Knedliky po australsku

jerry Kuchař:

Přílohy 5 názorů

hotovy knedlik
Přidat další fotografii
510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

1 vajíčko
bílý chleba
špetka soli
pár kapek oleje
mléko
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nouze naučila Dalibora housti a mě „vařit“ knedlíky. Houskové knedlíky jsou českou specialitou a proto žádná z „domorodých“ manželek českých emigrantů nemá ani potuchy, jak je vařit. Našinci tedy nezbývá, než vyhrnout rukávy a dokázat mužskou "superprioritu" i v tomto, tradičně ženském, oboru.
    Při své nedávné návštěvě rodných luhů jsem byl krmen a to jak v restauracích, tak v rodinách svých přátel, čímsi bílým, houbovitým a bezchutným, jen vzdáleně připomínajícím knedlík. Tento kupovaný polotovar, zřejmě vyráběný v licenci na výrobu hub na omývání školních tabulí, zaplavil Českou Republiku podobně jako „hranolky“.
    Ze své zkušenosti vím, že vařit klasický houskový knedlík není jen tak a proto nabízím recept, který i naprostý amatér zvládne.

  2. Vezmeš velký porcelánový nebo skleněný, nebo kameninový hrnek. (něco jako 10cm průměr a 10cm výška) dáš do něho jedno celý vajíčko (bez skořápky ), špetku soli, pár kapek oleje a mlíko.

  3. To všecko rozmícháš a mělo by toho být tak půl toho hrnku.

  4. Pak do toho nakrájíš rohlíky nebo bílý chleba. Napěchuješ to tak, aby to bylo všechno pěkně promíchané a mokré.

  5. Pak to všechno (i s hrnkem) dáš do „mikrovlnky“ (to je krásný slovo) a 7 minut vaříš. Knedlík poleze z toho hrnku ven, ale nic se neboj, nespadne. Pro víc lidí se to zkrátka musí zopakovat nebo musí těch hrnků být víc a vaříš hrnek x 7 minut.

    V zastoupení Mgdaleny Dobromily
    Jerry Plšek Austrálie

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Knedliky po australsku

  • Danca Danca

    Páni, tak tohle je fakt bomba:-O:-! Klasické houskové knedlíky (kynuté) moc nemusím, ale tohle je mńamka! recept jsem si přečetla..a hned realizovala! Jen s jedním malým rozdílem: použila jsem tmavý toustový chleba. Do 15minut od rozkliknutí receptu jsem měla na talíři nadýchaný, velice chutný knedlík, který jsem zbodla samotný!:-p:-p:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak tyhle australany jsem přehlídla!:-)):yes:

    Odpovědět

  • Aniřij Aniřij(neregistrovaný)

    Jerry, až doletíš opět do své domoviny tak Tě zvu na tradičný, domácí, houskový, kynutý knedlík. Právě jsou v hrnci. K nim bude Španělský ptáček. Zdravím a Tvůj knedlíček také vyzkouším. Středočeský kraj - střed Evropy. :-)

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    teda....žádná mouka...zajímavý...určo vyzkouším ;-)

    Odpovědět

  • renča  Renatakobzova@seznam.cz renča Renatakobzova@seznam.cz(neregistrovaný)

    ahoj australane a co k tomu knedlíku v austrálii jíte klokany?Máte taky zelíčko a pivíčko?Moc pozdravů k vám na druhou stranu,Renča z Kadaně

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo