Ovocný koláč z podmáslí

kedlubna Kuchař: kedlubna

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 4 názory

Suroviny

400 g jahod (borůvek rybízu apod
100 g cukru na prosypání ovoce
lžíce škrobu
200 g polohrubé
200 g hrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
180 g krupicového cukru
1 vejce
250 ml podmáslí
125 ml oleje
Na drobenku:
250 g hrubé mouky
100 g másla
250 g krupicového cukru
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu mouku prosejte s práškem do pečiva, v míse utřete cukr a vejce.

  2. Vsypte mouku.

  3. Vlijte podmáslí a olej.

  4. Zpracujte těsto, které vlijete na papírem vyložený plech.

  5. Pokryjte jahodami (ovocem) a posypte drobenkou.

  6. Pečte v rozehřáté troubě cca 25 minut při 220°C. Koláč je nepřeslazený a plný chuti, těsto je díky podmáslí vláčné, o křupavost se postará drobenka a o vůni ovoce, zejména jahody.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ovocný koláč z podmáslí

  • Irrena Irrena

    Štěpa:řekla bych že se v něm obalí jahody (ovoce);-):yes:

    Odpovědět

  • Štěpa Štěpa(neregistrovaná)

    rebeka: To by mne také zajímalo :D . Asi do těsta :-?

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    a co s tím škrobem:-?

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Zvláštne,že k tomuto receptu nepribudol za 3 roky žiadny komentár:-OBudúci týždeň ho skúsim,použijem jahody alebo višne:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: buchta z podmáslí s ovocem moučník z podmáslí podmáslí ovocný koláč z kyšky švestkový koláč z podmáslí buchta s podmáslím buchta z kysaného podmáslí moučniky z podmasli recepty z podmasli svestkovy kolac s podmaslim těsto z podmáslí podmasli recept buchta z podmasli jahodovy kolac z podmasli rybízový koláč z podmáslí podmáslí recepty buchta s kysaného podmáslí kysané podmáslí recepty koláč z podmáslí s ovocem ovocné koláče z kyšky

Zapomněl/a jsem heslo