Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí koláč (Chicken pie)

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 11. 2011 21:48

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 117 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny197,54 g
Tuky180,32 g
Vláknina19,59 g
Cholesterol 829 mg
Sodík 2,30 g
Sůl5,70 g
Sacharidy234,01 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použila jsem klasickou nízkou dortovou formu. I to množství surovin je třeba si "ozkoušet", protože existují různé formy a zapékací mísy či koláčové formy, takže brát to spíš orientačně.

Tyto koláče pochází z Anglie a jsou považovány za jedno z nejtypičtějších anglických jídle. Pochází ze středověku, kdy se nádoba z těsta používala pro přenášení jídel a měla též těstové „víčko“. Krom kuřecí náplně se používá i zeleninová, hovězí s ledvinkami, rybí, ale může mít i sladkou formu v podobě jablek či jiného ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Morrigen

7. 11. 2011 08:03

Název jsem zvolila proto, že se jedná o anglický recept a v češtině pro něj nemáme výraz, protože se tu v české podobě nedělá. Takže jakýkoli jiný název by byl nepřesný (dort to není a jako piroh se označuje naše "taštička"). Takže podle Vás bych měla psát recept v angličtině, když název je anglicky? Ale potom by třeba měl být recept na arabský pita chléb psán v arabštině, protože slovo "pita" také není české. To by ale asi ztratilo smysl, protože nepředpokládám, že většina lidí umí arabsky.

Tento název jsem zvolila proto, že sem ho tu na topkách nikde nenašla a v podstatě celkově na internetu není moc k dostání v ucelené podobě. Proto jsem ho zde chtěla zprostředkovat ostatním kuchařům/kám, kteří stejně jako já experimentují a zkouší něco nového z cizích kuchyní.

Jinak jsem ještě nepochopila poznámku o "s" a "z". Ale to asi není podstatou komentáře...

fb.lib fb.lib

7. 11. 2011 03:01

Co takhle "Dort plněný kuřecím masem" nebo "Kuřecí piroh".Je zajímavé že spoustu lidí odsoudí když si někdo splete s ze z nebo udělá nechtěný překlep ale přijde jim normální k česky napsanému receptu anglický název.Jinak toto dělám jako 4 záviny (štrúdly) a k tomu různé omáčky.Sýrovou,rajskou nebo paprikovou ďábelskou.Skvělý recept - doporučuji.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí koláč kuřecí páj kureci pie masový pie chicken pie chicken pie recept anglicky masovy kolac anglicky plneny kolac páj s masem anglický kuřecí koláč kolac z kureciho masa masový páj australský páj masový pie recept kuřecí koláč recept kuřecí dort pie recept recept chicken pie anglický koláč s masem kureci paj recept

Suroviny: maso kuřecí, cibule, česnek, lečo, olej olivový, tymián, koření grilovací, sůl, pepř, smetana zakysaná, sýr eidam, mouka hladká, máslo, voda, sůl, vejce

TopRecepty.cz

Kuřecí koláč (Chicken pie)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51wB