

Knedliky po australsku
Suroviny
- 1 vajíčko
- bílý chleba
- špetka soli
- pár kapek oleje
- mléko
Postup přípravy receptu
Nouze naučila Dalibora housti a mě „vařit“ knedlíky. Houskové knedlíky jsou českou specialitou a proto žádná z „domorodých“ manželek českých emigrantů nemá ani potuchy, jak je vařit. Našinci tedy nezbývá, než vyhrnout rukávy a dokázat mužskou "superprioritu" i v tomto, tradičně ženském, oboru.
Při své nedávné návštěvě rodných luhů jsem byl krmen a to jak v restauracích, tak v rodinách svých přátel, čímsi bílým, houbovitým a bezchutným, jen vzdáleně připomínajícím knedlík. Tento kupovaný polotovar, zřejmě vyráběný v licenci na výrobu hub na omývání školních tabulí, zaplavil Českou Republiku podobně jako „hranolky“.
Ze své zkušenosti vím, že vařit klasický houskový knedlík není jen tak a proto nabízím recept, který i naprostý amatér zvládne.Vezmeš velký porcelánový nebo skleněný, nebo kameninový hrnek. (něco jako 10cm průměr a 10cm výška) dáš do něho jedno celý vajíčko (bez skořápky ), špetku soli, pár kapek oleje a mlíko.
To všecko rozmícháš a mělo by toho být tak půl toho hrnku.
Pak do toho nakrájíš rohlíky nebo bílý chleba. Napěchuješ to tak, aby to bylo všechno pěkně promíchané a mokré.
Pak to všechno (i s hrnkem) dáš do „mikrovlnky“ (to je krásný slovo) a 7 minut vaříš. Knedlík poleze z toho hrnku ven, ale nic se neboj, nespadne. Pro víc lidí se to zkrátka musí zopakovat nebo musí těch hrnků být víc a vaříš hrnek x 7 minut.
V zastoupení Mgdaleny Dobromily
Jerry Plšek Austrálie
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Knedliky po australsku
-
Páni, tak tohle je fakt bomba
Klasické houskové knedlíky (kynuté) moc nemusím, ale tohle je mńamka! recept jsem si přečetla..a hned realizovala! Jen s jedním malým rozdílem: použila jsem tmavý toustový chleba. Do 15minut od rozkliknutí receptu jsem měla na talíři nadýchaný, velice chutný knedlík, který jsem zbodla samotný!
-
Tak tyhle australany jsem přehlídla!
-
Jerry, až doletíš opět do své domoviny tak Tě zvu na tradičný, domácí, houskový, kynutý knedlík. Právě jsou v hrnci. K nim bude Španělský ptáček. Zdravím a Tvůj knedlíček také vyzkouším. Středočeský kraj - střed Evropy.
-
teda....žádná mouka...zajímavý...určo vyzkouším
-
ahoj australane a co k tomu knedlíku v austrálii jíte klokany?Máte taky zelíčko a pivíčko?Moc pozdravů k vám na druhou stranu,Renča z Kadaně