Zázračná bábovka

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 15 názorů

Suroviny

120 ml vody
70 g cukru
21 g droždí
1 vejce
špetka soli
40 g másla (i Hery)
350 g hladké mouky
Náplň:
maková
ořechová
tvarohová
šiml
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké (máslo buď rozpustit, nebo - pokud má pekárna předehřev, dát na dno krájené na lístky), zapnout program Těsto.

  2. Hotové znovu propracovat, nakrájet na malé kousky a ty plnit různýma nádivkama jako koláčky. Skládat je do pekárny na sebe, mezi sebou NEMASTIT. Nechat vykynout a upéct.

  3. Je samozřejmě možné upéct i v bábovkové formě.

Poznámka

Při krájení je pak v každém kousku několik druhů náplní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zázračná bábovka

  • Dasa8 Dasa8

    Odeta Wollmanova: Dobrý den, jaký máte ověřený recept na kvásek? Chtěla bych zkusit ale netroufám si na neověřený.

    Děkuji za odpověď Dáša Blatná

    Odpovědět

  • Odeta Wollmanova Odeta Wollmanova

    Taky dělám bez pekárny, říkáme jí Strakoška. Ale teď nejsou v obchodě kvasnice a pečení buchet musím naplánovat 14 dní předem, abych stihla založit kvásek.:-(

    Odpovědět

  • Irule Irule

    znám, je moc dobrá. Dělám ji i bez pekárny;-). Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Včera jsem tuto bábovku v pečce upekla a musím říct, že byla fakt dobrá. Cathleen děkuji za recept. Budu určitě opakovat. Jo a já jsem ji pekla hodinu. Samozřejmě máš ode mně 9 boda:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Janinko, přesně nevím, asi 40-45min. Je dobré nakukovat vrchním okýnkem (bez otvírání pečky) a sledovat barvu bábovky. A když se zdá hotová, zkusit špejlí.

    Odpovědět

  • janinka68 janinka68(neregistrovaný)

    jak dlouho mám péci v pekárně tento zázrak?

    Odpovědět

  • rybicka_rybka rybicka_rybka

    taky tuto bábovku peču a taky dělám kynutá těsta "jen" z vody. a taky už tady tento nápad asi 3x je, takže vkládám jen foto...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Ano, drtivou většinu kynutých těst dělám z vody, není to poznat. Teda, není poznat, že je v tom "jen" voda. Naopak, s mlékem mi ta těsta připadají těžší;-)
    Peču tak už několik let:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(neregistrovaná)

    Prosim, prosim, cesto sa robi fakt s vodou? Dakujem!

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Výborný nápad,vyzkouším a ukládám i bodík dávám :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    To jsem dělala v bábovkové formě, byla to dobrota a nikdo nechápal, jak jsem to udělala:-)):-D a já mrcha jsem si to nechala jako mé tajemství!:-)):-D:yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Díky, vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    :-DTvarohová míchaná s mákem. Na fotce je to ten prostřední "flíček".

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Co je nádivka šiml?

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    To už jsem někde viděla, ale je to dobrý nápad. Máš 4 buchty v jednom kousku.:yes: Máš bodík.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: babovka z domácí pekárny bábovka v domácí pekárně kynutá bábovka z domácí pekárny bábovka z pekárny zázračná buchta zázračné kynuté těsto kynutá ořechová bábovka babovka v pekarne babovka domaci pekarna maková bábovka z domácí pekárny ořechová buchta z domácí pekárny ořechová bábovka z domácí pekárny domácí bábovka babovka do pekárny citrónovo tvarohová bábovka pekarna babovky domácí pekárna bábovka domácí pekárna recepty bábovka náplň šiml domácí pekárna recepty babovky