dost prodraží. J.Henzl

Miloslav

24. 1. 2013 16:24

Vše jsem vyrobil dle návodu a poctivě využíval. Ani to se mnou nehlo. Už to nikdy dělat nebudu. Brrrrr.www.toprecepty.cz

Roger

22. 1. 2013 19:37

Dušan:Dělám to jako vy. Přivedu to do varu a hned to stáhnu. Špatně jsem se před tím vyjádřil. Také si myslím, že tento recept je hlavně na pročištění tepen od cholestoru, také na prevenci a odolnosti těla proti nemocem. To vezme nějaký čas. Ne okamžitá léčba. Na to zkusit lékárnu.

Karla

22. 1. 2013 00:08

tato léčba určitě neuškodí, už jsem ji vyzkoušela taky a již třetí týden marodím se silným zánětem průdušek a né se toho zbavit.Jak říkám, neuškodí, ale taky mi moc nepomohla.www.toprecepty.cz

Dušan

21. 1. 2013 20:04

Roger:Tento recept používáme já s manželkou a je to opravdu super.Ale to se nevaří,jenom přivede do varu a hned se vypne!!!Nechá vychladnout a sleje do lahve.
:-p:-8

Smajlík

20. 1. 2013 20:47

Jana Remkova: Všude samej "Já";-( a smysl zděleného, co chce vlastně pisatelka říct, se kamsi vytrácí!:-//

Roger

19. 1. 2013 22:11

Od koho je tento recept originálně? Brát to jen jednou za rok na jeden měsíc, tak to se mě nezdá. Beru to už přes půl roku a můj cholestorol je dole a cítím se velice dobře a chřipku jsem taky nedostal. Určitě to má i jiné kladné účinky. Zázvor není špatná myšlenka. Myslím si, citron a česnek neuškodí v jakékoliv přípravě. Topinky zapijeme čajem s citrónem. Žaludek si to přebere. Dělám si tento roztok tady v Americe s americkým česnekem a funguje to taky. Věřím, že český česnek má páru. Tím převařením to něco ztratí ale zase ne příliš moc. Alespoň se to lepší pije. Ta počáteční hořkost hned přejde. Zkusím to teď se zázvorem.

Dooga Dooga

18. 1. 2013 21:40

Rokytenka:Jak je uvedeno v receptu - opakovat 1x ročně. ;-):yes:

Rokytenka

18. 1. 2013 21:35

:-) Tak jsme tu super kůru užívali s manželem 2x s přestávkou:-D:-*SJak se má pokračovat dál?:-?:-?

Pavel

17. 1. 2013 10:26

Je vidět, že jste v životě ještě nic neprožil!!! tak sem nelezte a neotravujte lidem život!!! Zalezte hlavou do díry a tam zůstaňte!!!
My ostatní to vyzkoušíme, protože nějaké problémy máme a třeba bohužel sportovat nemůžem třeba jako já, protože mi to zdravotní stav nedovoluje! A hlavně toto není žádná chemie:-!

TOTO

22. 12. 2012 18:19

Je to super:-D

vapos

21. 12. 2012 20:04

no-name:Vážený pane, možná jsem toho za život naběhal daleko víc než vy. Ale když se mi na rukou začaly dělat tukové nádory, že jsem už nenarovnal prsty, tak jsem to vyzkoušel a po třech týdnech se nádory vstřebaly a já mohu opět prsty narovnat, tak na tom něco bude. Co si dále o tom myslíte je mi fuk, mě to neublížilo a pomohlo...;)

no-name

17. 12. 2012 01:06

Lidi vážně naletí na každou hloupost. Jedinou výhodou tohohle zázraku je to, že neublíží. Každopádně kdybyste místo spoléhání na zázračné patoky raději rozhýbali své špeky...

1 3 4 5 6 7 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: česnek s citronem očistná kůra citron s česnekem česnek a citron očistná kůra citronovo česnekový elixír páter ferda česnek a citron česnekovo citronový elixír česnekový elixír citronovo-česnekový zázrak česnek a citron jako lek česnekový nápoj česnek s citronem česnekový sirup citronovocesnekovy zazrak česnekovo-citrónový zázrak česnekový čaj česneková kůra česneková tinktura s citronem citron a česnek česnek a citron citrónovo česneková kúra

Suroviny: citron, česnek český, voda

TopRecepty.cz

Citronovo - česnekový zázrak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0X3K